Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Käyttö estetty

Aloittelija3 [28.08.2007 17:48:28]

#

Kaikkihan tietää windows xp:ssä q pistää jonku käyttäjän salasanalla suojatuks, ni siinä on se hiton mahdollisuus tehdä (omista) tiedostoista oikeen yksityisiä (voit koittaa vaikka poistamalla salasanas ja sit laitat sen uusiks), ettei kukaa muu pysty ees tarkastelemaan niitä. Nii mitenköhän sen pystyis ohittamaan?? Siis toiselta käyttäjältä.. löytyykö jotain softaa siihen :) Enkä aio sit mitään ilkeetä tehdä sillä, päinvastoin :p

Zach [28.08.2007 18:20:42]

#

Asennnat dualbootiksi jonkun toisen käyttöjärjestelmän, jonka ntfs-ajuri ei tiedä mitään noista suojauksista. Käsittääkseni esim. useissa linux-distroissa tulevassa ntfs-3g -ajurissa ei tätä ominaisuutta hyödynnetä.

Ja kuulostaa ehkä *vähän* epäilyttävältä tuollainen etukäteenselittely. Minkä takia tätä yrität?

Aloittelija3 [28.08.2007 18:38:54]

#

Kopioisin vaan mahdollisesti tiedostoja sieltä.. mutta voin varmaan ottaa riskin.. toivottavasti siellä kansiossa ei oo mtn kauhean tärkeetä

Heikki [28.08.2007 19:56:18]

#

Tosiaan jos Windows ei ole kryptannut tiedostoja, niihin pääsee helposti käsiksi esimerkiksi Linux-livelevyltä (Ubuntu, Knoppix yms).

Muista kuitenkin tämä:

Rikoslaki, 38. luku kirjoitti:

8§ Tietomurto
Joka käyttämällä hänelle kuulumatonta käyttäjätunnusta taikka turvajärjestelyn muuten murtamalla oikeudettomasti tunkeutuu tietojärjestelmään, jossa sähköisesti tai muulla vastaavalla teknisellä keinolla käsitellään, varastoidaan tai siirretään tietoja, taikka sellaisen järjestelmän erikseen suojattuun osaan, on tuomittava tietomurrosta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

Tietomurrosta tuomitaan myös se, joka tietojärjestelmään tai sen osaan tunkeutumatta teknisen erikoislaitteen avulla oikeudettomasti ottaa selon 1 momentissa tarkoitetussa tietojärjestelmässä olevasta tiedosta.

Yritys on rangaistava.

Tätä pykälää sovelletaan ainoastaan tekoon, josta ei ole muualla laissa säädetty ankarampaa tai yhtä ankaraa rangaistusta.

DudeDesign [22.09.2007 21:33:25]

#

Älä nyt vaan mitää tyhmää tee... Aluks voi olla jotain harmitonta, mut sit kun osaaki jotai millä pääsee käsiks johonki muiden salattujen tiedostoihin ja silleen, ni sit onki pulassa ku jäät kiiinni.

Cornix [22.09.2007 21:38:25]

#

Varmaan nyt kyseessä oli kuitenkin ihan kotitietokone, josta oli vahingossa hävinny jostain syystä käyttäjätilin tiedot (Windowsin uudelleenasennus?). Aloittelija3 olis varmaan halunnu kopioida omat tiedostonsa talteen.

zacura [23.09.2007 12:29:40]

#

Ihan windowsilla pitäisi onnistua, tuolla olen joskus aiemmin sen selittänyt:
https://www.ohjelmointiputka.net/keskustelu/8849-kansion-tappo-ei-vaan-onnistu

Edit: tuo onnistuu näköjään ilman vikasietotilaakin, tuolta löytyy ohjeet miten security välilehden saa näkyviin:
http://www.microsoft.com/windowsxp/using/security/learnmore/accesscontrol.mspx

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta