Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Alphakanava PNG-kuvissa yms

moptim [11.07.2007 14:33:22]

#

Hmm, pahoittelen jos otsikko ei ollut kiva. Tarkoitus olisi siis saada tietää, mitä ilmaisohjelmia löytyisi, joilla pystyisi tekemään PNG-kuvia alphakanavan kera. Sitten olisi kiva tietää, miten alphakanavan omaavan kuvan voi sörkkäistä html-sivulle <img>-tagilla niin, että tausta näkyy läpinäkyvistä kohdista.

Toivon, että viesti oli ymmärrettävä.

Blaze [11.07.2007 14:37:36]

#

moptim kirjoitti:

mitä ilmaisohjelmia löytyisi, joilla pystyisi tekemään PNG-kuvia alphakanavan kera.

GIMP

moptim kirjoitti:

Sitten olisi kiva tietää, miten alphakanavan omaavan kuvan voi sörkkäistä html-sivulle <img>-tagilla niin, että tausta näkyy läpinäkyvistä kohdista.

Ihan tavallisesti. Toimii kaikilla uusilla selaimilla (IE6 ei oo uus).

moptim [11.07.2007 14:45:42]

#

Kiitos :)
Joo, evvk micro$oftin selaimet. Hommeliin tulee tietenkin vähän conditional commentsia ja ilmoitus siitä, että iijeen kanssa ei toimi kunnolla. Kaveri halus, että teen (sen pälleriaprofiiliin se laittaa sen) *köh* JavaScriptillä jonkun tasoloikkasysteemin, katotaan onnistuuko :D

ajv [11.07.2007 15:08:01]

#

Kun puhutaan nettisivuista, niin mainitsempa, että tuo onnistuu PHP:n GD:lläkin ihan kivasti. Muutama esimerkki koodivinkeissä:

https://www.ohjelmointiputka.net/koodivinkit/24616-php-läpinäkyvä-png-kuva-php-llä
https://www.ohjelmointiputka.net/koodivinkit/24473-php-vesileimalogo-jpeg-kuviin-ver.2

Tempfile [11.07.2007 16:11:16]

#

Täältä löytyvät myös ohjeet tuon haksaamiseksi toimintaan myös IE6:lla, jossain määrin.

Merri [12.07.2007 00:47:51]

#

Rajoitukset.

1. IE:n sisäinen hasLayout täytyy aktivoida, jotta filter toimisi. Leveys tai korkeus on siis asetettava, tai käytettävä esim. zoom : 1; -asetusta.

2. scalingMethod ei salli kuvan toistoa. Käytännössä voi vaan venyttää 1px levyistä tai korkuista kuvaa kun tahtoo "toistuvan" kuvan.

3. Erinäiset päällekkäiset kerrosyhdistelmät voivat aiheuttaa sen, ettei linkkejä voi klikata eikä lomakekenttiä käyttää, vaikka linkkien ja lomakekenttien pitäisi kaiken järjen mukaan olla päälimmäisinä sivuilla. Tähän ongelmaan ei auta kuin huolellinen testaaminen ja kokeilu monimutkaisia yhdistelmiä rakentaessa.


Minulla on Konnun uudessa leiskassa läpinäkyvyyskikat käytössä. Muistelisin käyttäneeni niitä myös IE7:än, koska IE7:n natiivi PNG:n läpinäkyvyystuki on sikamaisen hidas (sivu pätki pahasti kuin toisti pikselin levyistä taustakuvaa koko ruudun leveydeltä ja korkeudelta, eikä ole edes mikään nuhapumppukone).


Paint Shop Pro 7 on aika kiva ohjelma. Suoraan sanottuna siis se on se mitä itse käytän.

Suosittelen piilottamaan kaiken IE-kohtaisen koodin muilta selaimilta toisin kuin tuo Tempfilen linkittämä esimerkkisivu asian esittelee. Ei muiden selaimien tarvitse IE:n ongelmista tietää ja niille tarkoitettuja ylimääräisiä elementtejä nähdä.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta