Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Linuxin asennuksessa ongelmia

Nicodemus [25.04.2007 15:20:17]

#

Eli kun yritän asentaa koneelle Damn Small Linuxia tai XUbuntun 7.04 versiota niin kone avaakin PC DOS:in eikä Linuxin asennusta. Nuo distrot olet ladannut netistä ja polttanut ihan .ISOna levylle. Eli niinkuin pitääkin? Minulla on Ubuntun 5.10 asennus myös ja se on sellainen tilattu niin siitä asennus aukeaa oikein eikä PC DOS. Windows 98 asennus sujuu myös ongelmitta. Olisiko neuvoja jolla saisin asennettua nuo kyseiset Linuxit?

tkarkkainen [25.04.2007 15:54:18]

#

Mitä tarkoitat .isona? Jos levyltä löytyy yksi kappale .iso-loppuisia tiedostoja, niin homma on mennyt pieleen. Tuo iso-tiedosto on levykuva eli image, ja polttamisen jälkeen levyltä pitäisi löytyä paaaljon eri tiedostoja. Poltto-ohjelmassa ominaisuus on yleensä nimellä burn image tai jotain vastaavaa.

Legu [25.04.2007 16:01:34]

#

Näyttäisi siltä että olet polttanut ne väärin. Mitä tarkoitat "ihan .ISOna levylle"? Jos katsot nyt että mitä siellä levyllä on, niin siellä ei pitäisi siis olla pelkästään mitään xubuntu.iso:a, vaan kansioita (mm. bin, install, isolinux). Myös jos windows-koneeseen laitat sen sisään, niin siitä pitäisi varmaan aueta jokin ohjelma (levyllä olevasta autorun.inf:stä päätellen).

Hidas =(

Nicodemus [25.04.2007 16:26:36]

#

Tuossa edellisessa kyllä tarkotin että poltin vain sen .isona, mutta loppu tuloskin on näköjään se että siel on vain se .iso tiedosto. Tässä polttoohjelmassani kun ei ole näköjään Burn Image kohtaa edes... Kokeilen polttaa eri ohjelmalla jos siinä olis.

Edit: Poltin Neron Burn Image juskalla ja nytten levy näyttää:
Boot, Knoppix jne mutta tekee edelleen samaa eli avaa pc dossiin elikkäs poltinko edelleen väärin? Kyse on Damn Small Linuxista.

Nicodemus [25.04.2007 22:01:59]

#

Elikkä sain toimimaan.. Tein täysin saman kuin ennenkin mutta eri poltto ohjelmalla.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta