Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Acer Empowering Technology

Sivun loppuun

Nicodemus [15.05.2007 22:25:00]

#

Ostin Acerin kannettavan (Aspire 5102WLMi) ja siinä tietenkin tuli kaiken maailman softia mukana. Mukaan lukien Acer Empowering Technology, jolla saa hallittua BIOSsia (sen salasanaa ja bootti järjestystä), se pitää huolen että akku kestää, siis siinä saa valita näytönkirkkauden ja mitä laitteita käytetään ja prosessorin käytön ja siinä on pikanäppäimien ominaisuuksien asetus jne.. Eli siitä pääsenkin kysymykseeni, että jos syystä taikka kolmannesta joudun formatoimaan koneeni ja asentamaan Windowssin tai mikseipä vaikka Linuxin koneeseen niin kuinkas sitten säädetään yllämainittuja asetuksia. (Biossiin kyllä pääseen bootissa, mutta muut)??? Eli toimiiko tämä kannettava ilman Empowering tecnology täyshenkisesti?? vai onko se empowering tehnology vain sellanen johon on kerätty vähän niinkuin pika näppäimet kaikista eri kolkista konetta???

Grez [15.05.2007 22:36:03]

#

Yleensä kannettavien valmistajien lisäohjelmat voi ladata valmistajien sivuilta. Lisäksi useimmiten koneen mukaan joko tulee valmiiksi CD missä on softat ja ajurit, tai sellaisen voi itse polttaa jollain automaattipolttosoftalla joka sieltä koneelta löytyy.

Acerista ei tosin ole kokemusta koska olen pitäytynyt Dell/HP/FSC/Lenovo -linjalla.

Nicodemus [15.05.2007 22:40:13]

#

Tuota empowering technologya en löytänyt tuolta valmistajan sivulta, mutta kyllähän se win varmasti sitten toimisi, mutta hain takaa että onnistuuko pikanäppäimien asetus ja akun keston näkeminen, langattoman verkon käyttö jne ilman tuota softaa? Täytyy vielä etsiä sitä kyllä sen luulisi olevan ihan ilmaiseksi valmistajan sivuilta ladattava niinkuin Grez sanoi.

Edit: Kyllä ne ohjelmat taitaa sieltä löytyä ja kaikkien osien ajurit. Mutta lisätäänpä tähän sitten että toimisiko mikaan linuxissa koska tuo ohjelma on Win pohjainen? Ja vielä yksi kysymys, että en löydä mistään tämän kannettavan emolevyn mallia. Löytyy vaan piiri sarja ja tuotetiedoissa emolevyksi on merkitty ati radeon express 1100 joka olisis samalla näytönojain?? Eli onko niin että kannettavissa tai ainakaan tässä mallissa ei ole emolevyä vaan osat ovat tuossa ati radeon 1100 piirisarjassa kiinni vai miten se homma menee kun en oikein ole näistä kannettavien rakenteista perillä kunnolla.

Blaze [15.05.2007 23:05:24]

#

On tuohon näköjään Linuxeja menestyksekkäästi asennettu, esim. http://gentoo-wiki.com/HARDWARE_Acer_Aspire_5102WLMi

Nicodemus [15.05.2007 23:18:51]

#

Näköjään se ainakin gentoossa jotenkin pelaisi. Ilman kameraa, kortinlukijaa, modeemia ja ääniä ei voinut äänittää jos oikein katsoin.. Mutta ihme että langaton toimi. Mutta osaisiko joku selittää tuon yllämainitun ATI Radeon Express 1100 systeemin?

Blaze [15.05.2007 23:26:25]

#

ATIn piirisarjahan siinä emolla tosiaan näyttää olevan, tuolta linkistäni:
00:00.0 Host bridge: ATI Technologies Inc RS480 Host Bridge (rev 10)

Nicodemus [16.05.2007 22:51:02]

#

Kysytään nytten vielä tähän samaan, että onko mahdollista saada Bluetooth USB tikku toimimaan esim Ubuntussa? Ja jos on niin miten? Kokeilin XUbuntu 7.04:ssä ja ei ainakaan suoraan tullut mitään toimintaa.

Blaze [16.05.2007 23:49:45]

#

Nicodemus kirjoitti:

onko mahdollista saada Bluetooth USB tikku toimimaan esim Ubuntussa?

On.

Nicodemus kirjoitti:

Ja jos on niin miten? Kokeilin XUbuntu 7.04:ssä ja ei ainakaan suoraan tullut mitään toimintaa.

Se tikku varmaan toimii kyllä ihan suoraan kun lyöt vaan kiinni, Linuxin puolella vaan ei tuu mitään sellasta "uusi laite löydetty blahblah" -dialogia kuten Windowsissa.

Tarvit tietty sitten jonku ohjelman, joka osaa sillä bluetoothilla tehä jotain, itse KDE-käyttäjänä oon käytelly kdebluetoothia (sisältää mm. maanmainion bluetooth-ioslaven), joku ei-KDEisti osannee kertoa vaihtoehtoisia ohjelmia.

Toiminnan testaamiseen tosin riittää vaikka komentoriviohjelma hcitool: avaa terminaali ja komenna hcitool scan, saat listauksen kaikista lähistöltä löytyneistä BT-laitteista.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta