Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Kone kaatuilee (edelleen)

Sivun loppuun

Janezki [28.12.2006 11:53:14]

#

Eli lyhyestä virsi kaunis: Kone (xp home sp2) kaatuilee satunnaisesti noin kerta per päivä. Syynä ei ole ylikuumuminen -lämpötiloja olen jo tarkkailut Motherboard Monitorilla aika kauan enkä löydä hyytymisille ja lämpötiloille yhteyttä. Virheessä usein vilahtaa sininen ruutu, mistä ei käytännössä ehdi lukea mitään. Automaattisen uudelleenkäynnistyksen virheen tapahtuessa olen ottanut pois jo kolmesta eri paikasta = rekisteri, käynnistys ja palautuminen, ja käynnistyksen yhteydessä F8 painamalla ja valikosta.
Jos nyt pitäisi arvata niin kyseessä on joko virtaongelmat tai jotain laitteistosälää. En muista tarkkaan milloin ongelmat alkoivat. On tämä kone joskus hyvinkin toiminut. Tuskin kyseessä on kuitenkaan järjestelmävirhe koska uudelleenkäynnistys tapahtuu vaikka otin sen pois ja lokitiedosto ei jätä samanlaista jälkeä kuin sen pitäisi järjestelmävirheessä jättää. Siinä on se loki jos se sanoo jollekin jotain

C:\Program Files\Support Tools>dumpchk.exe mini122806-01.dmp
Loading dump file mini122806-01.dmp
----- 32 bit Kernel Mini Dump Analysis

DUMP_HEADER32:
MajorVersion        0000000f
MinorVersion        00000a28
DirectoryTableBase  00039000
PfnDataBase         81051000
PsLoadedModuleList  8055a420
PsActiveProcessHead 805604d8
MachineImageType    0000014c
NumberProcessors    00000001
BugCheckCode        0000009c
BugCheckParameter1  00000000
BugCheckParameter2  8054d370
BugCheckParameter3  b2000000
BugCheckParameter4  1040080f
PaeEnabled          00000000
KdDebuggerDataBlock 8054c060
MiniDumpFields      00000dff

TRIAGE_DUMP32:
ServicePackBuild      00000200
SizeOfDump            00010000
ValidOffset           0000fffc
ContextOffset         00000320
ExceptionOffset       000007d0
MmOffset              00001068
UnloadedDriversOffset 000010a0
PrcbOffset            00001878
ProcessOffset         000024c8
ThreadOffset          00002728
CallStackOffset       00002980
SizeOfCallStack       00003000
DriverListOffset      00005c10
DriverCount           00000080
StringPoolOffset      00008210
StringPoolSize        000011b0
BrokenDriverOffset    00000000
TriageOptions         00000041
TopOfStack            8054d480
DebuggerDataOffset    00005980
DebuggerDataSize      00000290
DataBlocksOffset      000093c0
DataBlocksCount       00000003

Windows XP Kernel Version 2600 (Service Pack 2) UP Free x86 compatible
Kernel base = 0x804d7000 PsLoadedModuleList = 0x8055a420
Debug session time: Thu Dec 28 11:12:59 2006
System Uptime: 0 days 2:42:32
start    end        module name
804d7000 806eba00   nt             Checksum: 00220E4B  Timestamp: Wed Mar 02 02:
59:37 2005 (42250FF9)

Unloaded modules:
b1679000 b16a4000   kmixer.sys    Timestamp: unavailable (00000000)
b464c000 b4677000   kmixer.sys    Timestamp: unavailable (00000000)
b9a0a000 b9a14000   fsbl4863.sys    Timestamp: unavailable (00000000)
b917a000 b919d000   aec.sys     Timestamp: unavailable (00000000)
f8b86000 f8b87000   drmkaud.sys    Timestamp: unavailable (00000000)
b914f000 b917a000   kmixer.sys    Timestamp: unavailable (00000000)
f62db000 f62e8000   DMusic.sys    Timestamp: unavailable (00000000)
f62ab000 f62b9000   swmidi.sys    Timestamp: unavailable (00000000)
f8ae9000 f8aeb000   splitter.sys    Timestamp: unavailable (00000000)
f88a5000 f88aa000   Cdaudio.SYS    Timestamp: unavailable (00000000)
f8a11000 f8a14000   Sfloppy.SYS    Timestamp: unavailable (00000000)

Finished dump check

Ei tästä nyt niin lyhyt virsi tullutkaan...

HellCome [28.12.2006 14:49:20]

#

Oothan nää kokkeillu, että ne o ne piuhat ja muut liikkuvat sopivasti, eli suomeksi sanottuna ovathan ne johdot ja muut liitokset tukevasti paikallaan? Sattuuko koneeseen, jos otat toisen [tai sitten vaikka kolmannenkin tai tarpeen vaatiessa vaihdat kaikki] muistipalikan pois? Onko sieltä koneelta löytynyt vast'ikään mitään ylimääräisiä mikrobeja? Niin ja vielä se sekin kiinnostaisi, että missä yhteydessä se epileptinen kohtaus ilmenee? Minä nimittäin käsitän tuon "kaatuilee satunnaisesti" kellonaikana. Tai ajattomuutena. Miten sen nyt haluaa tulkita.

Meikämannella kun myös on tuo Windowsin Vihuliain samaisilla höystöillä, mutta jostain selittämättömäksi jääneestä syystä aparaatti vain välillä päättää pamauttaa näytön puhtaaksi. Eli siis sammuttaa päällä olevan ohjelman, joka kovin usein on jokin peli. Kakstonnisen kanssa sentään sai ilmoituksen, että "ohjelma täytyy sulkea, tallenna tietosi hyvä mies" mutta tämä äkspee on niin hienovarainen, ettei se halua vaivata moisilla ahdistavilla ruuduilla. Se hoitaa homman nätimmin ja kuin varkain yksinkertaisesti vain sammuttaa ohjelman. Tämän jälkeen silmiäni hivelee ameriikan pojjaan kehittelemä ergonominen työpöytä, mutta minkäänlaista selitystä ei löydy yhtään mistään.

Minä olen laskenut sen Wintoosien omaksi viaksi, sen että ne toisinaan päättävät, että päällä oleva ohjelma yksinkertaisesti vain sammutetaan.

Janezki [29.12.2006 10:23:48]

#

Tarkistampa piuhat...

Satunnainen tarkoittaa lähinnä sitä että koneella tekee jotain. En muista että työpöydällä idletilassa se koskaan olisi itsestään simahtanut, mutta sitten kun sovelluksia aletaan katsomaan niin niitä on kymmeniä alkaen ihan aapelin minigolfista. Sovelluksilla sinänsä ei ole mitään yhteistä esim. kaikki vaatisivat DirectX:n. Minua alkoi hiiri epäilyttämään kun jos se aina sammuu kun hiirtä liikuttaa :D. No ei se varmaan sitä ole.

Pitääkö muistipalikat ottaa pois vai vaihtaa niiden paikkoja? Kiristänpä nekin samalla...

HellCome [29.12.2006 11:14:10]

#

Muistipalikoita voisit vaikka risteyttää. Eli M[uisti]1 ja M[uisti]2 ovat paikoissa P[aikka]1 ja P[aikka]2. Eli lähtökohtana on tämmöinen:

P1-M1
P2-M2

Siitä vain rupeat vaihtelemaan paikkoja ristiin. Työmaalla kävi kerran nimittäin niin, että Ameriikkalainen ja Taiwanilainen muisti eivät syystä tai toisesta passanneetkaan yhteen. Siinä sitä sitten oli Kiinassa, Taiwanissa ja Ameriikoissa tehtyä muistia. Jonkun maan muistia oli peräti kaksi kampaa joten aikaahan siinä meni, kun testaili kaikkia keskenään, portista toiseen ja porttien välillä. Eipä ratkennut sekään ongelma.

Tuo shokkipaljastus hiiren uskottomuudesta toi erään vallan merkillisen jutun tuolta mielen syövereistä. Tuossa taannoin, kun uutta konetta laitoin, niin XtraProblemsin yhteydessä kone tilttasi aina uudestaan ja uudestaan siinä yhdessä ja samassa kohdassa. Sisäisen meditaation ja seikkaperäisen havainnoinnin avustuksella osoitin syylliseksi näppäimistön. Ja juuri välilyönnin painamisen. Käytin konetta pariinkin kertaan liikkeessä, mutta aina kun siellä kokeilivat omalla näppäimistöllään, niin mitään ongelmia ei ilmennyt. Agnostikon vakaumukseni alkoi mureta, kun uskoni siihen, että näppäimistöni on riivattu kasvoi hetki hetkeltä. Onglemaan löytyi kuitenkin omalaatuinen ratkaisu: usb-näppis. Vanhana nörttinä tomuisesta kaapistani löytyy yksi jos toinenkin näppäimistö ja jokainen niistä aiheutti sen saman tuomiopäivän lässähtämisen, eli kone koki aivokuoleman. Virta pysyi päällä, mutta hissi ei noussut ylimpään kerrokseen. Vähän kuin mummolla aikoinaan. Kuitenkin liikkeen pojat käyttivät myös sitä tavallista rööriä ja ongelma oli tipotiessään. Mitä lie Saatananpalvaajia ovatkaan, kun kolmestaan siellä pikkuputiikissaan tuuskaavat verhojen takana. Yhdellä näyttää olevan pää täynnä palovammoja ja kolmas on perinteisen ihmissyöjän näköinen. Niin, mutta se näppäimistö. Sehän piti lähteä etsimään usbinäppistä ja kyllähän sellainen löytyikin. Tosin siinä on sama vika kuin hiiressäkin. Ne on suunniteltu korealaisille lapsityöntekijöille. Siinä on monet ärräpäät vinkaistu, kun tekstin kirjoittaminen menee mönkään kun ei tälläisillä isoilla käsillä saa sopivaa asentoa semmoisen pienen lelunäppäimistön päälle. Hiiren kanssa meni monta viikkoa krampatessa, ennen kuin sitä oppi käyttämään pelkästään sormenpäillä tökäten.

Sattuisiko kukaan muuten tietämään mistä antikvariaatista löytyisi sellaisia isommalle kädelle tehtyjä näppiksiä ja hiiriä? Kauppiaat ovat pitäneet pöljänä, kun olen luetellut tiukkoja vaatimuksiani kyseisten aparaattien muodosta. Näppäimistön pitäisi olla iso ja näppäinten eroteltu toisistaan kunnolla. Nykyisessä kirjoituslaitteessa nuolinäppäinten ja Delete-End-Page Down häkkyrän välillä ei ole lainkaan väliä. Tabulaattori on kiinni Q:ssa ja A:ta kun yrittää painaa, niin saattaa joskus mennä jopa Caps Lockin vasemmalle puolelle. Vasenta Siftiä on turha edes yrittää käyttää, koska silloin osuu joko Ctrl:n, Caps Lockiin tai >|< vimputtimeen. Yleensäkin kirjoitellessa tai joskus jopa koodaillessa tykkään käyttää Homea ja Endiä. Siinä on moneen kertaan kone sammunut sen siliän tien, kun olenkin vahingossa painanut sitä Shut Downia vai mikä se nyt onkaan siinä kohdassa missä pitäisi olla Home. On se meinannut ketuttaa, kun on työt jäänyt tallentamatta.

Ja aivan umpitaukkina ovat pitäneet, kun olen sanonut, että haluan tavallisen langallisen optisen rullahiiren jossa rulla toimittaa keskinapin virkaa. Sitten kun ovat tuoneet sen avaimenperän kokoisen mini-hiiren, niin olen näyttänyt räpylääni ja sanonut, että haluaisin sellaisen ihmisen kädelle sopivan hiiren. Siihen ovat tuoneet sitten astetta isomman ja väittävät, että isompia hiiriä löytyy vain muotoilluista, 15 napin monitoimikoneista. Meikäläisen käteen kun ei sellainen muotoiltu 15 napin hirviö sovi, kun siinä tulisi väkisinkin painettua useampaa nappia ihan tahtomattaan. Lisäksi nekin ovat liian pieniä pituudeltaan ja leveydeltään. Kerrankin kysyivät, että olenko tosissani kun mallasin, että millainen sen hiiren ja näppiksen pitäisi olla. Asiakaspalvelua.. pyh, ennenvanhaan sitä tehtiin niin, että jos ei ollut hyllyssä sitä kaivattua tavaraa, niin se tilattiin tai joskus jopa tehtiin. Perskuta!

Janezki [29.12.2006 11:46:13]

#

No tuossa oli mittaa jo pieneksi novelliksi.
En kyllä usko hiiren aiheuttavan koneen kaatuilua koska, kuten jo sanoinkin, on tämä joskus toiminutkin. En vain yksinkertaisesti muista milloin ongelmat alkoivat ja laitteitakin asennan koneeseen useammin kuin vaihdan sukkia. Laitteet jotka voisivat sijoittua kaatuilemisen alkamisen seudulle ovat kaiuttimet, muistikampa (oli kaatuilemisia ennen kamman asennustakin), näppäimistö (epäilykset heräävät, ihan kunnon Microsoft internet keyboard), hmm... GeForce2 MX/MX 400 voi myös olla aiheuttajana (naurakaa vaan, kyllä sillä vielä Half-life 1 toimii).

kayttaja-2791 [29.12.2006 12:25:20]

#

Katselepa emolevyn konkkia, onko mitkään pullistuneet, tai vielä pahempaa, valuttaneet päästään ruskeaa mönjää?

tgunner [29.12.2006 12:28:23]

#

Mulla oli vastaavaa ongelmaa vanhan koneen kanssa ja siinä oli vikana emolevy. Kannattaa tarkistaa konkat JTS:n neuvojen perusteella, minun emostani olivat konkat aika levinneet.

Lebe80 [29.12.2006 12:31:59]

#

Itselläni oli sama juttu. Uudelleen käynnistymisen saa estettyä ohjauspaneelista, jossa XP:ssä on oletuksena tuo bootti bluescreenin ilmaannuttua (bluescreenin huonon maineen takia, jee).

Itselläni tuo korjaantui _alikellottamisella_ eikä sen jälkeen kone ole kaatunut kertaakaan.

Janezki [29.12.2006 15:17:39]

#

Emo näytti ihan nuorelta ja vapaalta, mitä nyt vähän pölyä pinnalla. Vaihdoin muistikampojen paikat, tarkistin liitännät ja vaihdoin vielä IDE-kaapelit parempaan järjestykseen. Saa nähdä vieläkö alkaa kone pyörtyilemään.

Janezki [03.01.2007 19:46:10]

#

No eipä tähänastiset kokeilut vielä pelastaneet tilannetta. Kaatuu edelleen. Mielenkiintoista on se, että kone kaatuu vain käytettäessä, eli kyse ei välttämättä ole virtaongelmasta. Alkaa usko muutenkin mennä, kyseessä on kuitenkin hardwarevika kun formatointikaan ei auttanut.
Taidan piruillessaan kokeilla liittää hiiren USB-paikkaan.

A-P [03.01.2007 20:41:32]

#

Janezki kirjoitti:

No eipä tähänastiset kokeilut vielä pelastaneet tilannetta. Kaatuu edelleen. Mielenkiintoista on se, että kone kaatuu vain käytettäessä, eli kyse ei välttämättä ole virtaongelmasta.

Itse vaikkaisin silti virtaongelmaa. Todennäkäisesti poweri alkaa väsymään. Omassa ja isäni koneessa aikoinaan alkoi esiintymään mystistä kaatuilua. Oireet molemmissa viittasivat muualle kuin poweriin, mutta toimivalla powerilla testaaminen varmisti ongelmien lähteeksi powerin.

Avesome [04.01.2007 09:01:49]

#

Eikö tapahtumienvalvontakaan kerro mitään?
Pari konetta töissä on tehnyt tuota samaa (XP) ja otinpa jopa digikameralla videokuvaa!!!! jotta näkis mitä siinä bluescriinissä herjataan, meni ohi niin nopeesti muuten, mutta ei siinä mikään muu auttanu kuin asentaa Windows uusiksi.
Toinen vastaava ongelma tuli Win päivityksissä, oma näytönohjain (Radeon 9600xx) ei tykännyt ja alkoi oireileen, siihen löytyi apu lataamalla uusin Ati Catalysti.

Jos näytönohjaimelle tarviit päivitystä, tsekkaa täältä:
http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_91.47.html

tesmu [04.01.2007 16:28:11]

#

Ittellä on kakkoskoneessa ASROCKin emolevy ja windowsin puolella aina tietyt sovellukset kaatuu vaikka laittaisin windowsin täysin uusiksi ja linuxin puolella kaikki toimii moitteettomastia. Heti kun vaihdoin emolevyn niin lakkasi kaatuilu... Sattuuko sinulla olemaan ASROROCKin emolevy?

Janezki [06.01.2007 10:52:52]

#

Ei ole ASROROCKin emolevyä, ja sanon vielä kolmannen kerran että on kone toiminut ennenkin samoilla emolla+XPllä, mutta otan vielä huomioon tuon virtaseikan koska A-P:llä on ihan hyvä pointti siinä että kun olen virittänyt konetta aika paljon niin voi olla että poweri ei jaksa vääntää. Uusimmat näyttisajurit minulla on jo.
Emo on Abit IS-10 ja näyttis Geforce2 MX/MX 400.

tesmu [07.01.2007 02:17:36]

#

eli siis olet kellotellut konettasi? mitä isommilla taajuuksilla pyörität prosessoriasi sitä herkemmin jokin sovellus kaatuu

moptim [07.01.2007 10:24:24]

#

Hmm. Poista prosessorista ylimääräiset tehot (siis ne, mitä olet itse lisännyt). Suosittelisin XtremePaskan uudelleenasennusta. (en ole täysin varma)

Janezki [08.01.2007 08:58:00]

#

En ole kellottanut prosessoria tai tehnyt siihen mitään tehomuutoksia yleensäkään.

Lebe80 [08.01.2007 11:46:40]

#

Kokeile silti alikellottamista, itselläni on nyt jokin sunnuntaikappale ja joudun varmaankin juuri sen takia pyörittämään konetta "alikellotettuna", jottei se kaadu.


edit:
Eli syy sinulla ei varmastikaan johdu tästä, mutta silti kannattaa _kokeilla_. Suljet yksitellen pois vaihtoehtoja.

feenix [08.01.2007 17:15:55]

#

HellCome kirjoitti:

Eli siis sammuttaa päällä olevan ohjelman, joka kovin usein on jokin peli.

Eli siis pelisi päättää kaaduntua kertomatta syytä ja se on käyttiksen vika? Kasvain, kaikkea sitä oppii...

Jos ohjelma itse käsittelee poikkeuksensa, ei siitä järjestelmä mitään tietysti sanokaan. Ja monet pelit juuri toimivat noin. Onneksi ei moisia ohjelmia eikä pelejä ole tullut vastaan useampaan vuoteen.

tesmu [08.01.2007 17:20:09]

#

feenix kirjoitti:

HellCome kirjoitti:

Eli siis sammuttaa päällä olevan ohjelman, joka kovin usein on jokin peli.

Eli siis pelisi päättää kaaduntua kertomatta syytä ja se on käyttiksen vika? Kasvain, kaikkea sitä oppii...

Jos ohjelma itse käsittelee poikkeuksensa, ei siitä järjestelmä mitään tietysti sanokaan. Ja monet pelit juuri toimivat noin. Onneksi ei moisia ohjelmia eikä pelejä ole tullut vastaan useampaan vuoteen.

Elikkä siis ihan näin huomautuksena että pelit ovat riippuvaisia käyttiksestä...

Ja kun windows tunnetaan niin muistinkäsittely on tehty valtavan hienolla purkkaviritelmällä...

Grey [08.01.2007 17:33:06]

#

tesmu kirjoitti:

Ja kun windows tunnetaan niin muistinkäsittely on tehty valtavan hienolla purkkaviritelmällä...

Voin tarjota sinulle muutaman rikkinäisen muistikamman, ja haukkua sitten Linuxia surkeaksi, kun moinen alkaakin kaatuilemaan niiden kanssa..

-Grey-

tesmu [08.01.2007 21:12:29]

#

Lähinnä tarkoitus oli viestittää että pelin toimivuuteen vaikuttaa myös käyttöjärjestelmä...

HellCome [09.01.2007 12:43:16]

#

Hyllystä löytyy niin valtava, niin suuri ja niin äärettömän massiivinen kokoelma kaikenlaisia pelejä etten näin äkkiseltään muista kyseisen pakkauksen pintagraafista merkkijonoa. Sen kyllä muistan, että kakstonnisella peli harvemmin kaatuili ja jos kaatuikin, niin nimenomaan Windows ilmoitti, että ohjelmassa on havaittu virhe ja se joudutaan sulkemaan. Miellyttävänä lisänä usein kävi vielä niin, että ohjelma pysyi sen verran pystyssä jotta ehti tilanteen tallentaa. Tässä XP:ssä tilanne on toisin. Ei ilmoa, ei mitään. Se on vain hutspuikkaa ja kaikki on ohi.

Mmmmuistaakseni NHL '98 oli sellainen peli, että se toimi silloisella 133 hertsisellä Ikkunat 95 tykillä puoliksi hyvin. Toisinaan kuitenkin kävi niin, että 40 minuutin pelisession loppumetreillä rannelaukaus sai aikaan pelin kaatumisen. Kyllä se harmitti. Sittemmin siirryin 450:een ja lisäsin ikkunoiden määrän 98:n, joskin se aiheutti edelleen kaatuilua. Jossain välissä innostuin kokeilemaan myös jälkikäteen väsättyä 98SittenEditiota josta luontevasti ponnistin jo kohti tuhansia ikkunoita. Se taisi olla niillä main, kun lätkän läimiminen jäi kokonaan. Edes alkuvalikkoa ei saanut näkyviin.

Viimeisimmässä vaiheessa olen jumiutunut AngstMitDein ammattilaissessoriin jonka hertseistä en ole edes perillä. Oletettavimmin maksoin parista gigasta. Kuvia piirtävä kapine on.. öh.. tuota tuota.. se semmoinen Raidion, Beverly Hilssin mallia. Se semmoinen 9250. Nuhapumpussa on Mandrivan lisäksi XP, mutta kummastakaan ei ole ollut mitään iloa. Tässä on nyt harkinnan alla, että pistäisikö takaisin sen 2000 ammattilaisen vai kiduttaisiko itseään tuolla uudemmalla.

Joskus aina, kun Orionin tähdistössä on turbulenssia, niin äkspee päättää viheltää pelin poikki ja lähteä kaffelle kesken kaiken. Se on aina yhtä jännittävää, että vieläkö se palaa takaisinkin. Proggikset seisovat, mutta mitään ei vaikuta tapahtuvan. Ei vilku valoja, ei kuulu hupsuja ääniä eikä edes haise pahalta. Jos hyvin käy, niin homma lähtee jälleen luistamaan tai sitten ei. Tässä istuskellessa keksin vielä sellaisenkin vaivan, että oksat pois. Nimittäin Omaan Tietokoneeseen ei ole mitään asiaa. Juu'u, näin on. Ihan alkuunsa, ennen kuin kerkesi mitään vielä koneeseen asentelemaan, se toimi hyvin. Kaikki toimi hyvin, mutta ei enää. Tuhannen ja yhden päivityksen jälkeen Vintouvs on ruvennut hankalaksi. Liekö sitten vaihdevuodet tulossa vai mikä mättää, mutta yhteisymmärrykseen ei olla päästy. Mutta kuten naisiakin, niin sitä voi huijata.

Jos rykäisee koneen käyntiin ja selailee nettiä, pelailee ja muuten vain höperehtii vaikka useamman tunnin, niin Oma Tietokone pysyy taskulampun ulottumattomissa. MUTTA! Jos on niin ovela, että heti käynnistyksen jälkeen yrittää avata OT:n ja nopeammin kuin savolainen unessa pistää sen kiinni, niin jo joskus jopa vartin päästä Oma Tietokone on käytettävissä. Löytyy seet, deet ja äffät. Mutta sitä ennen [tai jos on unohtanut tehdä taikatempun] on käytettävä Suorita - komentoa päästäkseen käsiksi kovoihin.

Sanomattakin selvää, että tätä ongelmaa ei ollut aiemmilla Pilin Plörinöillä, mutta eipäs ollut konekaan sama. Ken tietää, muttei puhu minulle, josko vika olisikin rautapuolessa ja sehän selviää kokeilemalla - MUAHAHAHAHAA!

tesmu [10.01.2007 16:00:29]

#

Täytyy kyllä kysyä että mitä sieniä oot syöny ku tollasia juttelet?

HellCome [11.01.2007 15:50:19]

#

En pidä sienistä - ne haisevat, ovat kumisia ja maistuvat pahalta. Kaljaakaan en juo kun vaihdoin astetta hienostuneempiin tuotteisiin [sherry + viini]. Lääkepuolella taas.. hmm, hehe. Ei ole hääppöiset meikäläisen mömmöt. Niinhän se tohtori kerran sanoi, että jos haluan elää kauniissa pastellimaailmassa jossa taivaat ovat karkin sinisiä ja kaikkialla tanssahtelee laulelevia teddyjä, niin joudun käyttämään huumeita. Tällä haavaa taidan tyytyä alitehoisiin rauhoittaviin rentoutusharjoitusten kera. Thehehee. Se on välillä vähän tämmöistä. Aamulla masentaa, päivällä masentaa, illalla masentaa ja yöllä ei saa nukutuksi. Sitten koittaakin jo uusi päivä ja noidankehä on valmis.

Mutta tosiasiassa olen edelleen samaa mieltä, kuin eilen ja sitä edellisinä päivinä: Windows vi.. kiukuttaa varsinkin silloin, kun vanhat pelit eivät toimi. Pitäisi hommata jostain vanhoja koneita kuten 486, p133, p450 jne. Hittolainen! Niitä kun latoisi rinta rinnan ja päällekkäin, niin saisi aikaan ainutlaatuisen tasopöydän.

GRAAAAH - huusi Gargamel, kun pienet siniset miehet pakenivat.

Grey [11.01.2007 16:42:52]

#

HellCome kirjoitti:

.varsinkin silloin, kun vanhat pelit eivät toimi.

DosBox? Vähän säätöä siihen? Vielä lisää säätöä?..

-Grey-

HellCome [11.01.2007 21:59:50]

#

Ei siinä dosboxit auta, kun... jep jep. Kyllä, vika on minussa. Windowseissa ei ole mitään omituista. Voi harmi, etten ole koskaan ajatellut, että voisin vielä vähän säätää sitä dosboxia. Ja sitten vielä pikkiriikkisen lisää. Sähän voisit ruveta sellaseksi konsultiksi.

-HellCome-

tesmu [12.01.2007 15:34:17]

#

HellCome kannattaa korjata tuollainen Pebkac ongelma...
Niille jotka ei tiedä mikä se on niin
(Problem Exists Between Keyboard and Chair)

Janezki [18.01.2007 13:12:44]

#

Tuli tuossa vielä mieleen että kaatuileminen on yllättävän yleistä videoita katsellessa VLC-player:illä. Epäilyttää edelleen muistipalikat vaikka vaihdoin niiden paikat. Voisi ihan testimielessä käyttää vuorotellen irti.

Spongi [18.01.2007 13:46:48]

#

Eikö muisteja kannattais testata ihan jollain memtestillä? O_o

Janezki [24.01.2007 12:46:18]

#

Hyvä Idea :D testasin muistin nimenomaan memtest -ohjelmalla mutta mitään ei ilmennyt. Sekin on erikoista että joskus on kärryllinen ohjelmia samanaikaisesti päällä eikä kaadu mutta joskus jos vähän erehtyy hiirtä liikauttamaan niin pamahtaa BlueScreen Of Death heti.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta