Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Koneen hiljentäminen

matpit [12.02.2007 00:22:40]

#

Ongelmana on että koneeni pitää melkoista meteliä. Käyttöä se ei haittaa, mutta konetta ei pysty jättämään yöksi päälle. Laitoin jo koneeseen sisälle äänieristyksen, mutta se hiljensi vain kovalevyn ääntä. Näytönohjaimessa on passiivinen jäähdytys, ja prosessorin cooleri ei pidä meteliä. Jäljelle jää siis vain poweri, joka pitää kovimman metakan. Ja niin tekeekin. Kun laittaa esimerkiksi jonkun läpän ohjaamaan ilmavirtaa alaspäin, niin ääni selvästikkin hiljenee. Ostin powerin (ns. super silent :p) reilun puolivuotta sitten uutena, joten en viitsisi ostaa taas uutta.

Vaikka ostaisinkin uuden, niin samanlainen coolerihan siinäkin olisi. Toisaalta taas, kun vertaa siskon koneeseen, jossa ei myöskään sen kummoisempi poweri ole, niin meteli siinä on kuitenkin hiljaisempi. Sama oli vanhoillakin powereilla, ei tällaista ääntä pitänyt, paitsi edellinen cooleri taisi myös pitää. Joten voisiko vika olla kotelon muotoilussa niin, että kotelo antaa kaikupohjan powerille ja pitää meteliä?

Eli muita keinoja ongelman ratkaisuun siis ei taida olla, kuin ostaa erillinen tuuletin, ja asentaa se poweriin?

Mielessäni kävi myös leikellä coolerin edessä oleva 'sormi-suoja' irti, ja ruuvata toisesta powerista pyöreähkä suoja, jottei ilmavirtaus vihellä siitä läpi.

exAtuu [12.02.2007 03:23:36]

#

Virtalähteesi voi myös olla rikki. Et kertonut sen mallia, joten kokemuksia ei voida jakaa. Etsi vaikkapa Googlella samaista virtalähdettä käsitteleviä keskusteluja ja katso sieltä ihmisten mielipiteitä. Mikäli muut pitävät virtalähdettäsi hiljaisena, kannattanee kiikuttaa tuote takuuhuoltoon.

matpit [12.02.2007 22:22:22]

#

Jeps, Q-Tec 350P:hän tuo on. Googlettelin tuossa, ja osui tällainen keskustelu silmään: http://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t­=10721

Siellä mainitaan, että:

dvdplaza kirjoitti:

Ethän sekoita Q TECHNOLOGY ja Q-TEC virtalähteitä keskenään? Q-TEC on käsittääkseni heikkolaatuisempi ja kovempiäänisempi, muropaketista löytyy juttua noista powereista, esim. tässä.

Linkki tosin oli kuollut, mutta onkohan tuohon sitten muutenkaan uskomista.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta