Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Kansion poistaminen

Sivun loppuun

Short Php [10.04.2007 19:58:34]

#

Mikä on helpoin tapa poistaa kansio, jossa on jotain sisällä? FTP-ohjelmani on WS_FTP, ja kansion poisto onnistuu vain jos se on tyhjä. On nimittäin melko työlästä poistaa yksittäisiä tiedostoja kansiosta jonka sisällä on jtn. 20 kansiota...

Grez [10.04.2007 20:02:11]

#

Hankit paremman FTP-clientin. Eli sellaisen joka osaa mennä hakemistoihin ja poistaa ne tiedostot sieltä. Luulisi kyllä että WS_FTP:ssäkin saisi ko. toiminnan kytkettyä päälle asetuksista. En ole varma, kun en ole ko. kikkaretta käyttänyt vuosiin.

Esimerkki clientista jossa tuo onnistuu on esim. Filezilla. Se ei kyllä muuten ole mitenkään erityisen hyvä FTP-clientti, mutta se on ilmainen.

Cornix [10.04.2007 21:30:28]

#

FTP:n yli isojen hakemistopuiden poisto on aikaavievää noin rekursiivisesti. Jos koneeseen saa SSH-etäyhteyden, poistaminen on nopeampaa komentamalla siinä hakemistossa, jossa poistettava hakemisto on:

rm -rf ./poistatämähakemisto

E.K.Virtanen [12.04.2007 11:15:41]

#

http://www.smartftp.com/ ja lukuisia muita ftp clientteja kannattaa kokeilla.
ws_ftp ei ole hyvä vaikka sitä jotkut kotisivujen tarjoajatkin kovasti kehuvat.

Mr.Google kertoo: http://www.google.fi/search?hl=fi&q=free ftp client&meta=

Grez [12.04.2007 14:35:33]

#

Se on se historian painolasti. Joskus yli 10 vuotta sitten kun se tuli se oli parhaimpia sovelluksia. Ohjeiden laatijat eivät vaan ole viimeisen 10 vuoden aikana päivittäneet tietämystään, koska eihän kukaan enää FTP:tä käytä kotisivujen siirtelyyn.

Grey [12.04.2007 15:24:50]

#

Grez kirjoitti:

Joskus yli 10 vuotta sitten kun se tuli se oli parhaimpia sovelluksia.

Yli 20 vuotta ja ensimmäiset määrityksetkin tehtiin jo 70-luvulla.

Grez kirjoitti:

koska eihän kukaan enää FTP:tä käytä kotisivujen siirtelyyn.

Niin, ei kukaan nörtti, jotka pitävät konettaan päällä 24/7 ja siinä omaa servua. Kohtuullisen moni muu tuntuu käyttävän sitten liittymän mukana tullutta tilaa ja väsääävät sinne kotisivunsa. Tiedostonsiirto luonnollisesti FTP, mutta eipähän moiset enempää tarvitse. Päivityksiähän tulee ehkä kerran tai pari vuodessa, tiedostoja on vain muutama pikku hassu. Ei tosiaan niillä tarvetta parempaan, vai ajeleeko porukat täällä pienessä hiekkalaatikossa suurella ferrarilla leluautojen sijaan?..

-Grey-

squid [12.04.2007 15:28:21]

#

Jees, saa antaa sitten vaihtoehtoisia siirtomenetelmiä jos ei kerran FTP:tä kukaan käytä

Deewiant [12.04.2007 15:47:20]

#

Esimerkiksi SFTP (SSH file transfer protocol) on monin tavoin parempi.

Grez [12.04.2007 16:52:51]

#

Argh, kirjoitin näköjään liian suppeasti ja rangaistuksena tästä synnistä viestini väärinymmärrettiin.

Grey kirjoitti:

Grez kirjoitti:

Joskus yli 10 vuotta sitten kun se tuli se oli parhaimpia sovelluksia.

Yli 20 vuotta ja ensimmäiset määrityksetkin tehtiin jo 70-luvulla.

Huomasit kai että puhuin WS_FTP:stä (sovellus) enkä FTP:stä (protokolla).

Siis vastaukseni oli tarkoitettu kommenttiin: "ws_ftp ei ole hyvä vaikka sitä jotkut kotisivujen tarjoajatkin kovasti kehuvat." johon totesin että kukaan niiden kotisivun tarjoajien suositusten laatijoista ei todennäköisesti ole itse käyttänyt FTP:tä sivujen siirtoon pitkään aikaan. Ja silloin kun he vielä käyttivät, niin WS_FTP oli vielä ihan OK ohjelma. (Historian painolasti)

Squid kirjoitti:

Jees, saa antaa sitten vaihtoehtoisia siirtomenetelmiä jos ei kerran FTP:tä kukaan käytä

Ei tosiaant tullut mainittua vaihtoehtoja kun tarkoitukseni oli kommentoida vaan tuota ISP:n ohjeistuksessa esiintyvää WS_FTP:tä.

Mutta itse käytän yleensä SCP:tä (secure copy) tai SVN:ää SSH:n yli siirtääkseni sivuja ja muita tiedostoja ISP:n palvelimille. Joskus ehkä myös FTP/S:ää. Ihan suojaamattomalla FTP:llä siirretyt datat on äärimmäisen helppo salakuunnella jos pääsee mihin vaan matkalla olevaan reitittimeen käsiksi, joten ihan periaatteessa en käytä sitä vaikka aina siirrettävät tiedostot eivät ole arkaluonteisia.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta