Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Yksi kaiutinsarja kahteen koneeseen

E.K.Virtanen [27.01.2007 14:23:44]

#

Moi.

Eli emännän koneessa kiinni ainakin meidän mittapuun mukaan varsin nätisti soiva kaiutinsarja. Omassa koneessa kiinni jokin vanha rotisko sarja jota ei viitsi edes käyttää.

Kun meillä ei oikeastaan koneista muuta ääntä tule kuin nettiradio (käytännössä kaikki käyttiksen äänet poistettu) niin olisiko mahdollista käyttää tuota samaa sarjaa molemmissa koneissa jonkin adapterin kautta? Joskus on eukon kone kiinni joten kuunnellakseni tuota nettiradiota joudun joko käynnistämään hänen koneensa tai ryömimään pöydän alle piuhojen vaihtoon.

Suoralla jaolla adapterin kautta lienee riskinsä että ainakin äänikortit ottavat nokkiinsa jos vahingossa molemmista lähtee jonkinlaista ääntä vahingossa samaan aikaan? Esim. jos eukkokin vahingossa avaa xmms:n josta alkaa se nettiradio soimaan automaattisesti?

tkarkkainen [27.01.2007 18:29:27]

#

lurah kirjoitti:

Suoralla jaolla adapterin kautta lienee riskinsä että ainakin äänikortit ottavat nokkiinsa jos vahingossa molemmista lähtee jonkinlaista ääntä vahingossa samaan aikaan? Esim. jos eukkokin vahingossa avaa xmms:n josta alkaa se nettiradio soimaan automaattisesti?

Suoralla jaollahan tuosta tulee yhtä kuin audiomikseri. Pikagooglauksella löytyi useampiakin simppeleitä mikserikytkiksiä, joista pystyy soveltamaan elektroniikan tuntemustasosta riippuen helpohkosti tarvittavan määrän kanavia. Passiivimikseri näkyy syntyvän jo ihan pelkistä vastuksista, aktiivimikseriin tarvitaan toki hieman lisää älyä.

http://www.all-electric.com/schematic/simp_mix.htm
http://www.epanorama.net/circuits/linemixer.html

Toinen vaihtoehto, josta tulee väistämättä kalliimpi, on hankkia kytkimiä. Jos kanavia on enemmän kuin kaksi, joudutaan käyttämään jo useampaa erillistä kytkintä, sillä moninapaiset (>3-nap.) kytkimet alkavat jo maksaa. Maanastat voinee kytkeä ihan suoraan yhteen.

Toivottavasti tästä oli jotain apua :)

Edit: Jäipä vielä toteamatta sellainen itsestäänselvyys että kaikki virittelyt omalla vastuulla.

E.K.Virtanen [27.01.2007 20:21:14]

#

Joo, tuo virittely on meikäläisella kaikkea muuata kuin veressä :D
Taidan ihan suosiolla marssian paikalliseen elektroniikka liikkeeseen ja kulkea näin helpon (ja kalliin) tien kautta.

Kiitoksia.

renni [27.01.2007 23:48:46]

#

Suht halpa ja elegantein tapa olisi hankkia vaikka kirpparilta vanha vahvistin, kummastakin koneesta linja-anto siihen ja kajarit kiinni vaffariin. Siinä on sitten valmiina näppärä vaihtokytkin ja äänenlaatukin luultavasti nousee jos kajarit ei oo ihan rupusia.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta