Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Basic-ongelma Vistassa

op.tutkija [18.07.2007 18:25:58]

#

> Ostin Vistan jossa kohtasin uuden ongelman. Basicillä (Quick- Basic ja Basica) koodatessani en saa näppäimistöstä merkkejä normaalisti. Esim. lainausmerkki " tulee tätä kirjoittaessani oikeasta paikasta mutta Basicissä se tulee ä :stä (edelleen shiftin kanssa tietty). XP:ssä tätä ongelmaa ei ollut.
>
> Toinen kysymys jota mietin jo XP: llä työskennellessäni on miten saisin ruudulla Basic- ikkunan suuremmaksi. Jos klikkaan kohtaa oikeassa ylänurkassa josta sen pitäisi tapahtua, ikkuna ei kasva vaan pelkästään siirtyy toiseen paikkaan.
>
> Jo etukäteen kiitos, kymmenen pistettä ja ...

pieslice [19.07.2007 01:30:13]

#

Sulla on jenkkilayout näppiksessä command promptissa.
Tottumiskysymys.

ALT+Enter muuttaa ikkunan koko ruudun kokoiseksi.
Vistassa ei sitten tietääkseni DOS-ikkunassa voi vaihtaa grafiikkatilaan joten suosittelen että ajat quickbasicia DOSBoxin kautta.

atomimalli [19.07.2007 09:14:14]

#

Win95:ssa(en tiiä muista) toimi tällänen rivien lisäys kikka:
qb.exe->ominaisuudet->näyttö->muuta aloituskoko 50

Elikkäs ruudulla mahtuu näkymään kaksinkertainen määrä tekstiä :).

Dude [19.07.2007 13:04:50]

#

pieslice kirjoitti:

Sulla on jenkkilayout näppiksessä command promptissa.

nuin on. sun pitäis jotenki saaravaihrettua koodisivu 850 ja suomen näppäimistöasettelu. En tierä onko se eres maharollista vistas.

pieslice [20.07.2007 14:17:58]

#

Dude kirjoitti:

nuin on. sun pitäis jotenki saaravaihrettua koodisivu 850 ja suomen näppäimistöasettelu. En tierä onko se eres maharollista vistas.

Niin mutta jos ajaa Basica DOSBoxin kautta - mikä on vistassa suositeltavaa - niin tuo ei auta, mutta DOSBox foorumeilta kannattaa etsiä, josko siihen saisi suominäppiksen.

Mutta eipä toi jenkkilayout niin vaikea ole; vedä vaan shiftin kanssa kaikki merkit ja katso mistä mikäkin tulee. Parissa päivässä tuntuu jo luonnolliselta.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta