Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Mitä kieltä seuraavaksi?

Sivun loppuun

Joey [19.09.2007 19:33:13]

#

Eli, olisi tämmäinen kysymys kuin, mitä kieltä kannattaisi alkaa harjoittelemaan html jälkeen, kun html on hanskassa?

Andu [19.09.2007 19:47:56]

#

Ihan sitä kieltä mitä haluat. Kannattaa kertoa edes vähän mitä haluaisit tehdä.
Esim. PHP:tä voi laittaa sinne HTML:n väliin ja tehdä jotain pientä (tai suurta...), mutta sillä ei mitään reaaliaikaisia pelejä tehdä.
Kieli valitaan yleensä sen perusteella, mitä haluaa tehdä.

Ja HTML ei muuten ole ohjelmointikieli (et tosin niin sanonutkaan), vaan merkkauskieli, mutta ei siitä sen enempää.

FooBat [19.09.2007 19:58:47]

#

Jos nettiohjelmointi kiinnostaa, niin katso avainsanoja noista listoista :)
The PHP Jobs had 33 different skill requirements:
Apache, CSS, CVS, ColdFusion, Crystal Reports, DNS, Database Design, Dreamweaver, Flash, Graphic Design, HTML, IIS, JavaScript, LDAP, Linux, MySQL, Object Oriented, Oracle, PL/SQL, Perl, Photoshop, PostgreSQL, SEO, SOAP, SQL, SQL Server, Shell Scripts, Smarty, Unix, XML, XSLT, e-commerce, illustrator

The Java Jobs had 70 different skill requirements:
Applets, ATG Dynamo, Apache, Application servers, CSS, CVS, ClearCase, DB Design, DB2, EJB, Graphic Design, HTML, IIS, IntelliJ IDEA, J2EE, JAAS, JBOSS, JBuilder, JDBC, JDeveloper, JMS, JMX, JNDI, JSF, JSP, JSTL, JUnit, Java beans, JavaMail, Javascript, LDAP, MVC, NT, OLAP/Datawarehouse, Object Oriented, Oracle, PL/SQL, Patterns, Perfoce, RMI, RUP, Rational Rose, SOAP, SQL Navigator, SQL Server, Servlets, Shell scripting, SitemInder, Solaris, StarTeam, Struts, Sun certification, Testing, Tiles, Together J, Tomcat, UDB, UML, Unix, WSAD, Web Serviecs, Web frameworks, Weblogic, Websphere, Websphere Studio, XML, XSLT, e-commerce, iPlanet, optimizeIT


No joo, jos haluat jatkaa netin parissa tutki aluksi vaikka PHP:tä ja javascriptiä.

Itse suosittelisin kuitenkin opettelemaan ohjelmoimaan aluksi yleiskäyttöisemmän ohjelmointikielen kanssa. Tälläisiä ovat esimerkiksi Java, C/C++, Visual Basic, C#, Python, Ruby ja monet muut. Javalla on melko helppo aloittaa, koska sen ohjelmointiympäristön asennus onnistuu varsin kivuttomasti (Java SDK:n lataus Sunin sivuilta ja Eclipse eclipse.orgista) ja siinä on mukana kattava yleiskirjasto. Javaan on myös aikas paljon tutoriaaleja ja esimerkkejä. .Net-kielillä (C#, VB.NET, C++.NET) saa myös aika helposti hyvännäköistä aikaiseksi vähemmälläkin osaamisella.

Pekka Karjalainen [19.09.2007 20:13:29]

#

Jahas, zähäkkä FooBatti meni jo ja vastasi samalla tavalla kuin minä aioin. No yksi asia on lisätä.

Suosituksenani olisi valita kieli, joka on Putkan sakin keskuudessa laajasti käytetty, jos haluat Putkasta kysyä neuvoja ym.

Katsele oppaita sivulta: https://www.ohjelmointiputka.net/oppaat.php

Selaile myös keskusteluja, ja katso mistä puhutaan. Muiden sopivalla avulla pääset paljon paremmin alkuun.

Tzaeru [19.09.2007 20:16:11]

#

Toista oli se aika, jolloin porukat fundamentalistisesti ottivat yhden kielen tahi distron ja pysyivät sen takana - nyt näkee vaan listan usealle ihmiselle tuntemattomia sanoja ja sanotaan, et riippuu siitä, mitä haluaa. :)

Niinpä sanon, että jos ohjelmointi ylipäätään kaikkine monimutkaisuuksineen ja laajoine aihealueineen kiinnostaa, niin C on kieli, joka ehdottomasti kannattaa opetella ja ihan hyvä ensimmäisenä. Tarjoaa nimittäin laajan sekä perustavaa laatua olevan tarjottimen monille ohjelmoinnin aiheille. Kieli on myös suhteellisen yleispätevä, jonka syntaksia on lainattu vaikka mihin, esim. Aurora (Neverwinter Nightsin engine) toolsetin skriptikieleen ja vastaaviin. Siitä on myös kiva liikkua C++:n suuntaan, joka tuo olio-ohjelmoinnin ja jonka hallitseminen tällä hetkellä on aika kysytty juttu, sillä erittäin suuri osa isommista softista on väännetty C:llä tai C++:lla.

C/C++:lla voi myös tehdä käytännössä mitä tahansa, soveltuvat periaatteessa kaikkeen - tosin yksinkertaiset softat ja webbiaplikeissonit (näin suomalaisittain lausuen) ehkä menee muilla helpommin, mutta joka tapauksessa.. :)

Pekka Karjalainen [19.09.2007 21:24:17]

#

Lainaan Anttia tähän jatkoksi. Teksti on sivulta https://www.ohjelmointiputka.net/oppaat/opas.php?tunnus=npao

Antti kirjoitti:

Jos joku ehdottaa kieltä X ensimmäiseksi ohjelmointikieleksi, koska "siitä on hyötyä myöhemmin", kannattaa sellaisen puheen antaa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Ensinnäkään kukaan ei voi tietää, millä kielellä tulevaisuudessa ohjelmoidaan. Lisäksi uusien ohjelmointikielien oppiminen on helppoa, kun yksi kieli on suurinpiirtein hallussa.

Toiseksi, jos nyt konservatiivisesti arvioitaisiin ohjelmoinnin aiheiksi tai tyyleiksi vaikkapa proseduraalisen, funktionaalisen, olio-, logiikka-, katenatiivisen eli pino- ja vektoriohjelmoinnin, niin huomaamme kyllä, ettei C tuo pöydälle mitään muuta kuin proseduraalisen ohjelmoinnin. Jos muista tyyleistä haluaa makua, pitää sitten opetella vaikkapa Scheme tai Haskell, C++ tai Smalltalk, Prolog tai Oz, Forth tai Factor ja APL tai J, että on käsitys noista muistakin tyyleistä.

Ja mielellään pitää toteuttaa pari näistä kielistä itse C-kielellä, tai mieluummin assemblyllä. Sitten on ehkä yleispätevä ohjelmointikieliguru. Muuten voi puhua vain omista kokemuksistaan, joita värittävät voimakkaasti omat kielivalinnat.

Mutta ei erikoistuminen ole suinkaan pahasta. En minä suinkaan osaa noista yllämainituista montakaan, enkä aio opetellakaan pintaa pidemmälle. Yhdellä kielellä pärjää, jos valitsee viisaasti, mutta jokaisella pitäisi olla tarpeeksi älyllistä uteliaisuutta opetella ainakin yksi omasta nurkasta nähtynä erikoinen kieli ihan vain siksi, että tietää mitä sillä oikeasti voi tehdä eri tavalla :-)

Aloittelijalle neuvon kuitenkin aina sellaista ekana, mitä muutkin käyttävät. Ei erilaisuus ole arvo sinänsä.

NiLon [20.09.2007 12:27:08]

#

FooBat kirjoitti:

The PHP Jobs had 33 different skill requirements:
Apache, CSS, CVS, ColdFusion, Crystal Reports, DNS, Database Design, Dreamweaver, Flash, Graphic Design, HTML, IIS, JavaScript, LDAP, Linux, MySQL, Object Oriented, Oracle, PL/SQL, Perl, Photoshop, PostgreSQL, SEO, SOAP, SQL, SQL Server, Shell Scripts, Smarty, Unix, XML, XSLT, e-commerce, illustrator

The Java Jobs had 70 different skill requirements:
Applets, ATG Dynamo, Apache, Application servers, CSS, CVS, ClearCase, DB Design, DB2, EJB, Graphic Design, HTML, IIS, IntelliJ IDEA, J2EE, JAAS, JBOSS, JBuilder, JDBC, JDeveloper, JMS, JMX, JNDI, JSF, JSP, JSTL, JUnit, Java beans, JavaMail, Javascript, LDAP, MVC, NT, OLAP/Datawarehouse, Object Oriented, Oracle, PL/SQL, Patterns, Perfoce, RMI, RUP, Rational Rose, SOAP, SQL Navigator, SQL Server, Servlets, Shell scripting, SitemInder, Solaris, StarTeam, Struts, Sun certification, Testing, Tiles, Together J, Tomcat, UDB, UML, Unix, WSAD, Web Serviecs, Web frameworks, Weblogic, Websphere, Websphere Studio, XML, XSLT, e-commerce, iPlanet, optimizeIT

Mistä sinä tämän listan repäisit? Ja sinällään typerä lista minusta, koska tarpeet riippuvat täysin projektista. Esimerkiksi javaan on listattu "Testing" ja "Shell scripting", näitäkö nyt ei PHP:ssä sitten tarvitsisi, vai mikä tämän listan merkitys oli?

FooBat [20.09.2007 18:29:14]

#

Kunhan iskin googleen yleisen listan bullshitbingossa käytetyistä termeistä ja copy-pastasin ensimmäisen pitkähkön listan.

Totuus alkaa oikeasti olemaan, että noita termejä vilisee vähän jokaisessa työpaikkailmoituksessa liiallisuuksiin asti. Lisäksi tietenkin vaaditaan vähintää 3 vuoden kokemus noista kaikista. Hauskinta tässä on se, että välillä ilmoituksen tehnyt firma ei edes käytä kaikkia mainitsemiaan termejä, mutta ne vaan näyttävät ilmoituksessa niin hyvältä. Lopulta firma tulee kuitenkin palkkaamaan jonkun kesäteekkarin, joka osaa vähän HTML:ää, on käynyt ohjelmoinnin peruskurssin ja _tietää_ acronymfinderista katsottuaan, että SQL tarkoittaa "Specified Quality Level".

kayttaja-2791 [20.09.2007 20:32:31]

#

Yksinkertaisesti ohjelmoi sitä mikä kiinnostaa. Jos webbisivujen tekeminen/ylläpitäminen kiinnostaa niin PHP on hyvä valinta (tai vaikka Python tai Ruby). Jos taas peliohjelmointi, niin C/C++ on pätevä vaihtoehto. Jos erillaisten Windows-sovellusten tekeminen, niin C# lienee melko ykkönen (tai kenties Visual Basic?).

jlaire [20.09.2007 20:54:49]

#

CSS on myös ihan hyvä vaihtoehto HTML:n jälkeen, jos nettisivujen teko kiinnostaa.

T.M. [20.09.2007 21:34:14]

#

PHP ehdottomasti HTML:n jälkeen.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta