Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: HTML ohjelmointikieli

Sivun loppuun

Juhko [19.11.2006 16:23:33]

#

Onkohan HTML ohjelmointikieli, voisiko sille kirjoittaa Putkaan opasta. Täällähän on kyllä HTML:stä XHTML:ään, mutta ei siinä kunnolla koko HTML:ää opeteta.

E.K.Virtanen [19.11.2006 16:25:02]

#

http://cs.stadia.fi/~lehtk/html.html
Miksei moista putkaankin voisi tehdä.
En nipota siitä että tässä yhteydessä html kutsuttiin ohjelmointikieleksi.

hunajavohveli [19.11.2006 17:03:12]

#

Eipä ole ohjelmointikieli, kun ei sillä tehdä ohjelmia, vaan kuvauskieli, jolla kuvataan sivun rakennetta.

Antti Laaksonen [19.11.2006 17:19:26]

#

Jos joku kirjoittaa hyvän HTML-oppaan, se julkaistaan Ohjelmointiputkassa, oli HTML ohjelmointia tai ei.

Juhko [19.11.2006 17:20:56]

#

No niin, minähän voisin sellaisen kirjoittaakin.

sooda [19.11.2006 18:35:50]

#

Ei pahalla, mutta yleensä oppaita tekevät kaverit, joilla on asiasta pitkää (mitataan vuosissa) kokemusta ja jotka osaavat asian totaalisen täydellisesti, eikä "aika hyvin".

Tumpelo [19.11.2006 18:50:43]

#

Antaa kaverin yrittää, mutta ei vaikuta lupaavalle että opasta kirjoittaa henkilö joka ei tiedä onko html ohjelmointikieli..

Juhko [19.11.2006 18:51:14]

#

Ja mitä se haittaa, jos kysäisee, luokitellaanko HTML ohjelmointikieliin?

Blaze [19.11.2006 19:03:43]

#

Juhko kirjoitti:

Ja mitä se haittaa, jos kysäisee, luokitellaanko HTML ohjelmointikieliin?

Se ei ainakaan lisää luottamusta kysyjän osaamiseen.

sooda [19.11.2006 19:04:15]

#

Se merkitsee, ettet osaa sitä tarpeeksi hyvin. Hukkaisit mahdollisesti vain aikaasi opasta kirjoittaessa. :P

E.K.Virtanen [19.11.2006 19:36:59]

#

Jokseenkin huvittavaa kun läjä ukkoja viestii vain osoittaakseen asiantuntevuuttaan sanomalla ettei html ole ohjelmointikieli vaikka on kait yks hailee jos sitä joku nyt tykkää sellaiseksi kutsua.

moptim [19.11.2006 19:55:22]

#

Ei ole "yks hailee". PHP ja JavaScript ovat skriptikieliä, HTML on vain kuvauskieli. HTML:llä saa vain kuvailtua selaimelle, että minkälainen sivu on. (tuo oli minun mielipide, ja muun mielipiteen edustajien koneella ajetaan SALAINEN ASSENPLY COODI)

Olga [19.11.2006 20:01:51]

#

Nii, samahan tuo on miksi sitä kutsuu. Itsehän kutsun HTML:ää bulgarialaiseksi kaurajuustopihviksi.

tsuriga [20.11.2006 01:46:27]

#

Ohjelmointiputka kaipaa wordfiltereitä, yllä mainio ensimmäinen ehdotus. HöTöMöLöllä kuvataan sivun rakenne.

Merri [20.11.2006 02:02:04]

#

http://merri.net/html/pikakurssi.html
http://merri.net/html/pikakurssi.odt

Kirjoitin OpenOfficella, en jaksanut säätää kivaa HTML-sivua, joten tuon oppaan HTML-koodi on aika rumaa. Älkää kirjoittako samanmoista vaan noudattakaa oppaan ihanteita.


Saa nähdä jaksanko ikinä tuotakaan sitten säätää tämän enempää... kun ei kerran palkkaakaan moisen kirjoittamisesta saa.

tsuriga [20.11.2006 02:21:03]

#

häirimättä -> häiritsemättä :p. Pätevä opas, tosin puolueellinen kuin Pisan kalteva torni.

Merri [20.11.2006 02:34:46]

#

Puolueellinen missä suhteessa? IE:stä se kertoo sen, mikä ajan myötä tulee kuitenkin selväksi. Enkä ole ainut, joka suosittaa kehittämistä ensin Firefoxilla, mikäli siihen viittaat.

Pisan kalteva torni ei tosin ole puolueellinen ollenkaan, se on vain kalteva :)

Cornix [20.11.2006 10:23:56]

#

Merri, olisit voinu mainita vielä tossa oppaassas, että XHTML 1.0 Strictissä jokainen tagi on suljettava, oli niillä sitten HTML 4:ssä lopputagi tai ei. :) Muuten hyvä teksti.

Merri [20.11.2006 12:11:03]

#

Cornix: en halunnut sekoittaa niillä asioilla, kun muutakin tietoa tulee tarpeeksi. Valitsin siis tietoisesti HTML 4:n oppaan päähuomion kohteeksi, lähinnä sen takia että sen suhteen on vähiten ongelmia sekä teknisesti että spekulaation osalta :) XHTML:ään siirtymiseen täällä kuitenkin on jo erikseenkin opas. Eri asia sitten soveltuuko tämä pikkuoppaani Putkan tyyliin, en ole Putkan oppaita paljoa selaillut.


Tuosta Pisan kaltevasta tornista vielä, että se on ihan osuva: toinen jalkani on vähän lyhyempi kuin toinen (jotain vajaat pari senttiä, sen verran ettei kannata leikata, kun se ero ei niin kauheasti haittaa).

Juhko [20.11.2006 15:08:20]

#

Blaze kirjoitti:

Juhko kirjoitti:

Ja mitä se haittaa, jos kysäisee, luokitellaanko HTML ohjelmointikieliin?

Se ei ainakaan lisää luottamusta kysyjän osaamiseen.

...

moptim [20.11.2006 17:36:45]

#

Noh, jos kerran osaat, ja haluat välttämättä, kirjoita vain opas. Antti Laaksosen mielipidettä tuloksesta en tiedä. Mutta sivuillasihan on jo HTML-opas: http://user.personal.fi/atk/juhkonkotisivu/htmlkoulu.html...
EDIT: Siellähän sanotaan, että HTML olisi ohjelmointikieli!!!

HellCome [21.11.2006 12:42:36]

#

Niin, eikös kaikki tietokoneen käyttäminen ole pohjimmiltaan ohjelmointia, ohjelmointityökalut vain ovat muuttuneet niin helpoiksi, että voi käyttää hiirtä ja näppäimistöä. Hättämölöllä kerrotaan selaimelle, että kuinka sivu tulee näyttää. C++:lla kerrotaan kompuutterille, että kuinka jokin asia pitää tehdä. Ohjelmointia apuohjelmien apuohjelmille ja kaikki on lopulta byrokratiaa: Kun halutaan liikauttaa hiirtä, niin hiiri ilmoittaa liikkeestä piuhalle. Piuha vie viestin porttiin ja portti sitten vie sen taas eteenpäin kunnes lopulta, prosessorin syövereissä, lopulta päätetään että voidaanko sitä osoitinta siirtää vai ei ja sama rulianssi lähtee takaperoisesti kohti näytönohjainta.

Henkilökohtaisesti epäilen koko prosessorin olemassaoloa, se on aivan varmasti LYVE joka hyppää kellostani tietokoneeseen ja siirtää osoitinta puolestani.

koo [21.11.2006 18:12:55]

#

HellCome kirjoitti:

Niin, eikös kaikki tietokoneen käyttäminen ole pohjimmiltaan ohjelmointia

Joo, ja ostoslistan kirjoittaminen!

Varmaan HTML:stä voi oppaita kirjoitella, muttei se ohjelmointikieli ole. Se on sivunkuvauskieli. Ensisijaisesti sillä kuvataan sivun rakennetta, ulkoasun kuvaaminen on tullut lisukkeena. HTML:llä ei pysty kuvaamaan toimintalogiikkaa eikä esittämään loogisia faktoja.

Ihan samahan se on, miksikä näitä nimittelee, varsinkin jos osaa aika hyvin käyttää intternettiä. Koodaritouhuissa näillä nimityksillä nyt kuitenkin sattuu olemaan pikkuisen väliä.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta