Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Virustorjuntaa

Sivun loppuun

Janezki [17.11.2006 09:41:00]

#

Sain tuossa juuri koneen avattuani ilmoituksen herra F-securelta että se ei viitsi enää jatkaa työsopimusta 30 päivän päästä. Ottaen huomioon että tässä 2 vuoden aikana se on torjunut yli 700 virusta niin olisi varmasti ihan hyvä idea hankkia uusi vt-ohjelma. Tuo vaan syö niin paljon tehoja koneesta niin ajattelin kysyä että olisiko tarjolla nopeampaa/vähemmän tehoja vievää suojausohjelmaa kuin F-secure. Onko kokemuksia?

Tzaeru [17.11.2006 10:30:29]

#

No, jos sitä windowsia on pakko käyttää, eli olet siis äidin/isän tai koulun koneella (muutenhan tietenkin asennat heti heti Gentoon siihen!), niin ainakin omien kokemuksieni mukaan Antivirus guard (avguard tjsp. löytyy mbnetistä) on ihan riittävän hyvä, torjunut vähän kaiken mikä on uhannutkin. Kavereiksi sille sopivat spywarea ja adwarea vastaan Ad-aware ja spybot, tai pelkkä spybot, joka sekin on erittäin nopea, kevyt ja kuitenkin tehokas.

Meitsi [17.11.2006 14:02:02]

#

Avira Antivir on ainakin henk. koht. huonoksi todettu. Vaihdoin sen juuri vähän aikaa sitten takaisin tuttuun ja turvalliseen AVG Free:hin. Antivir heittää aina päivityksen jälkeen mainoksen ruudulle, toiseksi sen päivitysikkuna pamahtaa muiden ikkunoiden päälle (emt saako estettyä) jolloin esim kokoruudun 3d-ohjelmat (esim. pelit) hidastuvat kammottavasti, kunnes päivitys on valmis. AVG:sta saa kivasti säädettyä päivityksen "hiljaiseksi" ja muutenkin se on toiminut ihan mukavasti, ei ole yhtään virusta kerinnyt windowsiin pesiytyä, suosittelen.

Janezki [17.11.2006 18:22:06]

#

On minulla vaihtoehtona ollut tuo AVG Free. Jos se kerran torjuu kaiken tai edes ilmoittaa viruksista niin hyvä vain. Noin 95 % noista seitsemästäsadasta virustartunnasta on virus.win32.tenga.a. Se hyökkäsi muutaman kerran aika kovastikin koneelle mutta ei tehnyt muuta vahinkoa. Taidan vaihtaa siihen.
Liian tuntemattomia nuo kaikki linuxi-variaatiot joten pitäydyn tuossa windowsissa. Tuli aikanaan kuitenkin OEM - versio mukana niin antaa nyt mennä kunnes hankin uuden koneen.

Tumpelo [17.11.2006 18:31:23]

#

Avast on hyvä ja kevyt ohjelma ainakin Windowsin mittapuulla. Ei ole kertaakaan päästänyt pöpöjä läpi eikä jumita konetta niinkuin kaupalliset ohjelmat.

Janezki [17.11.2006 20:04:03]

#

Avast näyttää mielenkiintoiselta. Eihän siinä tule mitään mainostusta tai muuta ikävää?

Tumpelo [17.11.2006 20:40:04]

#

Janezki kirjoitti:

Avast näyttää mielenkiintoiselta. Eihän siinä tule mitään mainostusta tai muuta ikävää?

Ei mitään ikävää, paitsi se että se pitää aktivoida koodilla jonka saat sähköpostiosoitteeseesi aina vuoden välein.

Janezki [17.11.2006 21:21:16]

#

Kyllä kelpaa. Sillä siis jatketaan 30 päivän päästä.

Nikotiini [19.11.2006 20:42:54]

#

Avast on todella mukava ohjelma. Pienet päivitystiedostot. Ohjelma ilmoittaa päivityksestä popup ikkunalla. Itse olen käyttänyt jo pitkän aikaa Avastia. Suosittelen.

Merri [19.11.2006 23:05:03]

#

Sitten on meitä, jotka pärjäävät ilmankin. Nolla virusta, troijalaista jne. kohta kymmenen Windows-vuoden aikana, suurimman osan aikaa olen elänyt tyystin ilman virustutkaa. Ainoaksi kumppaniksi on vakiintunut palomuuri, joista Sygate Personal Firewall on muodostunut suosikikseni.


Niillä pr0n-sivuilla ei siis pahemmin kannata vierailla eikä availla spammimailien liitetiedostoja, vaikka kuinka lupaisivat isompaa ja parempaa ;)

Firefox 2:n NoScript-laajennus auttaa myös vähentämään ongelmia, sillä voi varmistaa ettei spywarea tai vastaavaa pääse varmasti selaimenkaan kautta. Thunderbird on vastaavasti hyvä sähköpostiohjelma jos ei webbimailia halua tonkia, Outlook on reikäjuusto.

LaNu [19.11.2006 23:55:44]

#

Janezki kirjoitti:

Noin 95 % noista seitsemästäsadasta virustartunnasta on virus.win32.tenga.a. Se hyökkäsi muutaman kerran aika kovastikin koneelle mutta ei tehnyt muuta vahinkoa.

Tuo taitaa tarkoittaa, että et ole onnistunut tuota virusta poistamaan koneelta kunnolla lainkaan. Virustorjuntaohjelmien kyvyn poistaa viruksia olen todennut varsin rajalliseksi. Ne kolme kertaa, kun olen viruksen koneelleni ikinä saanutkaan, on viruksen poisto vaatinut aina monen näköistä säätöä.

Merri kirjoitti:

Sitten on meitä, jotka pärjäävät ilmankin. Nolla virusta, troijalaista jne. kohta kymmenen Windows-vuoden aikana, suurimman osan aikaa olen elänyt tyystin ilman virustutkaa. Ainoaksi kumppaniksi on vakiintunut palomuuri, joista Sygate Personal Firewall on muodostunut suosikikseni.

Itsekin olen jokusen kerran viime aikoina miettinyt, että tarvitsenko tuota virustorjuntaa mihinkään.

Kerran virus tuli, kun vielä käytin IE:tä. Kahdella muulla kerralla olen itse asentanut viruksen ja ollut hyvinkin tietoinen heti tapahtuneesta :-| Tosin virustorjuntakin on asian huomannut, mutta poistaa se ei ole osannut. Eli liekkö siitä sitten jotain iloa? Avast vie muistiakin ihan kiitettävästi, joten voisi kai sen poiskin napsaista päältä. Rupeaa vain winukka vänisemään siitä.

Sygate on muuten varsin näppärä muuri. Minäkin silloin joskus aikoinaan siihen tykästyin. Hetki piti pähkäillä, että asennuspaketin löysin uuteen koneeseen :-D

Cornix [20.11.2006 10:09:06]

#

LaNu kirjoitti:

Avast vie muistiakin ihan kiitettävästi, joten voisi kai sen poiskin napsaista päältä. Rupeaa vain winukka vänisemään siitä.

Kyllähän sen Windows XP:n tietoturvakeskuksen valittelut saa kytkettyä pois päältä.

Merri [20.11.2006 12:24:53]

#

Kivointa on kun tökkää sen palvelun kokonaan pois Windowsin käynnistettävien prosessien listalta. Valvontatyökalut > Palvelut > Tietoturvakeskus > hiiren toisella Pysäytä ja sitten Ominaisuudet > Käynnistystapa: Ei käytössä.

Windowsin muitakin prosesseja poistamalla voi keventää koneen taakkaa hieman. Netistä löytyy joitakin ohjeistuslistoja, mutta ei siitä sen enempää. Windowsin saa kyllä aika toimimattomaksi vempeleeksi kun kytkee tarpeeksi prosesseja pois päältä, että ei kannata ihan ajattelematta ja selvittelemättä mitään tehdä.

HellCome [20.11.2006 13:22:59]

#

Muistanpas sellaisen typeryyden tuolta vuoden ensimmäiseltä neljännekseltä, kun päätin testata Aviran Antivirin tietotaitoa. Bongasin netistä lupaavalta vaikuttavan tiedoston ja virnistelin itsekseni sen tallentuessa armaalle kovalevylle.

"HAHHA HAHAHAHAA" karjaisin voitonriemuisena, kun Antivir tunnisti kyseessä olevan jonninlaisen neekerisankkerin. Voitonhuuman keskellä tein sitten virheen ja päätin katsoa mitä Antivir sanoo jos avaan tiedoston. Hymy hyytyi, kun koneelle pläjähti 57 erilaista troijalaista, downloaderia, hackdoorspamblackspotshynkkeliä ja muuta pientä vihulaista. Vetisten silmien ankaran etsinnän jälkeen löysin kuin löysinkin suomalaisen keskustelupalstan josta apu sittemmin löytyi. Vieläkään en ymmärrä niitä kummia ohjelmia saatika niiden suoltamia raportteja, mutta niin ne ylimääräiset öttimönkijäiset saatiin koneelta poies. Virheestä viisastuneena heitin Antivirin [ja ylimääräisen kokeilumielen] mäkeen ja ostin F-Securen vuosmallija -06.

Janezki [22.11.2006 21:37:45]

#

Ei ole antivirinkään toiminta ilmeisesti kovin varmalla pohjalla. Olihan tuo vanhempien koneella ja sitten nille tuli kirje nettitarjoajalta että teidän kone on lähettänyt spämmiä nopeudella 60mail/min. JOku virustartunta siinä oli sitten. Tahtoo vain olla epäkaupallisissa virustorjuntaohjelmissa huono puoli se suppea virustietokanta, mutta toivottavasti avastissa ei sitten sitä ongelmaa ole...

Meitsi [22.11.2006 21:55:42]

#

Merri kirjoitti:

Windowsin muitakin prosesseja poistamalla voi keventää koneen taakkaa hieman. Netistä löytyy joitakin ohjeistuslistoja, mutta ei siitä sen enempää. Windowsin saa kyllä aika toimimattomaksi vempeleeksi kun kytkee tarpeeksi prosesseja pois päältä, että ei kannata ihan ajattelematta ja selvittelemättä mitään tehdä.

Windowsissa on muutenkin tuhat ja yksi turhaa kilkettä joita karsimalla siitä saa ihan siedettävän, bonuksena pyörii nopeammin. Palveluista saa karsia reilusti, windowsin mukana käynnistyvät ohjelmat minimiin (lue: vain virustutka (& palomuuri)). Windowsilla vain on kumma tapa mennä tukkoon ajan myötä kun ohjelmat lisäävät tauhkaa ja jättävät sen sitten poistamatta. Pieni uudelleenasennus välillä tekee ihan hyvää (viimeksi tänään asensin windowsin uudelleen, edellinen kerta joskus keväällä).

Grey [23.11.2006 08:26:43]

#

HellCome kirjoitti:

ja ostin F-Securen vuosmallija -06.

Eräällä tutulla joku kaupallinen ohjelma jätti löytämättä tuntemattoman määrän viruksia. Kun ehdotin sille Avast!in asennusta, jo alkoikin löytyä viruksia! Lisäksi, kaupalliset torjuntaohjelmistot syövät tehoa ja muistia enemmän kuin laki sallii, puhumattakaan siitä että niissä on sitten ylimääräistä tauhkaa. Tuleepa ihme kyllä joidenkin mukana jopa sellaista, josta älähtelee mm. spywaretutkat ja muut. Nämä siis kaupasta ostettuna..

-Grey-

HellCome [23.11.2006 10:02:19]

#

Antivirin kaverina koneella olivat Spywareblaster, Spywareguard, ZoneAlarmin "palomuuri" ja liuta muita pikkuvempaimia. Nyt käytössä on enää F-Secure ja jollen aivan väärin muista, niin taitaa siellä olla vielä joku patenttivempainkin jossain piilossa. ZoneAlarmiin hermostuin lopullisesti, kun jokaisen päivityksen yhteydessä ruutua raiskasivat tuhat ja yksi ilmoitusta muuttuneesta ohjelmasta ja kaiken lisäksi ZA onnistui suorastaan jumalaisista atk-taidoistani huolimatta sössimään 98-XP verkon. Nyt koneessa on se F-Secure 2006 sekä Pilin Palomuuri ja hyvin on pärjätty, mitä nyt XP on vaivoina.

Freeze [23.11.2006 10:12:56]

#

Tzaeru kirjoitti:

No, jos sitä windowsia on pakko käyttää, eli olet siis äidin/isän tai koulun koneella (muutenhan tietenkin asennat heti heti Gentoon siihen!)

Rasittaa lukea tollasia linux-kiihkon vallassa olevien ihmisen viestejä, aivan kuin ei ois mielipideasia mitä käyttistä käyttää ja mihin käyttikseen on tottunut. Ainakaan moinen Uloste(linux) ei toimi kaikilla koneilla kuten omallani. Vaihdan linuxiin vasta sitten jos joskus sitä kehitellään parempaan suuntaan.

En halua kuulla kommentteja Imagenpolttotaidoistani. Kokeilin 6:tta eri linuxin distroa, eikä yksikään käynninnistynyt.

Janezki [24.11.2006 17:05:17]

#

Jotkut on vähän kiihkomielisiä käyttiksen kanssa, ja aika vaikea sitä on mennä sanomaan mikä käyttis on sitten kaikkein paras, kun jokaisella käyttäjällä on kuitenkin omat vaatimuksensa.

Vilikki [24.11.2006 22:29:38]

#

Freeze kirjoitti:

Rasittaa lukea tollasia linux-kiihkon vallassa olevien ihmisen viestejä, aivan kuin ei ois mielipideasia mitä käyttistä käyttää ja mihin käyttikseen on tottunut.

Itse olen ainakin tulkinnut tuon ylitseampuvan Gentoo-hehkutuksen joskus melkoisen epäolennaisissakin paikoissa lähinnä huonoksi vitsiksi. Eipä tosin sillä, ettenkö itse olisi tyytyväinen kyseiseen distroon.

Tzaeru [25.11.2006 00:11:22]

#

Freeze kirjoitti:

Tzaeru kirjoitti:

No, jos sitä windowsia on pakko käyttää, eli olet siis äidin/isän tai koulun koneella (muutenhan tietenkin asennat heti heti Gentoon siihen!)

Rasittaa lukea tollasia linux-kiihkon vallassa olevien ihmisen viestejä, aivan kuin ei ois mielipideasia mitä käyttistä käyttää ja mihin käyttikseen on tottunut.

No ensinnäkin se oli lähinnä huonoksi vitsiksi tarkoitettu kommentti. Ei pidä vetää hernettä nenään vaikka jonkun huumorintaju ei itsellensä kääntyisikään.

Freeze kirjoitti:

Ainakaan moinen Uloste(linux) ei toimi kaikilla koneilla kuten omallani. Vaihdan linuxiin vasta sitten jos joskus sitä kehitellään parempaan suuntaan.

En halua kuulla kommentteja Imagenpolttotaidoistani. Kokeilin 6:tta eri linuxin distroa, eikä yksikään käynninnistynyt.

Et varmaan haluakaan kuulla kommentteja imagenpolttotaidoistasi, mutta sanonpa vain, että itselläni ei yksikään (tähän asti kokeilluista) distroista ole asentunut, jotka ovat käyttäneet asennukseen valmista skriptiä ja/tai GUIta. Ilmeisesti syy johtuu siitä, että kovalevyni on SATA ja muutenkin vähän erikoinen kokoonpano. Sen sijaan Gentoo kyllä asentui.. Enkä ihan heti näkemättä usko, että on kovinkaan montaa konetta, joissa on Gentoon tukema prosessoriarkkitehtuuri mutta muita komponentteja, joita saa kesiverrosta tietokonekaupasta (tai on saanut viimeiseen ~6 vuoteen), joihin Gentoo ei asentuisi.. joku saisi tosin vaikka valaista mua ihan uteliaisuudesta onks sellasia komponentteja joilla ei toimi =>

(eri asia on täydellinen tuki kuin asentuminen..)


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta