Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Selaintilastoja

Blaze [16.11.2006 18:24:46]

#

Satuin huomaamaan, että se mun tänne keskusteluun linkkaama kuvanlaittotestikuva keräs runsaasti hittejä, niin uteliaisuudesta kasasin noista pienen tilaston. Olettaisin tuon aika hyvin peilaavan koko putkakansan selainpohjaa.
http://blaze.dyndns.ws:8080/~blaze/putkaselaimet.pdf
http://blaze.dyndns.ws:8080/~blaze/putkaselaimet.ods

Selainpuolella Firefox on ylivoimainen ykkönen, kakkosena Opera ja kolmantena IE. Yllättävää minusta oli, että Konqueror-käyttäjiä ei sattunu yhtään.

Käyttispuolella vähemmän yllättäen voittaja on Windows XP, mutta jo neljännes surffaa Linuxilla, pitäkää hyvä tahti yllä! Windows 98 ja 2000 alkavat hiljalleen kadota. Mielenkiintoisena voisi jälleen pitää sitä, että FreeBSD:n tms. vaihtoehtokäyttiksen käyttäjiä ei näkynyt ainoatakaan.

A-P [17.11.2006 15:26:41]

#

Katsoin tilastoa eilen. Olihan se ihan mielenkiintoista luottavaa. Positiivisinta oli normaalista poikkeava jakaantuminen selaimissa ja käyttöjärjestelmissä. Ohjelmointiputkalaiset ovat ilmeisesti normaalia rohkeampia tietokoneenkäyttäjiä, sillä unixien osuus käyttöjärjestelmissä oli varsin suuri, ja valveentuneempia selainten suhteen :-)

Olisi mukava lukea kattavampia tilastoja sivuston käyttäjistä. Mittausajanjakso voisi olla esim. kuukausi. Kävijät voisi ryhmittää käytön mukaan: päivittäin sivustolla vierailevat, viikottain sivustolla vierailevat, harvemmin ja satunnaiset (ovat käyteet sivustolla 1-2 kertaa kuukauden aikana).

Gwaur [17.11.2006 15:42:03]

#

Mielenkiintoisesti numeroitu tuo pdf:n ensimmäinen sivu. ;)

Latska [17.11.2006 15:49:40]

#

En voi muuta kuin todeta, että olen positiivisesti yllättynyt Operan osuudesta.

Metabolix [17.11.2006 15:52:52]

#

Hm, satuin kyseisellä sivulla käymään poikkeuksellisesti Windowsin puolelta. Oikeasti tässä olisi se puuttuva Konqueror. :) Mitenkäs, onhan Kubuntu ja Xubuntu ynnä muut laskettu Ubuntu-sektioon?

Tältä sivustolta olisi kyllä kiinnostava saada tilastoja. Jotakin muinaisiahan tuolta löytyykin, mutta jos vaikka saisi joka kuukaudelta.

Blaze [17.11.2006 16:07:12]

#

Gwaur kirjoitti:

Mielenkiintoisesti numeroitu tuo pdf:n ensimmäinen sivu. ;)

Tulostusesikatsele tuota ODS-versiota, niin huomaat, mistä se tulee :)

Metabolix kirjoitti:

Mitenkäs, onhan Kubuntu ja Xubuntu ynnä muut laskettu Ubuntu-sektioon?

Olettaisin, että *buntuissa kaikissa on Firefoxissa sama User-Agent, eli joo.

Tuossa ODS-versiossa on mukana ne alkuperäset logista revityt User-Agent -rivit, jos joku niillä jotain tekee.

E.K.Virtanen [17.11.2006 16:20:42]

#

Sinällään ei ollut mielestäni mitään niin kovin yllättävää noissa tilastoissa. Odotin linuxin osuuden olevan jopa tuotakin isompi.

Jonkinlainen kiva tilastointi putkasta olisi kyllä mukava seurata.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta