Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Koulun kokeista

Sivun loppuun

Gwaur [24.05.2007 13:50:28]

#

Erääseen kokeeseensa fysiikan opettajani teki moniosaisen monivalintatehtävän. Jokaisen kysymyksen oikea vastaus oli C. Se jos mikä koettelee oppilaan osaamista ja itsevarmuutta.

Ovatko teidän opettajanne tehneet samankaltaisia hassuja juttuja kokeisiin?

K_L [24.05.2007 14:49:05]

#

Joo, meillä oli kerran ABCD ABBA CD ACDC loopattuna noin 50-70 kysymyksen verran.
Kyseessä oli lukion bilsaa... Jos muistan oikein, niin vain yksi täysiosuma oli joukossa.

Jaska [24.05.2007 14:50:06]

#

Kävin aikoinaan matikkapainotteisen lukion. Kerran opettaja päätti arvostella (kertoi toki etukäteen) kokeen siten, että kaikkien tehtävien pistemäärät kerrotaan keskenään ja tätä merkitään a:lla. Arvosana on lim_{x->a+} ln x pyöristettynä joukkoon {4,5,...,10}. Tämä tarkoitti sitä, että jos yhdestäkin tehtävästa saa nolla pistettä, on kaavan mukaan arvosana -ääretön, joka kuitenkin pyöristetään äärettömästi ylöspäin neloseen. Sain kokeen arvosanaksi 11,5, mutta todistukseen arvosanaa pudotettiin 1,5 numeroa.

K_L [24.05.2007 14:56:58]

#

Luojan kiitos lyhyessä matikassa ei ollut koskaan noin reilua arvostelua.

Grez [24.05.2007 14:59:45]

#

Itse sain joskus lukion matematiikankokeesta 12... Ja se oli ihan "normaali arvostelulla", en tosin muista mistä sain noin paljon extrapisteitä. Taisi olla joku kämmi käynyt opettajalla jonka ainoana huomasin tms. Laskennallisesti siitä kurssista olisi pitänyt saada todistukseen 11, mutta sain silti vain saman numeron kuin kaikkiin muihinkin matematiikan kursseihin.

Mutta jäi tuossa Jaskan tapauksessa kiinnostamaan, että mikä olisi ollut teoreettinen maksimitulos kokeesta. Eli tuliko tuo 11,5 jos sai kaikista tehtävistä täydet pisteet, vai?

Meillä muuten pyöri tuo ABCD ABBA CD ACDC urbaanina legendana koulussa. Olisiko sitten joku opettaja päättänut toteuttaa käytännössä :D

Jaska [24.05.2007 15:04:43]

#

En kyllä yhtään muista kokeen maksimipistemäärää. Tein lukion matikassa aina sen verran laskuvirheitä, että maksimipisteet jäi usein saavuttamatta, vaikka kymppejä tulikin. Eräs kaverini sai muistaakseni arvosanaksi 12,3 tjsp, ja hän oli luokan paras. En sitten tiedä saiko hän jokaisesta maksimipisteet. Vaikeaa muistaa tarkalleen, kun lukiosta on jo sen verran aikaa.

K_L [24.05.2007 15:17:45]

#

Eräs huvittava koe tulee mieleeni ohjelmoinnista. Opettaja kävi läpi kaikki kokeeseen tulevat tehtävät edellisellä tunnilla ennen koetta. Kokeessa luonnollisesti sai olla luntti mukana. Huvittavaa lienee se, että kaikki eivät päässeet kokeesta läpi.

Tzaeru [24.05.2007 16:55:39]

#

Terveystiedon opettajan mukaan arvosanojen keskiarvo pysyy lähes samana vaikka koetta edeltävällä tunnilla kerrotaan koko kokeen sisältö yksityiskohtaisesti. :) ehkä pääsen sen sittenkin läpi..

Fysiikan kokeessa, josta en koskaan saa kymppejä kun aina sattuu joku kämmi, käsialasta ei saa selvää tai open mielestä olisi pitänyt pyöristää kymmenesosiin, oli juuri (mielestäni) monitehtävien vastauslinja tälläinen: CCCDCCCDABCCDDDD

Tuo C on yllättävän suosittu oikeaksi vastaukseksi pistettävä.. Itse alan aina vainoharhaiseksi jos yli kaksi kertaa näyttäisi tulevan saman kirjaimen vaihtoehtoa vastaukseksi. Niinpä kirjoitin kaikkiin kahden rivin perustelut, että saisi edes säälipisteitä jos paljon meni väärin @_@

Metabolix [24.05.2007 17:24:58]

#

Isäni on lääketiedettä opettaessaan käyttänyt kertomansa mukaan paljon vastausriviä ABCDABCD... Tämä on erittäin nopea korjata, ja kuulemma harva saa niin suuren osan oikein (ja lisäksi tietää, mitä ei tiedä), että uskaltaisi arvata loput.

neau33 [24.05.2007 17:27:50]

#

Heippa taas!

Olipa kerran tulossa neljän tunnin kokeet MS Access vääntämisestä. No nukuinpa pommiin ja kun pääsin luokkaan niin aikaa oli 45 minsaa jäljellä. Ope kysy, "Nea yritätkö?" ... Yritin - ja täpöt tuli - ...tralalaa...

moptim [24.05.2007 17:49:16]

#

neau33, heh :)

Metabolix, aika kiva isä sulla :)

EDIT: K_L, aika ikävä toi "ABCD ABBA CD ACDC" :/

EDIT2: Meillä ei ainakaan pahemmin ole ollut monivalintoja.

Antti Laaksonen [24.05.2007 20:28:53]

#

Lukiossa jotkut olivat tehneet tutkimusta, että tietty kirjain esiintyisi ylioppilaskokeiden monivalinnoissa huomattavasti harvemmin kuin muut. En kyllä muista, mikä kirjain oli kyseessä, mutta tässä voisi olla hyvä väitöskirjan aihe jollekulle.

Jaska [24.05.2007 22:13:49]

#

Antti Laaksonen kirjoitti:

voisi olla hyvä väitöskirjan aihe jollekulle.

Laskit tietysti leikkiä, eikö vain? Eihän kukaan hyväksyisi tuollaista väitöskirja-aiheeksi. Olisin itse ollut tämän perusteella ala-asteen alkuluokilla tohtoritason oppilas, vai milloinkahan opin laskemaan yli nelinumeroisilla luvuilla yhteen.

Grez [24.05.2007 22:37:14]

#

Teknillisessä yliopistossa eräällä proffalla on tapana (tai ainakin oli joitakin vuosia sitten) laatia pelkästään tehtävä mutta ei itse ratkaista sitä lainkaan. Sitten tenttiin osallistuneiden vastauksista katsotaan mitä vastausta on eniten ja näille täydet pisteet sekä muille sitten vähemmän. Erään kerran sitten oli valtaosa tehnyt tehtävän samalla tavalla väärin josta syystä jo tarkistetut ja järjestelmään syötetyt tenttitulokset jouduttiin korjaamaan kun oikein vastanneet valittivat. :D

Tzaeru kirjoitti:

Fysiikan kokeessa, josta en koskaan saa kymppejä kun aina sattuu joku kämmi, käsialasta ei saa selvää tai open mielestä olisi pitänyt pyöristää kymmenesosiin

Hyvin huomaa eroja opettajissa. Itse sain aina 10 fysiikan kokeista vaikka läheskään aina ei ollut edes oikeaa vastausta. Tuntui että riitti jos kopioi vastauspaperiin kaavakirjasta kaavan _oikealta sivulta_ niin sai täydet pisteet. Ei siis aina tarvinnut olla edes oikea kaava. :D Ko. opettaja oli kyllä yleisestikin aivan pihalla. Eräänkin kerran atomin perusmallia piirtäessä "opettajalta" meni varmaan 10 minuuttia saada 2. kehälle oikea määrä (8 kpl) pallukoita.

neau33 kirjoitti:

Olipa kerran tulossa neljän tunnin kokeet MS Access vääntämisestä. No nukuinpa pommiin ja kun pääsin luokkaan niin aikaa oli 45 minsaa jäljellä. Ope kysy, "Nea yritätkö?"

Aika ihmeellisesti järjestetyt kokeet jos niihin pääsee osallistumaan 3,25 tuntia alkamisen jälkeen... Tuntuisi aika oudolta että neljän tunnin kokeesta ei saisi lähteä ennen ajan loppumista pois ja vieläkin omituisemmalta että henkilö A saisi lähteä pois ja sen jälkeen henkilö B saisi tulla vielä suorittamaan kokeen.

matpit [24.05.2007 22:37:31]

#

Antti Laaksonen kirjoitti:

Lukiossa jotkut olivat tehneet tutkimusta, että tietty kirjain esiintyisi ylioppilaskokeiden monivalinnoissa huomattavasti harvemmin kuin muut. En kyllä muista, mikä kirjain oli kyseessä, mutta tässä voisi olla hyvä väitöskirjan aihe jollekulle.

Mitä nyt peruskouluni aikana olen näitä käynyt läpi, niin tuntuisi siltä että A ja D vaihtoehdot ovat harvemmassa.

tkarkkainen [24.05.2007 22:43:59]

#

matpit kirjoitti:

Antti Laaksonen kirjoitti:

Lukiossa jotkut olivat tehneet tutkimusta, että tietty kirjain esiintyisi ylioppilaskokeiden monivalinnoissa huomattavasti harvemmin kuin muut. En kyllä muista, mikä kirjain oli kyseessä, mutta tässä voisi olla hyvä väitöskirjan aihe jollekulle.

Mitä nyt peruskouluni aikana olen näitä käynyt läpi, niin tuntuisi siltä että A ja D vaihtoehdot ovat harvemmassa.

Itse olin lukioaikana havainnoivinani, että B esiintyisi muita tiheämmin.

Mobel [25.05.2007 23:05:08]

#

Meidän fysiikan opettajalla on tapana ympätä kokeisiin oppilaiden nimiä ja muutenkin tehtävät ovat usein melko hervottomia. Esimerkkinä: "Herra X laulaa fysiikan tunnilla "Hard physics hallelujah"-kappaletta 250Hz taajudella. Etäisyys opeen on 5m. Kuinka monta aallon huippukohtaa ääniaalto käy läpi ennen opettajan tärykalvojen särkymistä?". Tämä siis Euroviisuvoiton aikoihin. Herra X oli tietysti korvattu jollakin kurssin oppilaan nimellä. Ompa sattunut niinkin että uusintaan on ilmestynyt sama koe kuin varsinaisena koepäivänä ja vastaukset on tietysti käyty läpi edellisellä tunnilla.

Muutenkin fysiikan tunneilla on leppoisa tunnelma ja tunnitkin lyhenevät sitä mukaa mitä porukka jaksaa vaivautua paikalle tai kuinka ahkerasti tehtäviä on tänään jaksettu tehdä (maanantaiaamuina ja perjantai-iltoina tietenkin poikkeuskäytäntö).

Jaska [27.05.2007 22:02:38]

#

Mulla oli kanssa ihan Mobelin kuvaaman tapainen fysiikan opettaja lukiossa.

sooda [31.05.2007 16:34:39]

#

Meillä lukiossa eräs fysiikan ope oli aika reilun lasku- ja kirjoitusvirheystävällinen, hyödytti ainakin minua: kunhan perustelut, kaavat ja merkitsevät numerot yms. ovat oikein ja hyvin selitetty, sai tehtävästä yleensä täydet pisteet vaikka lukuarvot ja/tai vastaus olisivat päin mäntyä <3

moptim [03.06.2007 16:56:58]

#

Kiva ope sulla ollu, sooda. Ymmärtää mitä pitää osata. :)
EDIT: vähän ajatuksissani ku näin vanhaan topikkiin vastasin :/

wumpus [03.06.2007 19:16:18]

#

Meillä lukiossa eräs fysiikan opettaja oli laatinut tehtävän tähän malliin:
"Matti haluaa selvittää Mirkun massan törmäämällä resiinalla Mirkun resiinaan. (Kasa lukuarvoja, liikemäärä lasku)"
No oikea vastaus oli sitten että Mirkun massa on 140kg. Moni oli saanut oikean vastauksen mutta ruksinut tehtävän ja tehnyt jonkun toisen :)
Fysiikan tehtävissähän pitää aina lopuksi pohtia vastauksen järkevyyttä.

Ja olen kuullut että kielten YO-kokeissa vastaukset on arvottu koneella, eikä mitään kirjaimia pitäisi olla ennaltamäärätysti toisia enemmän.

moptim [03.06.2007 19:28:57]

#

Aika über-ilkeä tuo "Mirkun massa"-tehtävä :/

Sami [04.06.2007 00:02:55]

#

Yläasteella oli yhdeksännellä luokalla aivan vuoden lopussa yläasteen viimeinen ruotsinkoe. Opettaja oli sitten tehnyt siitä nopeasti tarkastettavan, eli monivalintakokeen, tosin siinä oli yksi ihan mielenkiintoinen yksityiskohta...
Arvosanan odotusarvo arvailemalla nimittäin oli hieman alle 6 (6- pyöristettynä), mutta siltikin joku onnistui vetämään siitä arvosanaksi 5. :)

Edit: putkan kello muuten näyttää olevan n. 7-8 minuuttia etuajassa.

Gwaur [04.06.2007 10:09:32]

#

Sami kirjoitti:

Edit: putkan kello muuten näyttää olevan n. 7-8 minuuttia etuajassa.

Se ei ole putkan kello vaan Louhi.Netin kello, mutta edellä se kyllä on.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta