Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Kiinteä IP toimimaan?

Marbo [20.06.2007 21:54:44]

#

Elikkäs miten saisin kiinteän ip:n toimimaan? Olen laittanu kaikki asetukset kuntoon koneen verkkokortissa, mutta ei näy kun sivut yms sillä koneella missä se kiinteä ip on. Pitääkö jotenki conffata adsl boksia? Poksi on Zyxel Presting 660H-61.

Draiz [20.06.2007 22:44:27]

#

Öhh?

petrinm [20.06.2007 22:52:20]

#

Kiinteän ip:n asettaminen on hyvin yksinkertaista, mutta se ei aina toimi, jos puhelinyhtiön kanssa ei ole asiasta sovittu. Tavallinen DHCP eli vaihtuva ip hakee joka käynnistys kerralla alueen jakoboksilta ip:n ja muut tiedot. Kiinteässä ip:ssä nämä määritetään boksin asetuksiin. Voit katsoa millä osoitteilla boksi on kirjautunut verkkoon ja laittaa nämä vakio asetuksiksi, jolloin on kiinteä ip-osoite. Tämä toimii kunnes joku toinen ehtii rekisteröidä ip DHCP:n kautta. Tällöin kun yrität yhdistää, on ip käytössä ja yhteyttä ei saada.
DCHP käytössä ip vaihtuu yleensä harvoin, vain jos alueen jakoboksi käynnistetään uudestaan, tai jokin toinen alueella käynnistää modeeminsa silloin kun oma modeemi on pois päältä, tai tämä jälkimmäinen toisin päin.

Jos asiasta sovitaan puhelinyhtiön kanssa, niin jokin tietty ip on varattu sinulle ja kukaan muu ei saa sitä DHCP:n kautta.

Kiinteän ip:n saa sovittua puhelinyhtiön kanssa ilmaiseksi tai pientä korvausta vastaan. Lisätietoa voi katso yhtiön sivuilta.

Marbo [20.06.2007 23:15:14]

#

Ip on varattu mulle, mutta en osaa laittaa sitä boksiin. Koneen verkkokorttiin kun laitan sen niin en pääse koneelle käsiksi muualta kuin siltä koneelta. Ja siihen koneelle pitäisi päästä koska siellä on nettisivuja yms. Eli se on palvelin.

JTJ [21.06.2007 00:34:22]

#

Riippuu pitkälti niin ikään myös operaattorista, että mitkä asetukset pitää boksiin laittaa. Kannattaa siis ensiksi kysyä asiasta operaattorilta. Tuolle Zyxelin boksille löytyy usein operaattoreilta valmiit konfigurointiohjeet.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta