Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Projektit

Sivun loppuun

Azure [29.07.2007 19:43:29]

#

Vähän turha kysymys ja joku on saattanut tehdä tälläsen aiheen jo ennen, mutta kysympä mielenkiinnolla kumminkin.

Olis mielenkiintoista kuulla onko teillä muilla mitään ikuisuusprojektia menneillään eli joku ohjelma joka on ollu aina haaveena joskus toteuttaa ja onnistua siinä? Ohjelmointikieliki, millä haluatte sen toteuttaa olis myös mukava tietää...

Tumpelo [29.07.2007 19:47:05]

#

Online F1 manageripeli. Kerran jo yritin joskus vuosi pari takaperin, mutta se töksähti johonkin. Nyt on uusi yritys taas menossa, ja aika lupaavalle näyttää. Kunpa se pääsisi ikuisuusprojektin statuksesta ennen joulua... <3 "Kieli" siis xhtml + PHP + mySQL.

Antti Laaksonen [29.07.2007 19:56:45]

#

Pari projektia tulee heti mieleen: musiikkia säveltävä ohjelma ja luonnollisen kielen kääntäjä. Molemmat ovat vaikeita aiheita, enkä tiedä vielä tarpeeksi niiden kunnolliseen toteutukseen. Lisäksi haluaisin tehdä ohjelman, jolla voi tehdä nettisivuja (HTML + PHP + MySQL) helposti (vähän "pelinteko-ohjelmien" tapaan).

ajv [29.07.2007 20:13:02]

#

Itellä on ollut ristinollan tekoäly projektina siitä asti, kun täällä aiheesta kisattiin :) Tänä keväänä innostuin taas viikon verran sitä koodaamaan. Nyt algoritmi on jo toimiva, se vaan pelaa väärin päin. Eli tietokone pelaa aina niin, että ihminen voittaisi mahdollisimman helposti :) Ei olisi iso homma korjata, mutta motivaatio meni jo :( Kielenä on PHP, koska sitä luontevasti puhun, lopullinen versio tarkoitus kääntää ja samalla optimoida C:lle.

Gaxx [29.07.2007 21:09:16]

#

Final Fantasyjen tapainen roolipeli. Monta kertaa olen aloittanut ja kerran saanut jopa moottorin valmiiksi, mutta tein sen silloin vb:llä ja kun en lisenssiä sellaiseen omistanut, innostus loppui sitten siihen. Viimeisen kerran aloitin intin puolessa välissä tossa ennen vuoden vaihdetta ja projekti on jatkunut aina näihin päiviin saakka. Moottori on hyvällä mallilla(~80% valmiina). Kielenä tällä kertaa c++, joten eiköhän se joskus valmistu.

Latska [29.07.2007 21:21:31]

#

Oma skriptikieli on ollut vuodesta 2005 asti tekeillä. Mitään kovin hienoa en ole saanut vielä aikaan, mutta nyt olen päässyt vähän pidemmälle kuin aikaisemmin. Sillä saa aikaan jo ERITTÄIN yksinkertaisen tekstieditorin, mutta ei sitten juuri muuta. Lisäksi kotisivujeni keskustelua voi pitää jonkinlaisena ikuisuusprojektina myös.

arcatan [29.07.2007 23:35:31]

#

IRC-bottiani mmajavaa olen koodaillut puolen vuoden ajan. Viimeinen muutos on kuukauden takaa, mutta toisaalta en ole muutenkaan paljoa kesällä koodannut. Kielenä on Erlang. Työn alla on ollut myös mmajavaa käyttävä, IRC-kanavoiden tilastoja laativa palvelukokonaisuus. Saa nähdä, saako se ikinä mitään julkista muotoa, sillä työstän sitä lähinnä oppiakseni lisää Erlangista, hajautuksesta, erilaisten palvelujen (IRC, WWW) yhdistämisestä ja sen sellaisesta.

Samoin Erlangia käyttää keväällä aloittamani 9P-palvelin, joka ei tosin ole edistynyt pitkään aikaan. Aikeeni on silti saada se käyttökelpoiselle tasolle ennen vuoden loppua. Palvelin on kirjoitettava alusta alkaen uudestaan, mutta työ ei ole kovin suuri, sillä olen oppinut paljon uutta Erlangista ja 9P on loppujen lopuksi aika yksinkertainen protokolla.

Viime aikoina mieleni on tehnyt koodata jokin pikkupeli Haskellilla. Tutkiskelin jo SDL:n käyttöä Haskellin kanssa, mutta katsotaan nyt, intoudunko kirjoittamaan mitään.

Blaze [30.07.2007 00:08:02]

#

Gaxx kirjoitti:

Final Fantasyjen tapainen roolipeli.

Jee, samis :)

Gaxx kirjoitti:

Monta kertaa olen aloittanut

Jee, samis ^_^;;

Gaxx kirjoitti:

Moottori on hyvällä mallilla(~80% valmiina).

Oot huomattavasti pitemmällä ku minä.
C:llä, käyttäen SDL:ää, ajattelin tällä kerralla koittaa.

Ei se kuitenkaan koskaan valmistu, älkää oottako mitään ^__^;;

hunajavohveli [30.07.2007 00:46:07]

#

Yksi roguelike on ollut jo pitemmän aikaa työn alla. Innostus ei ole lopahtanut, mutta jatkuvien ja käsittämättömien kaatumistilanteiden vuoksi projekti on toistaiseksi jäässä, kunnes keksin ongelmille selityksen ja ratkaisun. Lisäksi on paljon muita projekteja, joita hetken jaksaa, kunnes keksiikin yllättäen jotain kiinnostavampaa. Sitten joskus tylsän hetken koittaen tulee jälleen palattua näihin projekteihin. Tällaisia ovat mm. avaruuden valloitus -strategia, raytracer, tasohyppely, isometrinen peli, laajamittainen 3D-peli, matikkasofta sekä erinäiset nettiprojektit. Tämän hetken päällimmäisenä projektina on Sierran AGI-moottoria jäljittelevä viritys, jolle pitäisi päästä jotain retrohenkistä koodailemaan. Nettiprojekteissa käytössä on PHP, kaikissa muissa C SDL:n ja OpenGL:n kanssa.

Pekka Karjalainen [30.07.2007 09:24:06]

#

arcatan kirjoitti:

Viime aikoina mieleni on tehnyt koodata jokin pikkupeli Haskellilla. Tutkiskelin jo SDL:n käyttöä Haskellin kanssa, mutta katsotaan nyt, intoudunko kirjoittamaan mitään.

Vahvasti retrohenkinen 2D-peli Monadius on tehty Haskellilla ja OpenGL:llä. Siitä voisit katsoa vähäsen mallia, jos SDL-kytkennät eivät ihan vakuuta. Ne taitavat olla aika lailla kesken vielä, ja edellinen tekijä on kiinnostunut muista asioista.

Toki voi omiakin kytkentöjä rakentaa, jos aikaa ja jaksamista riittää.

Jaska [30.07.2007 11:38:36]

#

Antti Laaksonen kirjoitti:

Lisäksi haluaisin tehdä ohjelman, jolla voi tehdä nettisivuja (HTML + PHP + MySQL) helposti (vähän "pelinteko-ohjelmien" tapaan).

Joomlalla ja Mambolla saa nopeasti nettisivuja kasaan.

Itse haaveilin symbolisesta laskimesta koneelle. Nyt kuitenkin olen ilmaisen ohjelman löytänyt, joten sillekään ei ole enää käyttöä. Olisi kiva korjata pari ärsytttävää ludetta Firefoxin lähdekoodista, mutta en tiedä miten kyseistä kohtaa alkaisin koodista etsimään.

Automaattinen matikan lauseiden todistaja olisi kiva saada koneelle, mutta sen toteuttaminen on hankalaa, kun lauseita voi todistuksissa soveltaa niin monella eri tapaa.

KoodiNoppa [30.07.2007 15:10:20]

#

Joku Driver-tyylinen peli.
Musiikkisofta omaan käyttöön.
Simcity-klooni parilla omalla idealla. Grafiikkamoottori puolivalmis, mutta teen uuden joku päivä...kun jaksaa...

Kaikkissa c++ ja SDL/OpenGL.
Ensimmäinen ja toinen projekti ovat vasta suunnitteluvaiheessa, kolmas on jo suunniteltu.

Grey [30.07.2007 15:43:08]

#

>Gaxx
>Blaze

Jee, salmiakkeja \o/ Ainakin melkein. Tosin itsellään se FF-tyylinen roolipeli on niinkin "pitkälle" kuin omassa mielessä. Pitäisi koodatakin ja koodaus ei ole omasta mielestä niin hauskaa kuin suunnittelu pienempiinkin yksityiskohtiin saakka.

Toki on pari koodauksen alla olevaa projektia, mutta en tiedä tuleeko koskaan valmiiksi. Hyötyä toki näköjään on niistäkin, sillä oppiinpahan sitten suunnittelemisen paremmin, kun ymmärtää asiat toimivat. Ei vain taida Suomessa olla juuri oikeanlaisia koodareita, jotka olisivat halukkaita toimimaan jonkun muun suunnitelmien mukaisesti (silloinkin kun moiset toimivat), vaan kulttuuri tuntuu olevan sellainen että kaikki pitäisi tehdä itsenäisesti, vaikka sitten paljon huonommin ja jättää maailma yhtä peliä köyhemmäksi..

-Grey-

jlaire [30.07.2007 16:03:35]

#

Perl-koodin värittäjä. En ole vielä nähnyt yhtäkään, joka toimisi moitteettomasti, joten päätin tehdä oman. Toimii jo melko hyvin, mutta Perlin syntaksi on niin monipuolista, että täydellistä siitä tuskin koskaan tulee.

Ja kieli on luonnollisesti Perl.

Jaska [30.07.2007 16:03:50]

#

Grey kirjoitti:

Ei vain taida Suomessa olla juuri oikeanlaisia koodareita, jotka olisivat halukkaita toimimaan jonkun muun suunnitelmien mukaisesti (silloinkin kun moiset toimivat)

Kyllä ainakin minä tottelin pomoani kiltisti töissä ollessani. Vaikka kompromissit olivat välillä huonoja, tein ne pomon pyynnöstä.

nomic [30.07.2007 17:40:52]

#

Roolipeliä täälläkin. Kielenä on VB(ehehehe). Simppeliä grafiikkaa ja juonta nyt kirjoitettu 230 sivua ja käsikirjoitus, että myös historia on jo valmiita. Koodia on jo hieman, mutta lähinnä käyttöliittymään ja jotain funktioita taisteluita varten. :)

Gaxx [31.07.2007 13:55:02]

#

nomic kirjoitti:

Simppeliä grafiikkaa ja juonta nyt kirjoitettu 230 sivua ja käsikirjoitus, että myös historia on jo valmiita.

Päätit sitten kirjoittaa romaanin ja väsätä sen pohjalta pelin O_o? Itselläni on ollut pitkään pakkomielteenä kirjoittaa jokin tarina. Olen yrittänyt pariin otteeseen kirjan kirjoittamista, mutta kirjallisen kielen tuotto ei vain ole kovin helppoa. Peli on se toinen vaihtoehto kertoa tarina...

nomic [31.07.2007 14:38:36]

#

Gaxx kirjoitti:

nomic kirjoitti:

Simppeliä grafiikkaa ja juonta nyt kirjoitettu 230 sivua ja käsikirjoitus, että myös historia on jo valmiita.

Päätit sitten kirjoittaa romaanin ja väsätä sen pohjalta pelin O_o? Itselläni on ollut pitkään pakkomielteenä kirjoittaa jokin tarina. Olen yrittänyt pariin otteeseen kirjan kirjoittamista, mutta kirjallisen kielen tuotto ei vain ole kovin helppoa. Peli on se toinen vaihtoehto kertoa tarina...

Tuosta tulee nyt joku ~500 sivuinen läjä. Onhan sitä kielioppivirheitä omissa teksteissä, mutta ei se mitään. :P Mutta joo, juuri näin. Mitä nyt pari kaveria lukee tuota tarinaa (pistelen aina lukuja nettiin pdf-muodossa), niin ovat pitäneet ja kun se on kokonaan kirjoitettu, alkaa moottorin hiominen. Paljon on vielä tehtävää.

Vinkiksi, jos tahdot kirjoittaa omaa vähän pidempää tarinaa: keksi se idea, (esim. nyt mennää pelastamaa rinsessa tornista!½), sitten sen jälkeen alat kasata väliin pieniä tapahtumia, jaa kaikki osat lukuihin ja suunnittele vain lisää. Sitten vielä historiaa tarinalle (esimerkiksi merkittävimmät tapahtumat, jotka viittaa nykyhetkeen) jne. Kaiken tuon jälkeen pääset kirjoittamaan tuon kaiken pohjalta sitä, minkä lukija lukee. Iso prosessi. :)

kwanttitatti [02.08.2007 11:47:53]

#

Itselläni on jo aloitettu enimmäinen pelini Javalla.Genre on roolipeli.En tee siitä mitään huippu hyvää tai teen niin hyvän kuin suinkin pystyn.Grafiikka olisi pelkkiä piirroksia.Juonta en ole vielä keksinyt mutta olen jo aloittanut pelin teon.Haaveilen netti roolipelin teosta.Ehkä se vielä joskus toteutuukin jos innostusta riittä.

E.K.Virtanen [02.08.2007 21:00:35]

#

Roque tyyppinen peli, ohjelmointikieli mikä milloinkin. Aloittanut ehkä n. 100 kertaa, joka kerta tuntuu että loppuu taidot kesken kun lähes romaanin verran on jo tarinaa tullut kehitettyä (alkaen ehkä 6v ikäisenä, 25v sitten :D )

crafn [04.08.2007 12:49:18]

#

Miul on työn alla animointi-ohjelma joka on kerran aloitettu uudestaan. Isoin projekti joka mulla on ollu :o Koodifiluja yli 50 ja rivejä lähemmäs 3000. Suurimman osan vie kuitenkin oma GUI, jota kehitän tässä samalla.
Koodailen sitä c++:lla ja kirjastoina mm. sdl, opengl. Tarkoitus on että siitä tulisi portattava ainakin linuxille ja windowsille.

Screenshot:
http://tatexi.servut.us/uploadi/files/kuvake.PNG

(Joo ei se vielä hääviltä näytä :p)


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta