Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Wanhan 486:n käynnistys

Sivun loppuun

Tapsa [20.11.2006 15:38:54]

#

Minulla on wanha 486, jossa WIN3.11. Kone ollut käyttämättä useita vuosia, yritin käynnistää koneen, jolloin kone antaa ilmoituksen:

DRIVE NOT READY ERROR
Insert BOOT diskette in A:
Press any key when ready

Mitä toi BOOTtaus tarkoittaa, uuden koneeni kanssa oli uutena samanlainen ongelma se ei "BOOTannut" eikä näin ollen käynnistynyt, käynti huollossa auttoi.

Etsin Netistä BOOTaus-ohjelmaa. Löysin "WINIMA16.EXE" josta ei ole apua.

PS. Älkää sanoko, että mitä hyödyttää museokapineen käynnistys. Haluaisin muistella menneitä aikoja tutkimalla mitä sieltä kovalevyltä löytyy.

Juhko [20.11.2006 15:44:15]

#

Kovalevy ei ole valmiina, elikkä ei varmaan toimi. BOOT diskette on käynnistyslevyke jolla on käyttöjärjestelmän tiedostot (IO.SYS, MSDOS.SYS ja COMMAND.COM). Aseta tällainen disketti A-asemaan (levykeasemaan) ja käynnistä niin pitäisi toimia.

Itselläni on yhdessä vanhassa koneessa sama ongelma, eikä kovalevy toimi ollenkaan. Mutta eipä toimi levykeasemakaan, enkä siis voi avata koko konetta.

Eli siis: Kovalevy on rikki, käynnistä levykkeeltä.

Heikki [20.11.2006 17:10:41]

#

Kone yrittää bootata korpulta, mutta se ei onnistu (korrpua ei ole asemassa). Tarkista biossista, tunnistaako kone kiintolevyä ja että on valittuna käynnistys kiintolevyltä eikä korpulta.

pieslice [20.11.2006 18:19:19]

#

voi olla että BIOS patteri on tyhjentynyt (voi hyvinkin tyhjentyä, jos kone on monta vuotta käyttämättä) ja kovalevyn sectorit ja headit pitää laittaa manuaalisesti, tai jos toiminto on, niin autodetektoida kovalevy.

ezuli [20.11.2006 18:30:31]

#

Tuo ilmoitus tulee myös silloin, jos asemassa on levyke, joka ei ole boottilevyke.

Merri [20.11.2006 20:55:23]

#

Tämän topikin kunniaksi raahasin yläkerran kaapin päältä wanhan 486:n, kokeilin paria kovalevyä joista toinen oli näemmä omia aikojaan kuollut pois ja sitten toiselle heitin tehohoitokuurin USBikotelon avustuksella (siinä on Bad Sectoreita) ja sitten heitin levylle Windows 95:n ja muutaman pelin. Oi ihanuutta, "tervetuloa käyttämään Aptiva-tietokonetta. Aptiva-tietokoneilla voi käyttää tietokoneita tehokkaasti ja mukavasti."

Erittäin legendaarista. Peleinä koneella löytyy Hyperman, Jazz the Jackrabbit, Wings, Death Rally, Beerworm... no joo, ettehän te näitä tunne.


Ai joo, koko asennusruljanssiin en tarvinnut korppuasemaa ollenkaan.

sooda [20.11.2006 21:05:31]

#

Merri kirjoitti:

Peleinä koneella löytyy Hyperman, Jazz the Jackrabbit, Wings, Death Rally, Beerworm... no joo, ettehän te näitä tunne.

Ah, osa niistä maailman parhaista peleistä... Ihan eri luokkaa kuin nykypelit. Noita varten pitäisi kyllä keksiä jokin vanha kone jostain johon viitsisi tökkäistä jonkun dosin tai vanhan wintoosan :/ moinen olisi jossain laneilla aika ihku.

tgunner [20.11.2006 21:19:25]

#

Vanhat pelit pöllyttävät suurimman osan nykypeleistä mennen tullen, puukolla sitä joka kehtaa väittää vanhojen legendapelien olevan sontaa!

Draiz [20.11.2006 21:29:45]

#

TGunner kirjoitti:

Vanhat pelit pöllyttävät suurimman osan nykypeleistä mennen tullen, puukolla sitä joka kehtaa väittää vanhojen legendapelien olevan sontaa!

Väärin.

sooda [20.11.2006 21:40:08]

#

Draiz kirjoitti:

TGunner kirjoitti:

Vanhat pelit pöllyttävät suurimman osan nykypeleistä mennen tullen, puukolla sitä joka kehtaa väittää vanhojen legendapelien olevan sontaa!

Väärin.

Draiz on ekana puukotuslistalla.

Heikki [20.11.2006 22:17:58]

#

Draiz kirjoitti:

TGunner kirjoitti:

Vanhat pelit pöllyttävät suurimman osan nykypeleistä mennen tullen, puukolla sitä joka kehtaa väittää vanhojen legendapelien olevan sontaa!

Väärin.

:O

Missä nykyään ovat sellaiset pelit kuin Stunts, Jazz, Worms, TIM, Keen,....?

Pitääpä jossain vaiheessa kaivaa sängyn alta vanha 90MHz pena ja ajaa pari kierrosta Stuntsia ja pelata Jazzi tai Wolfenstein 3D läpi.


Nojoo, vähän ohi aiheen...

Tzaeru [20.11.2006 23:30:15]

#

No noi on ihan nykyaikaa. Itse muistan varhaisemmasta lapsuudestani sellaisia tosi hypejä pelejä kuin Wacky Wheels, Stunt driver (Stunts?), Castles II, Siege, Fade To Black. Ja vielä vanhempia on tullut pelattua ja isukilla näitä on vanhoina kunnon pahvikansioina. Dungeon Master, Eye of the Beholder, Ultima (no vähän kaikki niistä :), Midwinter, Silent Service II, Bard's Tale.. (se aito ja alkuperäinen)

Mutta legendaarisimmat lapsuusajan peleistäni ovat Leisure Suit Larry ja Space Quests. Kaikki niistä. =)

Merri [20.11.2006 23:51:13]

#

Ah, tosiaan, Wacky Wheels oli loistoa, pitäisi kaivaa se jostakin. Aikanaan oli vain sen demoversio, pitäisi ehkä kokeilla kokoversio löytää. Sitten kun joskus jaksaa. Nuo muut pelinimet ovat vähän tuntemattomampia, en tainnut pahemmin pelata niitä vaikka olen niistä kuullutkin. Menneet ohitse pelimaun jne.

Sitten oli semmoinen peli... olikohan se Gizmo... nyt tarvii Googlea... aaa! Se olikin Cosmo. Mutta joo, siinä oli loistoäänet, kotelon pc-piipperillä! Mutta se toimi koneella kuin koneella. En tosin itse jaksanut sitä paljoa pelailla, mutta ala-asteella se pyöri kaikilla koneilla paitsi "ihkauudella Windows 95 -koneella".


(C64:n aikakaudelle tuskin kannattaa mennä, siellä on ihan liikaa kaikkea kivaa. Pysytään PC-puolella ihan kiltisti tällä erää?)

Tzaeru [21.11.2006 01:03:11]

#

Cosmo! =O Sitä tuli tahkottua useaan otteeseen. Ja mikäs se toinen samantyylinen peli oli.. tuo tuo.. äh, ei nyt tule mieleen. Seikkailtiin sellaisella avaruustyypillä ympäri ämpäri. Melkein muistan nimen.. Äh =I

Tuli juuri mieleen myös eräs muistaakseni S:llä alkava peli, sellainen puzzle, jossa kartoissa kerättiin timantteja tai kolikoita väistellen kiviä, jotka aina tippuivat jos kaivoi maata siitä alta pois.. Ja Lemmingsiäkin tuli pelattu. En tosin siitä puhunut.. Ja pakko mainita vielä kaksi, Aliens ja Civilization I. Civilization I:sta pelaan jopa tänä päivänä, aina kun jaksan dosboxin kautta toimintaan saattaa =)

Ja btw, meniköhän tää nyt offtopikiksi.. Noei varmaan.

Merri [21.11.2006 02:02:32]

#

Emmää tiiä muuta tuollaista timanttienkeräilypeliä kuin Boulder Dash. Mutta Wikipedia onneksi tietää kertoa, että löytyy semmoinen peli kuin Supaplex, joka on Boulder Dashin kopio.

Olga [21.11.2006 07:39:41]

#

Oih niitä aikoja. Edellämainittujen lisäksi mielessä pyörivät mm. Tunneler, Sam & Max, DOTT2, Simon the Sorcerer, Monkeyt, Slicks'n'slide ja Prince of Persia. Monta legendaarista on jo unohtunut, mutta ei se niiden arvoa vähennä :)

K_L [21.11.2006 08:49:51]

#

lainaus:

Erittäin legendaarista. Peleinä koneella löytyy Hyperman, Jazz the Jackrabbit, Wings, Death Rally, Beerworm... no joo, ettehän te näitä tunne.

Legendaarista! Mulla oli eka sound blaster Beerwormin aikoihin :D... Voi että pikku-poikaa nauratti.

Death Rallyä kuuluu hakata vieläkin.

jannu82 [21.11.2006 17:42:09]

#

biossista laittaa boottauksen pelkästää kiintolevylle, mikäli sulla siin on windows asennettuna ja käytössäkin joskus ollu nii sen kyllä pitäs toimia ellei sitä ole tyhjennetty siinä voi olla myös vikaa disketti asemassa


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta