Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Kysymyksiä aiheista CGA ja PCE

Grey [09.04.2007 12:08:16]

#

Aluksi CGA ja siitä yksinkertainen kysymys. Minkä keskeytyksen kautta siinä säädetään se paletti? Olen tästä aiheesta aiemmin kyllä kysynys basic-alueen puolella, mutta omien havaintojen mukaan color-käsky antaa käyttöön vain ne tummemmat paletit. Omat säätöni sitten CGA:ta tukevien pelien kanssa ovat todentaneet että on olemassa ja saatavilla käyttöön myös kirkkaammat paletit. Vaan mistä? Kirkkailla tarkoitan esim. vihreää, punaista ja keltaista. Wikipedia kertoo enemmän aiheesta.

Sitten Pce, löytämäni vanhoja IBM:n koneita emuloiva emulaattori. Vaikka omaan käyttööni toistaiseksi pätevä (mutta kaiketi keskeneräinen), mutta kohtuu kinkkinen emulaattori. Nimittäin ei ole mitään tietoa miten säätää niiden levyimagejen kanssa. Tahtoisin ainakin muutaman vanhan pelin kokeilla siirtää moisen alaisuuteen ja sehän onnistuisi, jos tietäisi vain miten.

Lisäksi, samaisen emulaattorin säädöt tahtoisin laittaa vastaamaan mahdollisimman täydellisesti IBM:n aivan ensimmäistä (luonnollisesti CGA-näytöllä varustettua) laitetta vastaaviksi. Jos joku muistaa, 4.77 Mhz. Harmi vain ettei ole mitään tietoa, miten moiseen säätäisi oikein vanhan Dos-version. Levyn lataaminenkin pitäisi saada samalla tasolle nopeudeltaan. Muut retrofriikit varmaankin ymmärtävät säätämishaluni tälläisen kanssa..

-Grey-

feenix [10.04.2007 17:02:23]

#

Ei keskeytyksellä vaan suoraan porttiin tökkimällä. Portti 3d9h ja sieltä bitti 5 vaihtaa palettia ja bitti 4 kirkkautta.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta