Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Skrollaava shootteri työn alla

Sivun loppuun

pieslice [24.06.2007 14:31:27]

#

Olen siis tässä jonkun aikaa jo tehnyt 3d-engineä käyttävää upscrollaavaa shoot-em-uppia.

Tässä http://www.the2bears.com/?p=1077 on pari screenshottia ja linkkejä mm. SHMUP-DEV sivustolle, jossa lisää läppää aiheesta. Valitettavasi shmupdev foorumin attachmentit ei näy kuin rekisteröityneille käyttäjille...

ByteMan [24.06.2007 14:36:55]

#

...ootko tehny ton kaiken itte? >.<

pieslice [24.06.2007 14:38:28]

#

Olen.

temu92 [24.06.2007 14:55:12]

#

Tosi makeeta :D Vetää vertoja starcraft kakkoselle :D

ByteMan [24.06.2007 15:42:46]

#

pieslice kirjoitti:

Olen.

O.M.G. :D
oisko mitään toivoo löytää jostain jotain betaa tai kokeiluversioo tai mitään?
olis kiva tollasta taidonnäytettä päästä koklaamaan :P

Lebe80 [24.06.2007 16:03:48]

#

Mites tuo tausta? Onko se esirendattua kamaa vaiko ihan kolmideetä. Perspektiivi on sellainen, että alukset näyttävän olevan kuvattu suoraan ylhäältä, mutta taustassa näyttäisi olevan perspektiivisyyttä.

pieslice [24.06.2007 16:29:45]

#

Tausta on ihan 3d-engine, kamera etenee kahta splineä pitkin. Toinen kertoo kameran paikan ja toinen sen minne kamera katsoo.
Pelissä on itse asiassa kolme eri koordinaatistoa.
Maasto, eli toi tausta.
Sitten on top-down 3d, jossa on alukset. Se on vakio 3d näkymä, joka vaan rendataan taustan päälle
Mm. osa vihollisaluksista 'karkaa' kolmanteen ulottuvuuteen, eli syöksyy alas, jolloin niitä ei voi enää ampua.
Sokerina pohjalla on 2d-koordinaatisto jossa on panokset.
Alusten modeleissa on dummyboxeja joiden sijainti projisoidaan 2d:ksi joista taas ammukset lähtevät.

Tumpelo [24.06.2007 17:52:33]

#

On kyllä graafisesti upea. Kerro vähän lisää tuosta, onko se mille alustalle, mitä kieltä käytit, OpenGL vai DirectX jne. :)

nomic [24.06.2007 18:16:35]

#

Melkoisen mahtavan näköinen. Ei voi muuta kuin nostaa hattua!
Toivottavasti sisältö vetää myös vertoja ulkoasulle. :)

pieslice [24.06.2007 18:17:35]

#

Kääntäjä: Microsoft Visual C++ 2003
Alusta: Windows, (Vista?)
Grafiikka: OpenGL ja Cg kombinaatio.
Input: DirectInput (postannutkin aiheen näppis & joystick inputista koskien k.o. projektia)
Äänet (WIP): FMOD Ex, (Software DirectSound/Windows Multimedia)

Gameplay muistuttaa hieman tätä peliä:
http://www.youtube.com/watch?v=FrpZOAsfWDY


Pitää varmaan laittaa YouTubeen tai Google videoon vähän capturea tosta omasta pelistä jahka noi äänet saan kiinni... eli tod.näk 2 viikon sisään.

kpzpt [25.06.2007 02:34:39]

#

Hei!

Oletko harkinnut Java versiota JOGLlin kanssa..
olen varma että olen JavaGaming.org forumilla tavannut herran 2karhut..
webstart kotisivuillesi olisi nannaa..

JariTapio / Helsinki

pieslice [26.06.2007 02:26:27]

#

Ei ole aikomus portata tota javalle, siinä menisi hetki.
Koodissa on jonkin verran C-callbackeja, staattisia olioita ja pointteriaritmetiikkaa joiden refaktorointi Javaksi ei ole aivan triviaalia.

Eikä mulla sitäpaitsi toi sun muutaman viestin takainen webstartkaan lähtenyt käyntiin; java toimii muutenkin nykyään luvattoman huonosti XP:ssä kun MS:kään ei enää sitä tue.

pieslice [08.07.2007 22:20:20]

#

Ingame footagea pelistä:

Paskalaadulla googlevideosta. http://video.google.com/videoplay?docid=-371257675741610104

Parempilaatuinen download rapidsharesta (87mb)
http://rapidshare.com/files/41771510/sylph_wind_dev_version_first_level_playthrough.avi.html

Baglair [08.07.2007 23:00:41]

#

Ei voi muuta sanoa kuin että on todella tyylikäs!

makas [08.07.2007 23:30:58]

#

toivottavasti julkaiset beta versio pian nettiin, niin pääsee testaa :)

Mobel [08.07.2007 23:50:10]

#

Kyllä hieno on. Tulee vähän mieleen se suomalaisten Pleikkari3:lle vääntämä minipeli(siis laatu ja yleinen taso, mitä videoista sai kuvaa). Nyt en muista pelin nimeä. Pienen budjetin(0€?) projektina varmasti paras, mitä olen nähnyt!

On loppuunsa asti hiottu ja tuota 3D-taustaa voisi kyllä katsella kauemminkin. Ja betaa minäkin jään odottelemaan. ;)

pieslice [20.07.2007 17:29:49]

#

Versio imutettavissa assembly 07 gamedev entryistä:
http://www.assembly.org/summer07/news/compos/gamedev-entries-2007
Viikonloppuna tulee päivitetty versio äänien kanssa + muutamia (pieniä) bugikorjauksia.

Blaze [20.07.2007 17:52:44]

#

pieslice kirjoitti:

Versio imutettavissa assembly 07 gamedev entryistä

Harmi kun vaan Windowsille, jää kokeilematta :(

nomic [20.07.2007 18:12:15]

#

Todella koukuttava! Tosin, hieman nyki minun koneellani (2gigaa keskusmuistia, 64 x dial core 3800+ prossu, gf 7600gt näytönohjaimena).
Oli kyllä melkoisen upean näköinen ja teki heti mieli pelata taas kunnon raptoria.

Good job!

pieslice [20.07.2007 18:38:08]

#

nomic kirjoitti:

Todella koukuttava! Tosin, hieman nyki minun koneellani (2gigaa keskusmuistia, 64 x dial core 3800+ prossu, gf 7600gt näytönohjaimena).
Oli kyllä melkoisen upean näköinen ja teki heti mieli pelata taas kunnon raptoria.

Good job!

Kato ettei oo mahdottomat AA+AF päällä koska toi vaatii muutenkin paljon fillratea.
Itse pystyn pelaamaan gf6600gt 1024x768 2xaa 2xaf koko ajan 60fps.

Todennäköisesti nykiminen ei ole näytönohjaimesta kiinni vaan:
Toinen vaihtoehto on että sulla on ajureista vsync pois, jolloin peli
fallbackaa
kellotettuun synccaukseen, jolloin pelin käyttämä QueryPerformanceCounter ei välttämättä ajasta oikein dualcoreilla. MM. flatout 2:ssa on sama ongelma, peli nykii ihan sairaasti dualcoreilla kun timeri ei osaa ajastaa oikein.

Nopein fix: laita ajureista vsynciksi "application preference", jolloin peli tahdistuu vsyncillä eikä timerilla ja takuulla pyörii hyvin.

Myös emolevyn ajurien päivitys saattaa korjata ton timer-ongelman, mutta silti suosittelen vsynciä koska näyttää smoothimmalta.

Tumpelo [20.07.2007 18:40:02]

#

Lupaavalle vaikuttaa, mutta odottelen silti äänellistä versiota koska tuntuu jotenkin tyhjälle pelata ilman niitä. Grafiikka pyöri hyvin jopa meikäläisen koneella, ts. AMD Athlon XP @ 2100mhz, Ati Radeon 9600Xt, 512mb DDR 400.

pieslice [20.07.2007 18:49:03]

#

Oma ennätykseni on muuten 2.97 miljardia pistettä :)

temu92 [21.07.2007 01:44:26]

#

Kyl oot rankan pelin tehny :D peli loppu aina siin bossissa ku olin saanu 17 level uppii :DD

pieslice [21.07.2007 01:47:35]

#

Joo ei tossa ole kuin 1 kenttä; lisää on tulossa myöhemmin tänä vuonna. Itse olen saanu tossa 238 level-uppia ton 1 kentän aikana :)

nomic [21.07.2007 10:54:46]

#

pieslice kirjoitti:

Kato ettei oo mahdottomat AA+AF päällä koska toi vaatii muutenkin paljon fillratea.

Kiitos, nyt toimii moitteetta. :)

pieslice [21.07.2007 12:20:37]

#

nomic kirjoitti:

Kiitos, nyt toimii moitteetta. :)

Oliko se toi vsync vai AA+AF ongelma?
Tollasessa jatkuvasti skrollaavassa pelissähän toi frameraten laskeminen näkyy huomattavasti helpommin kuin esim. fps-peleissä.

pieslice [23.07.2007 11:43:36]

#

Hakekaa päivitetty versio täältä:
http://rapidshare.com/files/44461922/sylphwind_asm2k7_compoversion_revision2.zip.html

Pitäis tulla muutamassa päivässä tonne assembly sivuillekin...

pieslice [29.07.2007 13:48:06]

#

Päivitetty versio saatavilla:
Tämä korjaa yhteensopivuusongelmia joidenkin läppärien näytönohjainten kanssa:
+nätimmät salamaefekit
+bugikorjauksia

täydellinen revisiohistoria paketin mukana tulevassa ReadMe.txt filessä;

ota kopiosi:
http://rapidshare.com/files/45657743/sylphwind_assembly_2k7_compoversion_revision3.zip.html

Blaze [03.08.2007 00:27:28]

#

Tuli just Big Screeniltä, näyttää hyvältä :)

Gwaur [03.08.2007 03:50:02]

#

Tulipa nähtyä jättiruudulta. Kun kuvaan ilmestyi jättipahis, en voinut välttää ajatusta, että peli olisi vain visuaalisesti kohennettu Tumiki Fighters. ;)

temu92 [03.08.2007 03:58:25]

#

Oma jättiruutu oli surkee 17-tuuman näyttö kotona jollai ihme streamilla assyteeveestä :P


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta