Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Peli ladattavaksi nettiin

Sivun loppuun

Wisva [09.02.2007 15:57:27]

#

Hei, ihmiset!
Olen tekemässä Wordillä nettisivuja, ja haluaisin laittaa sinne ohjelmoimiani pelejä, ihmisten ladattavaksi. Mutta miten tämä tehdään? Pystyykö siihen edes Wordillä?

nomic [09.02.2007 16:11:00]

#

Laita peli sivuillesi, jolloinka se on tyyliin www.sivuni.net/peli.exe
Tämän jälkeen laita linkki html-koodin sekaan, se on sitten siinä.

Wisva [10.02.2007 17:01:53]

#

HTML-koodin sekaan? Vaan kun en kirjoita HTML koodia, vaan teen sivut Wordillä. En muutenkaan ihan ymmärrä tuota juttua. Kiitos kovasti vastauksesta joka tapauksessa.

Newb [10.02.2007 17:53:42]

#

No onko pakko tehdä Wordillä?

tesmu [10.02.2007 19:50:00]

#

HTML koodia se wordikin luo se vain näyttää previewin ja sitten kun tallennat niin kappasvain se on HTML muodossa...

Tumpelo [10.02.2007 20:37:32]

#

Wisva kirjoitti:

HTML-koodin sekaan? Vaan kun en kirjoita HTML koodia, vaan teen sivut Wordillä. En muutenkaan ihan ymmärrä tuota juttua. Kiitos kovasti vastauksesta joka tapauksessa.

"Teen sivut Wordilla", no mitä sinä sillä Wordilla sitten teet jos et kirjoita html:ää? Wordilla kirjoitetaan tekstiä, ja kun tallennat tämän tekstin päätteellä htm tai html se on html tiedosto.

<html>

<head></head>

<body><h3>Moi!</h3></body>

</html>

Tuo on sitten sitä html koodia.

Ja se tiedosto tosiaankin ladataan palvelimelle ja sitten vain laitat linkin kyseiseen tiedostoon.

Quirzo [10.02.2007 20:43:39]

#

Tumpelo, jos et satu tietämään, wordillä tehdyt jutut voi tallentaa nettisivuna...

Lahha [10.02.2007 21:26:36]

#

Käytä hyperlinkki -toimintoa.

Tumpelo [10.02.2007 22:05:39]

#

Quirzo kirjoitti:

Tumpelo, jos et satu tietämään, wordillä tehdyt jutut voi tallentaa nettisivuna...

No enpä ole viime aikoina Wikatoosan puolella pahemmin pyörinyt, mutta tämä kai on joku neekerinkenkä että Word vaan lisää tiedostoon tarvittavat tagit miten parhaaksi katsoo jotta filu toimisi suunilleen oikein .html tiedostona? Huoh...

Wisva, jos tosiaan käytät jotain tällaista neekerinkenkätoimintoa niin suosittelen unohtamaan moiset kertaheitolla, ja käyttämään yhden illan html:n perusteiden opetteluun. Säästyy monelta vaivalta..

moptim [11.02.2007 07:27:07]

#

Minä kirjoitin sivuni ilman wysiwygiä. Sain leivottua PHP:n mukaan joihinkin kohtiin. Sain määrättyä itse, millaiset sivut saan. CSS on mukana.

K_L [12.02.2007 08:23:12]

#

Aivan sama millä sen sivun tekee...
Suotavaa kuitenkin olisi sivuja tehdessä tietää, mikä on hyperlinkki.

Vanha kunnon http://www.w3schools.com/ auttaa näissä asioissa.

nomic [12.02.2007 12:00:27]

#

KingOfTheWorld kirjoitti:

Minä kirjoitin sivuni ilman wysiwygiä. Sain leivottua PHP:n mukaan joihinkin kohtiin. Sain määrättyä itse, millaiset sivut saan. CSS on mukana.

Liittyen aiheeseen miten? 0_o

Wisva [12.02.2007 17:01:29]

#

Hyperlinkkiä ilmeisesti pitäisi käyttää? No, laitoin hyperlinkin ja peli aukeaa moitteettomasti. Omalla koneellani homma toimii, mutta linkkihän on oman koneeni sisällä olevaan peliin? Ei kai se siis netissä toimi? Eikös pelinikin pitäisi olla netissä, vai olenko ymmärtänyt väärin? Ja mieluiten laittaisin pelin ladattavaksi, vaikka kyllä netissä pelattava onlinepelikin käy. Kiitos kaikille vastanneille, mutta tarvitsen lisätietoa.

Lebe80 [12.02.2007 17:13:49]

#

Siirrä peli samalla ohjelmalla nettiin millä siirrät sivusikin. Muista käyttää hyperlinkissä relatiivista osoitetta näin aluksi ja tallenna peli samaan hakemistoon kuin sivunkin. Tällöin hyperlinkiksi kelpaa pelin tiedostonimi (peli.exe).

Wisva [13.02.2007 14:10:50]

#

Kiitos Lebe. Kokeillaan...

Matso [14.02.2007 09:46:11]

#

Wisva kirjoitti:

Hyperlinkkiä ilmeisesti pitäisi käyttää? No, laitoin hyperlinkin ja peli aukeaa moitteettomasti. Omalla koneellani homma toimii, mutta linkkihän on oman koneeni sisällä olevaan peliin? Ei kai se siis netissä toimi? Eikös pelinikin pitäisi olla netissä, vai olenko ymmärtänyt väärin? Ja mieluiten laittaisin pelin ladattavaksi, vaikka kyllä netissä pelattava onlinepelikin käy. Kiitos kaikille vastanneille, mutta tarvitsen lisätietoa.

No tietysti laitat sen pelin myös nettiin ja laitat sen linkin siihen netissä olevaan peliin.

msdos464 [14.02.2007 12:31:26]

#

Tarvitset siis netti palvelimen käyttöösi, jonne voit laittaa nettisivut ja sen pelin :) ilmaisia löytyy googlella, ensimmäiseksi tulee mieleen geocities ja freewebs.

Wisva [14.02.2007 16:07:08]

#

Ihmiset, onko luvallista laittaa omilta sivuiltaan ladattavaksi freeware pelejä? esim. Areena5 tai Erkki.

moptim [14.02.2007 16:15:16]

#

> nomic

Pahoitteluni offtopicista. Tuo liittyi vain siihen word-hommeliin.

msdos464 [15.02.2007 11:32:22]

#

Wisva kirjoitti:

Ihmiset, onko luvallista laittaa omilta sivuiltaan ladattavaksi freeware pelejä? esim. Areena5 tai Erkki.

Ööh.. tuosta en ole ihan varma. Varminta olisi tietysti kysyä pelin tekijältä :) Jos et häntä tavoita, hän luultavasti tavoittaa sinut, jos asiasta on jotain valittamista. Itse laittaisin vaikka sähköpostiosoitteen näkyviin, että tarvittaessa saa yhteyttä.

E.K.Virtanen [15.02.2007 12:22:41]

#

Freeware, public domain ja shareware pelit saa laittaa omalle sivulle ladattavaksi. Shareware ei tietenkään saa olla täysiversio vaan ihan oikea shareware versio.

Kohteliasta on ilmoittaa vaikka sähköpostilla että olet ko. tekijän tuotoksen laittanut jakoon. Mitenkään pakollista se ei ole. Varsinkin vanhemmissa peleissä olevat @email osoitteet tuppaavat olemaan hyödyttömiä.

Wisva [16.02.2007 17:52:32]

#

kiitos vastauksesta. Mitä muuten on puplic domain?

Blaze [16.02.2007 18:43:58]

#

Wisva kirjoitti:

Mitä muuten on puplic domain?

(Public domain)
Sellaista, jolla ei ole tekijänoikeutta (tekijä luovuttanut oikeutensa, vanhentunut).


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta