Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Varastetut.com

Sivun loppuun

E.K.Virtanen [28.10.2006 16:37:26]

#

http://help.defines.us/
Tuota lukiessani tuli mieleen ettei taida olla sivustoa jossa voisi noita pöllittyjä kamoja ilmoitella. Vai onko?
Tuossahan voisi olla ihan hyvä idis jollekin sivusto nikkarille? Voisi helpolla tarkistella että onkohan se pörssistä ostettu kone tai vastaava ilmoitettu kadonneeksi. Tietysti sivuston pitäisi olla hyvin tehty että se niin toimisi.

Ihmiset kun tuppaa tosin unohtelemaan että pöllitty kama onkin jo löydetty joten jonkinlainen viikoittainen email vahvistus että tavara on tosiaan vielä kateissa olisi paikallaan. Eli jos et vahvista niin ilmoitus merkitään vahvistamattomaksi tai poistetaan listoilta.

En siis tiedä onko mokoma jo tehty. Ainakaan varastetut tavarat haku ei googlella kummempaa tuottanut.

Itselläni ei aikaa tahi taitoa moiseen ole mutta jos joku näkee idean hyvänä niin siitä vaan väsäämään.

kayttaja-2791 [28.10.2006 18:46:31]

#

Ei huono idea... Voisin kuvitella palvelun tuottavan jonkinmoista suosiota, tosin jotain ongelmiakin voi olla, kuten fake-ilmoitukset... No, ylläpito veisi sen verran aikaa, että tuskin itse ainakaan moista alan tekemään/ylläpitämään, sen verran muutkin projektit vievät jo aikaa.

Vilikki [30.10.2006 13:49:50]

#

Itselleni tuli samainen idea mieleen (samaisen linkin johdattelemana), mutta en osaa sanoa, että kuinka moni myyntipalstoilla pyörivä sitten malttaisi palvelua seurata. Ainakin olisi syytä saada tuollaista palvelua hyvin tunnetuksi.

Tuli tosin ehdoteltua parille myyntipalstalle parannusehdotuksena muutama päivä sitten, että jos myynti-ilmoituslistauksen alkupäähän saisi mahdollisen listauksen varastetuksi ilmoitetuista tavaroista. Nyt - näin tarkemmin ajatellen - näppärintä voisi olla, jos tämän listan voisi nimenomaan näyttää jonkin yhteisen palvelun kautta, eli juuri tämän ehdotetun. Tällöin ei tarvitsisi jokaiselle palstalle erikseen ilmoitella varastetuista tavaroista, jos palstoilla olisi listaus varastetuista tavaroista.

Kenties ostotarjousta esittäessä voisi palstoilla olla myös jokin tarkistus, joka löytäessään tietyt hakukriteerit täyttävän varastetun tuotteen voisi kysäistäkin käyttäjältä, että voisiko kyseessä olla varastettu tuote (ja käyttäjä voisi ilmiantaa tuotteen).

Siitä vaan ideanikkarit töihin :)

Queq [30.10.2006 18:59:11]

#

Vilikki kirjoitti:

Tuli tosin ehdoteltua parille myyntipalstalle parannusehdotuksena muutama päivä sitten, että jos myynti-ilmoituslistauksen alkupäähän saisi mahdollisen listauksen varastetuksi ilmoitetuista tavaroista. Nyt - näin tarkemmin ajatellen - näppärintä voisi olla, jos tämän listan voisi nimenomaan näyttää jonkin yhteisen palvelun kautta, eli juuri tämän ehdotetun. Tällöin ei tarvitsisi jokaiselle palstalle erikseen ilmoitella varastetuista tavaroista, jos palstoilla olisi listaus varastetuista tavaroista.

Jos myynti-ilmoituspalstalla on lista varastetuista tavaroista (ja myytäväksi tarkoitettu varastettu tavara on listalla), ei varas todellakaan rupea myymään tavaraa kyseisellä palstalla (ellei aivan idiootti ole).

Draiz [30.10.2006 19:35:51]

#

Juuh, tämmöinen sivusto olisi kyllä tarpeen. Eipä ole muuten itselläni ainakaan mitään projekteja käynnissä, täytyy harkita jos tekisi tällaisen sivuston. Toki jos muillakin on innostusta niin saa toki ilmoitella tässä. Noh, mikään ei ole vielä varmaa. ;o

E.K.Virtanen [30.10.2006 19:40:53]

#

Ja vaikka tuota nyt ei aivan miksikään automatisoiduksi tekisi joka tyyliin käy läpi keltaisen pörssin ilmoituksia niin olisihan tuossa siltikin ideaa.

Kyllähän sitä voisi tarkistella vaikka lähikaupan seinällä myynnissä olevasta videonauhurista josko vastaava löytyy tuosta sivustolta.

Eli osa ajoi samaa takaa kuin minä ja osa oli vähä eri linjoilla =) Pistäkää mokomaa vaan kehitteille, voin melkein vannoa että käyttäjiä tulisi mukavasti.

Vilikki [31.10.2006 12:15:22]

#

Queq kirjoitti:

Jos myynti-ilmoituspalstalla on lista varastetuista tavaroista (ja myytäväksi tarkoitettu varastettu tavara on listalla), ei varas todellakaan rupea myymään tavaraa kyseisellä palstalla (ellei aivan idiootti ole).

Niin, hienovaraista rajaa on vaikea vetää - miten saisi varkaan kuitenkin ilmoittamaan tuotteen myyntiin pelkäämättä turhan paljon kiinnijääntiä, mutta samalla kuitenkin mahdollisimman moni palstalla vieraileva olisi tietoinen mahdollisista varastetuista tuotteista.

Mitä muuten tulee tuohon itse tapaukseen, niin seuraavia palstoja olen ajankulukseni seurannut:
http://www.ostori.fi/
http://www.ostamyy.com/
http://www.mbnet.fi/bittiporssi/
..eli jos joku muukin sattuu olemaan vorovahdissa vähääkään mukana, niin näitä sivuja seuraamalla todennäköisesti vain tuhlaa yhteisiä resursseja.

E.K.Virtanen [31.10.2006 12:34:04]

#

En kyllä usko että tuo kone tulee myyntiin vielä hetkeen.
Eräs tyyppi samalla työmaalla (noin. 5v sitten) oli noissa kuvioissa mukana ja kyllä ainakin mitä minä ymmärsin niin pääsi tavaroistaan eroon vallan muita reittejä kuin jokin myyntipalsta. Jos ei ollut kama jo tilauksessa joltain niin muutamalla soitolla valikoitujen henkilöiden piiristä löytyi ostaja joka tarvitsi juuri moista tavaraa, eikä se näin ollen koskaan päätynyt yleisempään myyntiin.

Tod.näk. on päätynyt jollekin tietokoneista jotain ymmärtävälle, joka on purkanut koneen osiin, liittänyt mahdollisesti omaan koneeseensa ja loput palaset ovat nyt pari kk. kaapissa ellei sitten ole jo etukäteen tiennyt että joku toinen kaveri tarvitsee esim. tuollaista näytönohjainta.

Yksi varteenotettava vaihtoehto on että ko. varas on kuullut että koneen perään kysellään enemmänkin ja että myyntipalstoja tutkitaan. Näin ollen ko. kone lienee jo näsijärven pohjassa koska varas ei tuosta paketista kuitenkaan saa niin paljoa että viitsisi juuri minkäänlaista riskiä sen edelleen myymmisessä ottaa.

Toivon tietenkin että tuo kone löytyy, omistaja saa koneensa ja tiedostonsa takaisin ja että varas saatetaan jalka- ja häpeäpuuhun. Tämä on toki mahdollista vielä pitkänkin ajan kuluttua mikäli kone kuitenkin jonnekin varaston pohjalle jää koska ei mene kaupaksi ja joku kaunis päivä varas jää kiinni ja kone löytyy ratsauksen yhteydessä.

[edit]
Kyseessä ei voi olla tämä minun tietämäni henkilö koska kuulemani mukaan viettää tällä hetkellä aikaa kiven sisällä.

[edit2]
Vaihdoin "tietämäni kaveri" muotoon "tietämäni henkilö" koska ei tosiaan ole mikään kaveri kyseessä.

Vilikki [31.10.2006 14:17:44]

#

Toki itsekin pelkään hieman tutun puolesta, että hänen kone löytää ottajansa jotain muuta reittiä kuin myyntipalstojen välityksellä (tai mikseipä konevarkaalla itse olisi käyttöä tietokoneelle).

Toivoin, että kenties hieman tyhmempi varas (sattuuhan niitä maailmassa sellaisiakin olemaan) saattaisi pyrkiä myymään kiinnijäämisenkin uhalla koneen mahdollisimman pian pois alta, poistaen sitten ilmoituksensa mahdollisimman pikaisesti (tai vaihtoehtoisesti tyhmä, mutta malttia omaava varas möisi koneen "pölyn laskeuduttua", jota tietysti hieman odottelen positiivisin mielin). Tai eipä varkaan tarvitse tyhmäkään olla myydessään koneen nopeasti pois, vain _todella_ kipeästi rahanpuutteessa. Varkauden siisti tekotapa (ei ikkunoita/ovia rikottu) viittaisi kuitenkin valitettavasti siihen, että kyseessä on jonkinlainen ammattilainen, ja "ammattiälyä" voi löytyä varsin paljon, eikä tavaran välittäminen eteenpäin olisi ongelma lainkaan.

Epätodennäköisemmäksi varkaan löytämisen netin välityksellä tekee vielä se, että vaikka hän möisikin tavaran myyntipalstoilla, hän voi purkaa koneen osiin ja myydä vaikka vielä vähän eri komponenttia eri paikassa ja eri nimellä, ettei häntä minkään sortin profiilin kauttakaan voi yhdistää alkuperäiseen, kokonaiseen konepakettiin, ainakaan näkemättä todella suurta vaivaa ja tutkimustyötä. Mikseipä varas voisi myös kasailla erilaisia konepaketteja satunnaisesti useammasta varastetusta koneestakin, ja myydä näitä konepaketteja.

Vaan toivotaan, toivotaan :P

Ai niin, palatakseni varsinaiseen aiheeseen, jota tämä äskeinen löpinä hieman sivusi aiheellaan: ostamyy.comista tuli lyhyt vastaus, jossa lupasivat pistää moisen idean harkintaan. Kenties nyt olisi jopa oiva tilaisuus ehdottaa jonkinsorttista yhteistyötäkin, jolloin kyseisen myyntipalstan ihmiset saattaisivat innostua enemmän asiasta (jolloin heidän ei tarvitsisi niin paljoa vaivaa nähdä asian eteen). Tietenkin kannattaa pähkäillä tarkkaan jo etukäteen, että missä määrin tämä varastettujen tavaroiden ilmoituspalsta sitten olisi näkyvillä - ei ollenkaan, pieni/suuri maininta etusivulla, ylin thread jokaisella aihealueella..

Niin, mikäli tästä alunperin kehitetystä ideasta alkaa syntymään jotain, niin tahdon sellaisen itsestäänselvän asian mainita, että palvelussa olisi sitten hyvä olla listaus varastetuista tavaroista aina jonkin tietyn tyypin mukaan (ATK/Videolaitteet/Muu viihde-elektroniikka.. ).

Ja näin juuri ennen viestin lähetystä tuli mieleen, että voisiko ideaa jatkaa myös mitä ilmeisemmin kadonneiden tavaroiden hakuun, ei pelkästään varastetuiden (sikäli, jos kyseessä olisi jokin asia, joka voisi aivan hyvin kadotakin - tietokoneita kun harvemmin tuosta vain katoaa :) ).


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta