Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Uusi ohjelmointikieli

Sivun loppuun

tesmu [26.11.2006 23:19:22]

#

Elikkäs tein tässä ajankuluksi uuden ohjelmointikielen johon ei ole kääntäjää ainoastaan tulkki. (tulossa kääntäjä kylläkin)
Oikeastaan tällä ohjelmointikielellä ei hirveän laajaa ohjelmaa kannata alkaa tekemään koska siinä menee ikä ja terveys... Ohjelmointikieli toimii samallaperiaatteella kuin esim brainfuck mutta tämä sisältää paljon enemmän syntakseja jne jne niinpä annoin ohjelmointikielelle nimeksi headache++.
Ohjelmointikielen kotisivut löytyy osoitteessa http://koodataan.aineissa.com/headache
Sivuilla on windows binääri sekä windows sourcet
Linux binääri (käännetty -> 2.6.12-9-386) sekä linux sourcet.

Antakaa palautetta (paitsi sivujen ulkoasusta koska tein ne 6min 48sec)

Mutta ohlemointikielen ideasta, rakenteesta, tyylistä, vaikeudesta etc...

Kaikenlainen kritiikki on sallittua...

Ja varoitan kun teet ohjelman tällä niin päänsärky on taattu ^^

E.K.Virtanen [27.11.2006 00:09:22]

#

hoho. tota pitää kokeilla vielä joku päivä.

Olga [27.11.2006 07:32:59]

#

Sivuista sen verran palautetta että titlessä lukee "Brainfuck++ tulkin kotisivut".

tesmu [27.11.2006 19:06:04]

#

Juu huomasin sen jo koulussa...

Metabolix [27.11.2006 23:27:04]

#

Miksi linkit ovat samalla värillä kuin teksti? Miksi linkki on vasta tekstissä "Download" eikä jo "Windows Source"? Miksi Windowsille ja Linuxille on olevinaan eri sorsat, kun sama se taisi olla? Tai vähintäänkin sen voi tehdä niin, että se on sama.

Missään nimessä ajastusta ei pitäisi tehdä clock-funktiolla, se on ehdottomasti viallinen ratkaisu. Sen nimittäin pitäisi kertoa vain ohjelman käyttämä suoritinaika, ei oikeaa aikaa. Sitä paitsi CLOCKS_PER_SEC ei ole aina tuon verran, tuskin muualla kuin Windowsissa, joten käyttäisit annettua järjestelmäriippuvaista vakiota. Omatekoinen sleep-funktio ei kannata, suosittelisin ennemmin Windowsissa Sleep-funktiota ja muualla usleep-funktiota. Näin ei tule turhaan tehoja tuhlattua tyhjässä silmukassa. Miksi käytät omaa stack- ja queue-systeemiä, kun voisit käyttää C++:n standardirakenteitakin? Muutenkin tulkki oli perin merkillistä koodia.

Kiva, että ideaa, yritystä ja edes epätäydellistä toteutusta riittää. :) (Ja hienoa, jos Brainfuck-opas on tällaiseen inspiroinut. O_o)

tesmu [28.11.2006 10:31:47]

#

Itse opas ei inspiroinut vaan itse kieli inspiroi...

Meitsi [28.11.2006 10:49:28]

#

Topicin otsikko sai heti hirveät ennakkoluulot aikaiseksi, ja ajattelin jo hetkisen että "ei taas näitä". Yllätyin kuitenkin positiivisesti sillä tämä näyttää ihan asialliselta systeemiltä. Jos tuolle kääntäjä/tulkki on jo toiminnassa niin hyvältä vaikuttaa, itse koodia en kerinnyt nyt kurkata.

tesmu [28.11.2006 17:08:16]

#

Se on hienoa että sait hyvän kuvan. Kuulemma ensivaikutelma on tärkein. Toivoisin lisää palautetta :)

moptim [28.11.2006 17:15:52]

#

Ouch, Headache on sopiva nimi. Pitänee ladata tulkki, ja opetella...
EDIT: hieno ulkoasu
EDIT2: sain idean tehdä hieman samanlaisen (QB:llä)

FooBat [28.11.2006 17:33:03]

#

No höh, eihän tuossa ole edes luokkia ja perintää niinkuin nimestä voisi päätellä.

tgunner [28.11.2006 17:45:21]

#

^:) aika hienosti sanottu

tesmu [28.11.2006 20:14:39]

#

Onkos syntaksiehdotuksia tai jotain muuta lisättävää tähän liittyen?

Matso [29.11.2006 08:34:36]

#

Mitä ideaa on kielessä jossa "Hello World!"-ohjelman tekoon tarvitaan parikymmentä riviä koodia? O_o

El-Ejecutor [29.11.2006 08:51:35]

#

Matso kirjoitti:

Mitä ideaa on kielessä jossa "Hello World!"-ohjelman tekoon tarvitaan parikymmentä riviä koodia? O_o

Aivojumppaahan tuo on Brainfuckin tavoin.. eikä se Hello World ole ku reilu 70 merkkiä.
Eihän kielissä tarvii aina olla sen suurempaa ideaa. Shakespeare ja Chef todistavat tämän mallikkaasti.

tesmu [29.11.2006 16:03:03]

#

Loppujenlopuksi kun kielen syntaksit oppii ulkoota niin se sujuu ihan nätisti...

tesmu [30.11.2006 17:11:06]

#

Mitä olette mieltä pitäisikö tuon c (compare):n verrata kyseisen pointterin arvoa ax:n kanssa vai pitäskö ton antaa olla tollattiin?
Ja pitäisikö on tosi tilanteeseen olla oma hyppysyntaksi niinkuin epätosi tilanteeseen vai ei?

tesmu [01.12.2006 21:43:56]

#

Julkaisin uuden version headachesta. Versio ladattavissa http://koodataan.aineissa.com/headache

moptim [10.12.2006 08:08:15]

#

Chef :P

Kentti [10.12.2006 13:17:02]

#

Mm.. Tuli pää oikeasti kipeäksi noita esimerkkejä tutkiessa :)

Juhko [17.12.2006 12:40:27]

#

Hienolta näyttää!

Pari ehdotusta:
- hanki domain (esim. www.headache.tk)
- tee myös DOS- ja Mac-versiot

EDIT: Sivujen ulkoasu on hieno!

Latska [17.12.2006 13:39:28]

#

Juhko kirjoitti:

- hanki domain (esim. www.headache.tk)

Onko domainin ostamisesta mitään hyötyä itse kielen kannalta? En usko. Ja jos tesmulla ei ole Macia käytössä, ei hän voi Mac-versiota luonnollisestikaan tehdä. Ja jos minulta kysytään, dos saisi levätä rauhassa.

Blaze [17.12.2006 13:53:32]

#

Juhko kirjoitti:

- hanki domain (esim. www.headache.tk)

.tk = el sucka
Kunnollinen taas maksaa rahaa.

Juhko kirjoitti:

- tee myös DOS- ja Mac-versiot

Sivuilla ei mainita lisenssiä, mutta lähdekoodit on saatavilla, joten voisi olettaa, että saat halutessasi tehdä sellaiset ihan itse.

tesmu [17.12.2006 16:36:49]

#

No siis olen ajatellut jos hommaisin oman domainin mutta, niinkuin Latska sanoi siitä ei taida kielen kannalta olla mitään hyötyä. On mulla Mac kone käytössä ja luulisin, että nykyisillä sourceilla kääntyisi Macille myös nätisti (pitää kokeilla jossainvaiheessa) ja dos tosiaan saa levätä rauhassa.

Lähdekoodit ovat vapaasti ladattavissa, mutta olisi kiva jos jotain teette niillä niin mainitsisitte mistä ne on haettu.

Grey [17.12.2006 17:02:10]

#

Latska kirjoitti:

Ja jos minulta kysytään, dos saisi levätä rauhassa.

tesmu kirjoitti:

ja dos tosiaan saa levätä rauhassa.

Alan noiden puheiden perusteella tuntemaan itseni melkoiseksi nekrofiiliksi...... Dos <333333

-Grey-

Juhko [22.12.2006 20:04:24]

#

Ja kuinka niin DOS saa levätä rauhassa? Sehän on 98< Windowsien pohjana, QB:n käyttöjärjestelmänä ja tiesikö kukaan komentorivistä? Minusta DOS on yhä reippaana töissä eikä suinkaan makaa haudassa. Ja Grey, mitä tuo <333333-hymö tarkoitti?

Latska [22.12.2006 20:31:11]

#

Juhko kirjoitti:

Ja kuinka niin DOS saa levätä rauhassa? Sehän on 98< Windowsien pohjana, QB:n käyttöjärjestelmänä ja tiesikö kukaan komentorivistä? Minusta DOS on yhä reippaana töissä eikä suinkaan makaa haudassa.

Cmd.exe on aivan eri asia kuin DOS. Ja 9x-sarja alkaa olla jo melkoisen iäkäs. DOS on ihan kiva harrastustyökalu etenkin minunkaltaisilleni säätäjille ja nostalgikoille, mutta todelliseen käyttöön siitä ei enää ole.

tesmu [22.12.2006 20:53:45]

#

Juu käsittääkseni cmd.exe on vain jonkinlainen dos emulaattori tai jotain sinne päin.

ja tuo <3333333 "hymiö" varmaankin tarkoitti suurta rakkautta DOSsia kohtaan ;)

tkarkkainen [22.12.2006 22:32:27]

#

Ei se ole edes emulattori. Sillä ei ole DOSin kanssa muuta yhteistä kuin peruskomennot. Cmd on vain Windowsin komentorivi, ei muuta.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta