Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Akku + pakastin

Mobel [27.06.2007 14:52:27]

#

Tässäpä on mielenkiintoinen väittämä: Akkuun saa ahdettua lisää virtaa, jos sen lataa ensin täyteen, pakastaa ja sitten lataa lisää(Eli akun maksimikapasiteetti on kasvanut pakkasessa).

Tällaisen, jopa urbaanilegendalta kuulostavan väittämän olen saanut tietooni. Mitenhän on, totta vai tarua? Itse olisin kiinnostunut tietämään, jos vaikka joku olisi yrittänyt moista tai osaisi selittää ilmiön kemiallisesti. En tosin itse ole löytänyt mitään perustieita toiminnalle. Oma läppärin akku on LiIon-akku(negatiivinen ioni on luultavasti kadmiumia), joten etenkin LiIon-akkujen osalta olisin asiasta kiinnostunut. Jos "ylilataus" on mahdollista, onko siitä pitkäaikaisia seuraamuksia akun kapasiteetille. Olen ymmärtänyt, että LiIon-akut ovat melko epävakaita väärin käytettynä. Akuissa on myös mielestäni jonkinlainen ylilatauksen estävä piiri.

Tätä tuskin arvaa omalla koneella koittaa, mutta ovela väittämä silti.

zacura [27.06.2007 19:47:30]

#

NiMH ja NiCd akkujen pakastaminen hidastaa akkujen itsestään purkautumista, mutta ei lisää kapasitettia http://ask.yahoo.com/20011219.html

Li-Ion akkujen säilyttäminen ja käyttäminen kylmässä (pakastettuna) kuluttaa akkua peruuttamattomasti ja kapaciteetti laskee. Li-ion akut kuluvat myös vaikka niitä ei käyttäisi ollenkaan. http://www.edn.com/index.asp?layout=blog&blog_id­=1470000147&blog_post_id=940006494

Li-Ion akkujen ylilataaminen ei ole mahdollista purkamatta ensin akkupaketin suojapiirejä. Ja suojapiirithän ovat siellä hyvästä syystä, akkukennot kun saattavat jopa räjähtää liiallisen latauksen seurauksena. Jos suojapiirit on akuista poistettu tulee lataus suorittaa litium akkuja varten tehdyllä laturilla eikä konenn omalla latauselektroniikalla.

Mobel [27.06.2007 20:01:44]

#

Kiitokia melkoisen tyhjentävästä vastauksesta!

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta