Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Kitaran teko

Jomppes [17.04.2007 19:48:12]

#

Eli sunnittelin tässä tekeväni itse sähkökitaran.
onko kukaan tehnyt tälläistä ja voisitteko antaa neuvoja.
Onko tämä vaikeaa vai helppoa...
kallista vai halpaa??
ja olisiko siihen mahdollista lisätä usb tai jokin muu jotta saisi soitettua koneelle helposti...
onko kenelläkään kaavoja tähän??

Grez [17.04.2007 20:03:49]

#

Valitettavasti soittimenrakennuspuolessa en osaa neuvoa juurikaan. Ei se kitaran valmistaminen varmasti kohtuuttoman vaikeaa ole, jos on "puutyöt" hallussa ja hyvät ohjeet. Hyvän kitaran tekeminen voi sitten olla haasteellisempaa :D

Sinänsä olisi tietysti mielenkiintoinen idea laittaa sähkökitaraan USB-liitin. Olisiko siinä ideana että kitara näkyisi PC:hen kytkettäessä aaltoäänilähteenä? Aaltoäänilähde tai äänikortti yleisemminkään ei taida kuulua niihin vakio-USB-laiteluokkiin joihin esim. Windowsissa on ajuri valmiina. Eli käytännössä pääsisit tekemään sille sitten myös ajurit Windowsiin.

Mitä tarkoitat kaavoilla? Kaavat kitaran mittojen laskemiseenko?

Jomppes [17.04.2007 20:10:52]

#

Kaavat kitaran mittojen laskemiseenko?kyllä
Olisiko siinä ideana että kitara näkyisi PC:hen kytkettäessä aaltoäänilähteenä?olisi

matpit [17.04.2007 20:11:28]

#

USB:stä sen verran, että olen nähnyt kitaravahvistimia, jotka liitetään erilliseen laitteeseen, joka liitetään USB:n kautta tietokoneeseen. Olisikohan joulukuun tai tammikuun 07 Mikrobitissä ollut noista lyhyt artikkeli.

Grez [17.04.2007 20:16:38]

#

Jos lähdetään siitä, että työ ei ole ilmaista (vaikka olisi vain 0,1 e/tunti) niin edullisin tapa ratkaista tuo USB-liitäntä on ostaa jokin valmis USB-liittäntään menevä A/D-muunnin ja iskeä se kitaran sisään. Siihen muuntimelle sitten äänisignaali yksinkertaisella 5 Voltin jännitteellä toimiva kitaramikrofonivahvistin. Tällöin voisi hyödyntää USB A/D-muuntimen valmistajan tekemiä ajureita.

feenix [18.04.2007 15:47:10]

#

Grez kirjoitti:

Aaltoäänilähde tai äänikortti yleisemminkään ei taida kuulua niihin vakio-USB-laiteluokkiin joihin esim. Windowsissa on ajuri valmiina.

Ainakin USB-kaiuttimia on jotka toimivat ihan vain tökkäämällä kiinni, että ajureita kyllä moisille on vakiona. En tiedä sitten mikrofoneista, ei ole tullut vastaan.

Grez [18.04.2007 15:53:52]

#

Voi tosiaan olla että tuo ääni sisään/ulos on ihan vakiotoiminto. Muistin juuri että minullakin on Sonyn AUX-boksi autoradioon ja siinä on AUX2 liitäntänä USB eikä mitään ajureitakaan tullut mukana.

Noh, jos ajurit on valmiina niin sitten työ saa maksaa ehkä jo 0,2e / tunti että valmiiksi tehty tulisi edelleen halvemmaksi.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta