Mitenkä pystyis tekemään QB:llä semmoisen pienen ohjelman, joka päästäis USB-portista virtaa kun painetaan vaikka näppäintä "K". Ja sitten taas kun painetaan vaikka näppäintä "E", virransyöttö loppuu. Eikös se onnistu jotenkin sillä OUT-komennolla?
Pyytäisin itse koodia.
Unohda koko juttu.
QB:llä ohjelmoidaan DOS-ympäristöön ja DOS:ssa ei tunnettu USB:tä.
No entäs joku muu portti sitten?
http://www.epanorama.net/circuits/
Jeps, nyt mentiin asiaan. Kaksi DOS-ystävällistä porttia on, vaikkakin vanhentuneita. Virtaa ei niistä voi ottaa, mutta ne voivat ohjata USB-portista otettavaa virtaa. Tai jos on kyseessä pöytäkone, voi käyttää koneen sisältä löytyvää 5 V:n tai 12 V:n laitejohtoja.
Nop, portit ovat tulostinportti ja RS-232 l. COM-portti. Näistä helpoimmin QB:llä ohjattava portti on tulostinportti. Tosin, jos ajetaan Windowsin kautta, saattaa windows sorkata tulostinportin pinnien arvoja.
Mutta miten? Tuosta englanninkielisestä oppaasta en saanut irti sitä mitä piti.
Virran ottaminen USB:sta ei muutenkaan ole mitenkään yksinkertaista. USB:hen liitettävä laite saa oletuksena hyvin vähän virtaa, olisikohan ollut parinsadan mikroampeerin luokkaa. Sen jälkeen se anoo koneen USB-hubilta lisävirtaa. Jos kone myöntyy tähän, virtaa on käytettävissä enintään 500mA.
Näin siis jos mennään speksien mukaan. Eri asia sitten, kuinka tarkkaan laitteet noudattavat speksejä.
tkarkkainen kirjoitti:
USB:hen liitettävä laite saa oletuksena hyvin vähän virtaa, olisikohan ollut parinsadan mikroampeerin luokkaa. Sen jälkeen se anoo koneen USB-hubilta lisävirtaa. Jos kone myöntyy tähän, virtaa on käytettävissä enintään 500mA.
Ei nyt sentään mikroampeereihin mennä, kyllä sieltä sentään 100 milliampeeria saa pyytämättä. Kuten sanottu, saattaapa saada tietysti enemmänkin, jos hubi ei noudata speksejä. Wikipediassa aiheesta: http://en.wikipedia.org/wiki/
Codeprofile kirjoitti:
Mutta miten? Tuosta englanninkielisestä oppaasta en saanut irti sitä mitä piti.
No, tämä ei ole varsinainen elektroniikkafoorumi, joten kytköstä en kerro. (Pari liitintä, vastusta ja transistori + ohjattava laite).
Tulostiportin osoitteet ja keskeytykset:
http://en.wikipedia.org/wiki/LPT
COM-portin osoitteet ja keskeytykset. Tosin ohjelmointi ei ole ihan niin suoraviivaista kuin Tulostinportissa.
http://en.wikipedia.org/wiki/COM
Edit - no annetaan sitten Elektroniikka keskustelupalstankin osoite, josta siis voi ruinata vihjeitä kytköksiin: http://www.elektroniikka.org/forum/
arcatan kirjoitti:
Ei nyt sentään mikroampeereihin mennä, kyllä sieltä sentään 100 milliampeeria saa pyytämättä.
Ah, muistelinpa sitten väärin.
peran kirjoitti:
Edit - no annetaan sitten Elektroniikka keskustelupalstankin osoite, josta siis voi ruinata vihjeitä kytköksiin: http://www.elektroniikka.org/forum/
Muita suomenkielisiä foorumeita, joista löytyy elektroniikka-alue:
http://metku.net/hwforum/
http://plaza.fi/muropaketti/bbs/
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.