Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Win XP jumittuu

Sivun loppuun

setä [13.04.2007 09:40:03]

#

Perjantai ja 13. päivä mutta Win XP kenkkuillut jo muutaman päivän aikana. Seuraavanlaisia oireita:

1. Windowsin päivitykset eivät asennu. Jää junnaamaan esim. kohtaan Asennetaan päivitystä 1/12... mutta ei asennu mitään. Pakko sammuttaa kone manuaalisesti.

2. Usein käynnistyspalkki ja systray jää tunnottomaksi, ei reagoi hiireen mitenkään. Kun painan Ctrl-Alt-Del tiimalasi vilahtaa hetkeksi muttei mitään tapahdu. Samoin kun yritän käynnistää jotain ohjelmaa kuvakkeesta. Pakko sammuttaa kone.

3. Käytän Avast-virustorjuntaa ja Windowsin omaa palomuuria sekä modemin palomuuria (modemin asetuksiin en pääse käsiksi joten tuosta modemin palomuurista en ole varma). Avastin käynnistyminenkin kangertelee. Toisinaan en saa lainkaan käynnistymään ja toisinaan käynnistyy mutta stoppaa kesken kaiken. Nyt sain yllättäen käynnistymään noin 5 min kuluttua kyvakkeen klikkauksesta. Ensin käynnistyi keskusmuistin ja käynnistystied. tutkailu, tämä sammui ja noin 5 min kuluttua yks kaks varsinainen kovalevyjen skannaus käynnistyi. Pyörii parastaikaa. Eilen löytyi jotain poistettavaa vikasietotilassa jotka poistettiin. Tämän jälkeen kone toimi normaalisti mutta nyt taas tökkii.

Tässä tuli nyt melkoisesti tarinaa eli jos joku viitsii lukea tännekin asti niin kiitokset kovasti. Neuvoista olisin vielä kiitollisempi.

neau33 [13.04.2007 10:38:41]

#

Heippa setä!

Mikäli automaattiset päivitykset päällä niin kokeile ottaa ne pois (Tietokoneen hallinnassa).

setä [13.04.2007 11:10:30]

#

Joo, ovat olleet pitkään pois päältä kun ei huvita odotella toimimattomia päivityksiä. Tällöin vaan Wintoosa muistuttaa aina tietoturvavaarasta ja sekin ärsyttää. Mutta mikä voi olla syynä etteivät päivitykset asennu? Kyllä ne ennen asentuivat (jokunen kuukausi sitten).

KemXy [13.04.2007 11:41:53]

#

Oletkos asentanut jotain uusia ohjelmia jotka voisivat sitten tahmata? Jos ongelma on ohjelma/käyttöjärjestelmäpuolella niin joskus voi homma ratketa nopeiten asentamalla kaiken uudestaan...

Minulla jumitti tässä vasta kun kytki johdon äänikorttiin vaikka toisessa päässä ei ollut mitään kiinni...no sitten sekin outo vika mystisesti hävisi. Eikä, ihme kyllä, ole tuo radiolähetinkään aiheuttanut ongelmia. Näytön kuva on kylläkin lähetyksen aikana kuin meren myrsky hi hi!

Pekka Karjalainen [16.04.2007 21:46:54]

#

Setä, katsopa saatko sieltä Windows Updatesta jonkun virhekoodin. Ainakin pitäisi saada, jos menet sinne Windows UPdate -sivulle MS:n virallisesti hyväksymällä MS Internet Explorer -selaimella. Se näyttää päivitystiedoissa punaisen ruksin, jos joku tärkeä päivitys ei ole asentunut onnistuneesti.

Se virhekoodi on joku heksakoodi, kuten 0x393EE35, tai muuta yhtä selvää ja loogista.

Sitten hae verkosta sitä virhekoodia ja vaikkapa sanoja Windows ja Update. Voit myös kokeilla MS:n tukipalvelua.

Löysin itse netistä (Googlella) apua yhteen päivitykseen liittyvään ongelmaan tällaisen virhekoodin avulla. Se oli ollut muillakin, joten keskusteluista löytyi tarkat ohjeen sen korjaamiseen. (Nyt ei ole sitä linkkiä käsillä enää.)

Muista ongelmista en kyllä osaa sanoa mitään.

setä [17.04.2007 13:27:01]

#

Kiitokset vastauksista.
Olinkin tässä pari päivää pimennossa kun ensin kaatui Ohjelmointiputkan serveri ja sitten oma modeemini ei suostunut löytämään kelvollista IP:tä. Tuli aina ilmoitus vajaasta tai puuttuvasta liitettävyydestä. Lopulta sain Soneran PC-tuesta ohjeet Soneran asetuksiin ja nyt pelittää.
XP:n jumituksen taisi aiheuttaa Wintoosan oma ohjelma svchost joka rohmusi kaiken prossun tehon jolloin siis mikään muu ei toiminut ellei jaksanut odottaa minuutteja.
Wintoosan päivitysten takia alkoi epäilyttää josko Bill kehittelee päivityksiä joilla vanha Wintoosa kaatuu ja näin purukka joutuisi hankkimaan uuden. Muttei se kai nyt sentään ihan noin heikoilla ole.
Täytyy nyt vielä tsekata noita päivityksiä.

Tsekkasin ja heti tuo pirulainen svchost.exe STSTEM jumitti koneen. Joku Outlookin roskapostipäivitys ei asentunut. Kokeilin Update-sivustoa ja kesti useita minuutteja kunnes sivu avautui. Tärkeitä päivityksiä se jäi hakemaan loputtomiin ja kone oli taas jumissa vaikka jo kerran tapoin svchostin. Piti sammuttaa koko kone taas. Ei siellä mitään virhelukuja näkynyt. Pitäisköhän siirtyä Linuxiin mutta saakohan siellä VB-ohjelmat pyörimään. Entä VB:n ohjelmointi Linuxissa. Ei taida onnistua.

Pekka Karjalainen [17.04.2007 14:33:13]

#

Linuxissa on Gambas, josta en tiedä muuta, kuin että se on Visual Basicin kaltainen kieli ja ympäristö, mutta ei suoraan yhteensopiva. Lisäksi Winen avulla voi saada Windows-sovelluksia toimimaan. Varmaa ei ole, että kaikki toimivat. (Wine on Windows emulator.)

Enpä tiedä enää parempia neuvoja antaa Windows-ongelmaan.

TsaTsaTsaa [17.04.2007 16:01:23]

#

Kopeekka kirjoitti:

(Wine on Windows emulator.)

"Wine Is Not an Emulator"

feenix [17.04.2007 16:33:04]

#

Kannattaa katsoa vaikka Sysinternalsin (tai nykyään Microsoftiahan ovat) kaluilla mikä osa siellä jumittaa, svchost kun on tosiaan vain isäntäprosessi erilaisille serviiseille.

Pekka Karjalainen [17.04.2007 21:29:40]

#

TsaTsaTsaa kirjoitti:

"Wine Is Not an Emulator"

Olen täten oikaistu.

Sedälle Gambas-linkki, toivossa että se Linux alkaisi houkuttaa vielä enemmän.

http://gambas.sourceforge.net/

Heti etusivulla sanotaan, että se "pohjautuu basic-kehitysympäristöön, jossa on oliolaajennuksia, kuten Visual Basic, mutta ei ole klooni." Siihen ei siis ihan suoraan voi siirtyä VB:stä, mutta sivuja selailemalla varmasti saa kuvan, kuinka lähellä se on.

Onko kellään putkalaisella käytännön kokemusta Gambasin käytöstä?

TsaTsaTsaa [17.04.2007 21:36:32]

#

Kopeekka kirjoitti:

Onko kellään putkalaisella käytännön kokemusta Gambasin käytöstä?

Hyvin vähän. Kokeiluna tein ohjelman, jossa on kaksi nappia, tekstikenttä, ajastin ja labeli. Toisesta napista labeliin pamahtaa pii ja toisesta ajastin aktivoituu ja ajastimen sykäyksessä labeliin kopioidaan tekstikentän teksti. Näin perusjutuilla koodi on (lähes) identtistä VB:n vastaavan kanssa.

PUBLIC SUB Button1_Click()
  Timer1.Enabled = TRUE
END


PUBLIC SUB Button2_Click()
  Timer1.Enabled = FALSE
  TextLabel1.Text = Pi()
END

PUBLIC SUB Timer1_Timer()
  Textlabel1.Text = omateksti1.Text
END

Gambasin mukana tulee myös esimerkkiohjelmia (pelejä, laskin, konsole-kopio, ...) joista varmasti voi oppia kaikenlaista. Itse en ole jaksanut/kerinnyt enempää tutkia.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta