Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Excel-funktiot

viuki [24.10.2006 21:54:26]

#

Millä Funktiolla?
tai miten?


On olemassa ryhmät 1 - 10. jokaisella ryhmällä on oma työaikansa.
esim. Ryhmä 1 menee aamu 8.00 ja pääsee klo. 16.00 eli työ aika on tällöin 8 tuntia.
Ryhmä 2 työaika on sitten ihan joku muu, vaikka 10.00-12.30.
Tällöin työtunneiksi tulee vain 2.5 tuntia.

Miten saan työtunnit tulostettua ruudulle jos kirjoitan vain pelkän ryhmän numeron...?


Ryhmän Työ-
numero tunnit
1 8
2 2,5

El-Ejecutor [24.10.2006 22:12:10]

#

Hieman sivuaa ohjelmointia mutta mutta... jos en ihan väärin muista niin Excelissä on jonkinlainen pikasuodatus.. autofilter muistaakseni englanniksi. Sellanen suppilon näkönen painike. Perehdy sen käyttöön, se lienee vastaus ongelmaasi.

BadSource [25.10.2006 07:25:17]

#

Tee makro. Mene Tools->Macro->Visual Basic Editor. Valitse Project-ikkunasta se sivu, jolla aiot makroa käyttää ja lisää seuraava koodi.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Target.Cells.Count = 1 Then 'käsitellään vain yhtä arvo kerrallaan
        If Target.Column = 3 Then 'C-sarake
            Select Case Target.Value
                Case 1
                    Target.Offset(0, 1).Value = "8:00"
                    Target.Offset(0, 2).Value = "16:00"
                    Target.Offset(0, 3).Value = "8h"
                Case 2
                    Target.Offset(0, 1).Value = "10:00"
                    Target.Offset(0, 2).Value = "12:30"
                    Target.Offset(0, 3).Value = "2,5h"
                Case 3
                    Target.Offset(0, 1).Value = "7:00"
                    Target.Offset(0, 2).Value = "14:30"
                    Target.Offset(0, 3).Value = "7,5h"
            End Select
        End If
    End If
End Sub

Kun nyt lisäät kyseisen sivun C-sarakkeeseen ykkösen, kakkosen tai kolmosen ja poistut ruudusta entterillä, nuolilla tai vaikkapa klikkaamalla jotain toista solua hiirellä, niin D- ja E-sarakkeisiin samalle riville tulostuu tulo- ja lähtöajat ja F-sarakkeeseen montako tuntia töissä tulisi viihtyä.

En tiedä täyttääkö tuo kuinka edellä oleva koodi tarpeesi, mutta Worksheet_Change käynnistyy kun poistut solusta ja Worksheet_SelectionChange käynnistyy, kun saavut soluun. Noiden avulla onnistuu automaatio Excelissä varsin pitkälle.

viuki [26.10.2006 19:52:20]

#

Kiitos oikein paljon!! Tuota juuri tarvitsin.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta