Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Mikä kieli minulle?

Sivun loppuun

Vike91 [17.03.2007 13:05:39]

#

Olisi kiva joskus osata tosi hyvin jotakin kieltä. mitä kieltä suosittelette?

hunajavohveli [17.03.2007 13:07:50]

#

Haetko nimenomaan jotain Basic-sukuista kieltä vai mitä kieltä tahansa?

Vike91 [17.03.2007 18:17:36]

#

Mitä kieltä tahansa.

tgunner [17.03.2007 18:54:46]

#

Tulevaisuutta ajatellen suosittelen vaikkapa C risuaitaa (C#). Senhän ennustetaan olevan se kieli muutaman vuoden kuluttua, vaikka lievästi itse epäilen sitä. Kyllä C:lle ja C++:lle löytyy oma kannattajakuntansa ellei sitten Microsoft tulevilla järjestelmillään yritä ajaa näitä ohjelmoijia turmioon jollain kierolla tavalla (todella yliammuttua).

Heikki [17.03.2007 20:36:45]

#

C/C++ on sinänsä varma valinta, että niitä käytetään erittäin laajalti ja työkaluja ja oppaita on saatavilla. Toisaalta esimerkiksi Python tai Java ovat myös ihan hyviä valintoja.

Itse asiassa kielellä ei sinänsä ole väliä, jos osaa yhden ohjelmointikielen (eli ohjelmoinnin periaatteet), uusien kielien oppiminen sujuu helposti.

Latska [17.03.2007 21:00:05]

#

Millä tahansa kielellä voi aloittaa, jos vain haluaa/pystyy opettelemaan muitakin. Itse aloitin QBasicilla loppuvuonna 2003, enkä ole päässyt siitä oikein irti vieläkään. Basic-ohjelmoijia ei nykyään oikein tarvita missään, mutta jos osaa monia eri kieliä, mukaanlukien basic, saa varmasti huomiota.

Kielen valintaan liittyy myös se, mitä on tekemässä. Web-ohjelmointiin PHP on hyvä valinta. Ja edellisissä viesteissä mainitut C/C++ ja Java ovat ainakin tällä hetkellä kaikkein hyödyllisimmät tulevaisuudessa. Aika kuitenkin näyttää, mitä tapahtuu.

KoodiNoppa [19.03.2007 17:26:42]

#

c++:aa suosittelen mutta sen eteen täytyy nähdä ainakin hieman vaivaa. Jos päätät sen aloittaa, tässä on hyvä opas:
http://www.nic.funet.fi/c opas/
Jos haluat jotain muutakin kuin MS-DOS-tyylisiä ohjelmia, tarvitset lisäkirjaston. OpenGL ja SDL taitavat olla suosituimpia... Tässä ositteessa on SDL:n perusasioita:
http://lazyfoo.net/SDL_tutorials/index.php
Noista ainakin itse sain apua : )

Edit: niin ja voisihan Ohjelmointiputkan omankin oppaan lukea :)

E.K.Virtanen [19.03.2007 19:01:16]

#

Jos BASIC kielet kiinnostavat niin FreeBASIC, thinBASIC, Visual BASIC ja pienellä varauksella myös CoolBASIC.
tB, VB sopivat mainiosti windows ohjelmointiin kun taas CB on varsin selkeä peliohjelmointi kieli, mutta varsin mainio kyllä tähän tarkoitukseen. FB taasen on hyvä kieli perusohjelmointiin tehokkuutensa ja monialustaisuutensa takia (linux, windows, dos32bit).

Python on varsin tehokas, ja vaikka sitä kovasti hehkutetaan aloittelijaystävälliseksi niin rohkenen olla tästä varsin eri mieltä.

C/C++ on tehokkain ja tuetuin mutta ei se oikeasti nyt ole ihan niin hirmuisen erikoisen hyvä muihin kieliin verrattuna. Tosin jos ammattia ohjelmoinnista haluaa niin silloin C ja C++ pitää kyllä tasan tarkkaan osata.

Kuten monesti sanottu, kaikkea kannattaa kokeilla. Kyllä se "oma" sieltä löytyy. Ja jos tarkkoja ollaan niin ei yhteen kannata tyytyäkään. Työkalut työn mukaan on vanha kansanviisaus joka pitää ohjelmoinnissakin paikkansa ;)

Yksi kieli ei tulene saamaan mitään "se" asemaa nyt eikä tulevaisuudessa. Lukuisia eri ohjelmointikieliä on ollut jo vuodesta miekka ja kivi saakka ja näin tulee jatkossakin olemaan.

Jos olet täysin uusi ohjelmoinnissa niin valitse kieli johon löydät mahdollisimman paljon kotimaista dokumentaatiota ja muuta mahdollista tukea.
Alussa ne pienetkin ongelmat ovat isoja ja silloin kotimainen apu on helpoin kun termistöt jne. ovat vielä hieman hakusessa.

kayttaja-2791 [19.03.2007 23:39:24]

#

Riippuu ihan täysin mikä on tarve/mikä kiinnostaa. Ja tietty että mikä on aiempi tausta...

Lurahin postauksessa olen erimieltä Pythonin tehokkuudesta. Okei, se voi olla jossainmäärin tehokas, mutta silti sillä ollaan kaukana siitä mihin vaikkapa C:llä päästään (sama tilanne kaikissa tulkattavissa kielissä).

Monelta osin pätee se että kun yhden osaa hyvin, ei tuota suuriakaan vaikeuksia siirtyä johonkin toiseen. Tietty kynnys jostain korkean tason kielestä (PHP, Ruby, Python) johonkin matalemman tason kieleen (C, Assemblystä puhumattakaan) on jonkinmoinen, mutta kuitenkin tärkeintä on nähdä se isompi kuva siitä ohjelmoinnista. Eli oletan ettei mikään sinänsä ole vielä kovinkaan hyvin hanskassa.

Eli opettele sitä mikä kiinnostaa, tässä jotain ehdotuksia (en todellakaan tunne henkilökohtaisesti näitä kaikkia alueita hyvin, joten saa toki täydentää/korjata):

1) Nettiohjelmointi
PHP (ja siinä ohessa Javascript)
2) Peliohjelmointi
C++, ehkä Java
3) Pienohjelmat/hyötyohjelmat
Python, Visual Basic, Java
4) Mobiiliohjelminti
Java (C++ toki myös, tosin Symbian kehitysalustana kuulemma aika hirveä)

arcatan [20.03.2007 11:25:47]

#

Jos on laatimassa ohjelmistoa, jonka tehokkuus on avainasemassa, ei kannata miettiä absoluuttista tehokkuutta. Valinta kannattaa tehdä sen mukaan, mikä on tarpeeksi tehokasta. Miksi koodata assemblerilla, jos Python-ohjelmakin hoitaa homman tarpeeksi nopeasti? Python-ohjelman laatimiseen menee luultavasti paljon vähemmän aikaa.

Tuskin aloittelijan kannattaa valita opeteltavaa ohjelmointikieltä sen perusteella, mikä niistä on tehokkain. Kannatan täysin JTS:n ehdotusta valita kieliä kiinnostuksen ja tarpeiden mukaan.

Olisi muuten itsekin kiva osata tosi hyvin jotain ohjelmointikieltä. Osaan kyllä montaa kieltä jonkin verran, mutta en mitään oikein kunnolla. Toisaalta monipuolisuudessa on se etu, että voin valita kulloisenkin kielen tarpeideni mukaan. Täydellistä ohjelmointikieltä en vielä ole löytänyt.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta