Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Roskapostitus voitaisiin eliminoida helposti

Sivun loppuun

peg [12.07.2007 22:39:54]

#

Roskapostin suodatus pakko kaikille sähköposti palveluja tarjoaville.
Loppukäyttäjille/asiakkaille nämä asiat ovat liian monimutkaisia, mutta monet palveluntarjoajat tarjoavat roskapostisuodatusta maksua vastaan. Myös ilmais sähköpostin tarjoajat antavat suodatuspalvelun korvaustavastaan.
Suomi voisi olla tiennäyttäjänä maailmalle miten ongelma voidaan korjata haluttaessa. Yksinkertaisesti, kaikki palveluntarjoajat velvoitetaan 1.1.2008 mennessä suodattamaan palvelintasolla roskaposti, palveluntarjoajat jotka eivät suodata sähköpostiaan, heidän liikenteensä estettäisiin muita häiritsevänä ja vahingoittavana. "Yahoo ja hotmail levittää yli 50% kaikista roskaposteista."
Näinhän kaikissa muissakin asioissa toimitaan, häiriköt tulee laittaa järjestykseen joko hyvällä tai pikkupahalla. Viestintä ministeri Suvi Lindenin
sihteerille voi laittaa halutessaan viestiä pirkko.halme@mintc.fi

tsuriga [12.07.2007 22:45:42]

#

Mistä on tämä äidinkielen opettajan painajainen kotoisin? Lindeni vois keskittyä tietotekniikan sijaan mieluummin johonkin sellaiseen osa-alueeseen, jonka hän hallitsee.

EDIT: Onhan tuo näköjään aihetta opiskellut, vaan tainneet jäädä opinnot sinne teorian puolelle, eikä nykytilanne ole enää tuttu.

peg [12.07.2007 22:56:28]

#

Golf on Lindenin vahvinpuoli, mutta täytyyhän sen leipänsäkin tienata.
EDIT: siis golfkentät ja osakkeet.

Blaze [12.07.2007 23:07:38]

#

On se kyllä niin ihanaa kun kaikki vihjeettömät kukkahattutädit aina pääsee päättään asioista, joista niillä ei oo hajuakaan -_-

K_L [13.07.2007 01:51:28]

#

Mitä turhaa. Oli aikoinaan helpparissa hauskaa, kun toimistolla vanhat eukot kiisteli siitä kuka on lähettänyt kenelle mitäkin vigramainoksia. Ilmaista huumoria.

Todella se olisi ihan hienoa, että jokaisella olisi postissaan suodatin. Roskapostit selkeään kansioon, josta niitä voi tarvittaessa käydä kurkkaamassa. Tärkeää on myös skannata postit virusten ja matojen varalta.

Grey [13.07.2007 11:42:07]

#

Hm, sähköpostiosoite voidaan myös väärentää varsin pätevästi. Seikka mistä ei tuollainen tapaus varmaan tiedä yhtään mitään, mutta ainahan voi antaa esimerkkiä aiheesta, kuten vaikka lähettää moiselle viagramainoksia sen omalla osoitteella..

-Grey-

Jäynis [13.07.2007 12:25:09]

#

Roskapostitus on kasvava ongelma johon mielestäni pitäisi yrittää löytyä ratkaisu mahdollisimman pian.
En muista lukuja enkä faktoja mutta roskapostin aiheuttama liikenne senkun kasvaa ja vaikka olisi kuin pätevät suodattimet niin liikennöinti ei sillä vähene.
Nykyisellään roskapostittaminen on erittäin helppoa. Viestejähän voi lähettää käytännössä kenen osoitteella tahansa ja niin monelle kuin haluttaa.
Nettikin on väärällään lomakkeita joista helposti voi lähettää mitä vaan, kenelle vaan ja kenen tahansa nimissä.

Tarvitaan suuria muutoksia ennenkuin roskapostittaminen saadaan kitkettyä mutta jostain on lähdettävä.

Yksi askel voisi olla seuraava(älkää naurako, en ole viimeyönä paljoa nukkunu XD):
-Jokainen voi omistaa vain yhden osoitteen yksityiskäyttöön.
Osoitteita valvoisi valtio johon registeröityessä tunnistauduttaisiin esm. pankkitunnuksilla tai jollain lähes yhtä pätevällä ja varmalla.
-Yrityksillä ja yhdistyksillä olisi lupa pitää sähköpostipalvelinta ja jakaa siitä työntekijöilleen osoitteet.
-Viestiä lähettäessä lähettävä palvelin kättelisi vastaanottavaa palvelinta ja kertoisi että keneltä olisi tulossa viesti ja kenelle. Vastaanottava palvelin sitten "kysyisi" onko lähettäjän osoite oikeasti lähettämässä jotain ja vasta varmistuksen saatuaan vastaanottaisi lähetettävän viestin.

Tämä ratkaisu voisi saada jotain aikaan mutta onhan tässä muutama pienenpieni ongelma. Tämähän vaatisi että koko maailma lähtisi leikkiin mukaan koska muutenhan esim. Suomesta ei voisi lähettää ulkomaille ja vaikka järjestelmän tekisi takaisnyhteensopivaksi(joka ehkä hieman sotii alkuperäistä ajatusta vastaan:)) niin muualta maailmasta ei voisi lähettää tänne. Myöskin muutama sivusto saattaisi kärsiä kun ei enää voisi lähettää postia jäsenilleen ilman yhdistykseksi registeröitymistä.
Ongelmaksi nousisi varmaan myös se että onko valtiolla innostusta ruveta valvomaan sähköpostiliikennettä, säätämään uusia lakeja sen vuoksi yms. Rahatkin siihen leikkiin olisi jostain nyhtäistävä joten sähköpostiosoitteen omistaminen ei enää varmaan olisi ilmaista.

Onko teillä jotain ajatuksia roskapostittamisen kitkemiseksi?
Kertokaa toki vaikka olisi kuin hullunkurisia, niin minäkin tein;)
edit:säätöä

Niko [13.07.2007 12:32:42]

#

Ei mitenkään. Paitsi whitelist, digitaalisen allekirjoitusen perusteella. (Niin kauan kunhan allekirjoitusta ei voi väärentää)

Wizard [13.07.2007 13:15:47]

#

Nykyään käytetään varmistuksia lähettäjän olemassaolon varmistamiseksi (onko lähettävä palvelin olemassa ja sillä kelpo MX ja A tietue) sekä tietysti sitten esim. greylist palveluja. Unixissa on myös erittäin kelpo pisteyttävä spamassassin joka tekee hyvää työtä. Tosin se ei pudota spam posteja, mutta muokkaa otsikkoa niin, että lisää siihen esim. sanan [spam] ja tämä roskaposti voidaan pudottaa haluttaessa lisäfiltterillä pois.

Ainakin meillä oikein konfiguroitu postipalvelin tiputtaa lähes kaiken roskapostin pois, mutta silti oikeat ja ns. kelpo sähköpostit tulee perille. Vertailun vuoksi sanottakoon, että entiset noin 700 roskapostin päivätahti tipahti uusilla asetuksilla noin 3-5 viestiin per päivä jota voidaan pitää siedettävänä (allekirjoittaneen oma henkilökohtainen sähköposti).

Kyllä nykyisinkin on keinoja käytössä jos halutaan ja OSATAAN. Ongelmia tuntuu olevan enemmän Micro$oft maailmassa, ei niinkään *nix puolella.

-W-

K_L [13.07.2007 15:33:20]

#

Eipä ongelmaa voida suoraan istuttaa Microsoftin syyksi. Kyllä se on todellakin kiinni siitä, että esim. yritysverkossa helpparin pojat ei vaan osaa.

Wizard [13.07.2007 16:33:53]

#

K_L kirjoitti:

Eipä ongelmaa voida suoraan istuttaa Microsoftin syyksi. Kyllä se on todellakin kiinni siitä, että esim. yritysverkossa helpparin pojat ei vaan osaa.

Sanoinkin: "ongelmia tuntuu olevan ENEMMÄN M$ maailmassa", en niinkään ottanut kantaa itse Micro$oftiin. Ongelman ydin lienee siinä, että M$ tuotteita tuntuu osaavan käyttää "asiantuntijana" vähintään joka kolman kaduntallaaja. Sitten kun tulee ongelmia, niin.....


-W-

tkarkkainen [13.07.2007 18:31:26]

#

lainaus:

-Viestiä lähettäessä lähettävä palvelin kättelisi vastaanottavaa palvelinta ja kertoisi että keneltä olisi tulossa viesti ja kenelle. Vastaanottava palvelin sitten "kysyisi" onko lähettäjän osoite oikeasti lähettämässä jotain ja vasta varmistuksen saatuaan vastaanottaisi lähetettävän viestin.

Tai sitten kaikki digitaalisesti allekirjoittamaton sähköpostiliikenne voitaisiin tulkita spämmiksi. Ajaa saman asian ilman että palvelimien välille tulee hirveästi liikennettä.

Grey [14.07.2007 14:29:48]

#

Tai sitten voitaisiin samantien kieltää lailla koko sähköposti, niin ei syntyisi mitään liikennettä. Tosin sitten ajan myötä täytyy kieltää kaikki chatit ja pikaviestimet (irkki mukaan lukien). Lopulta kielletään sitten koko internetti ja päästään kaikista huolista kerralla eroon..

-Grey-

Deewiant [14.07.2007 17:30:05]

#

Palvelimen tekemässä suodatuksessa on se ongelma, että jos se nappaakin rehdin postin, käyttäjä ei saa siitä mitään tietoa.

Tämä on se, mikä minua eniten GMailissa ärsyttää. Filtteriä ei saa mitenkään pois päältä, ja koska haluan käyttää POP-protokollaa enkä verkkokäyttistä, joudun tarkistamaan spam-hakemiston täysin erikseen.

K_L [14.07.2007 19:05:55]

#

On myös kyseenalaista, että millä oikeudella ISP blokkaa postia pois. Toki ongelmaa ei ole, jos kaikki suostuvat tähän filtteröintiin. Kuitenkin jos tarpeeksi moni jättää tämän hyödyn käyttämättä, niin mitään hyötyä ei saavuteta.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta