Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Ilmaista kotisivutilaa

Sivun loppuun

Antti Laaksonen [16.10.2006 22:17:53]

#

Yksi yleisimmistä kotisivuihin liittyvistä kysymyksistä on, mistä saa ilmaista kotisivutilaa. Palvelin saisi toimia kunnolla, tilaa pitäisi olla riittävästi ja monen toivelistalla ovat myös PHP ja MySQL. Sivujen toivoisi kuitenkin latautuvan ilman kaikenlaisia mainoksia.

Tänään kuulin uudesta kotimaisesta palvelusta, joka toimiessaan toteuttaa kaikki nämä vaatimukset:

http://www.personal.fi/

Sivuille on tilaa 500 megatavua, PHP ja MySQL ovat käytössä ja kaistankäyttöä ei ole rajoitettu. Kuulostaa siis kokeilun arvoiselta palvelulta!

lapm [17.10.2006 01:31:07]

#

Hmm, eipä löytynyt rekisteriselostetta, tai selkeää tapaa ottaa yhteyttä palvelun tarjoavaan tahoon. Itse asiassa palvelun tarjoavasta tahosta ole mitään tietoja :(

Muutoin vaikuttaa ihan käypäiseltä.

FooBat [17.10.2006 01:53:43]

#

Hiukan pistää arveluttamaan, että personal.fi domain on varattu yksityishenkilölle eikä yritykselle, mutta eipä tuo ole ainakaan hinnalla pilattu.

Merri [17.10.2006 05:43:04]

#

Varmuuskopioiden puuttuminen on todella paha juttu, jos meinaa jotakin tietokantapohjaista rakentaa.

arcatan [17.10.2006 08:11:16]

#

Toisaalta, tuohan on käyttäjälle ilmainen palvelu. Jos palvelu toimii kuten luvataan, sanoisin, että rahoilleen saa ihan hyvin vastinetta.

Varmuuskopioiden puuttuminen on ikävää, mutta toisaalta valistuneet käyttäjät joka tapauksessa varmuuskopioivat sivustonsa säännöllisesti myös itse.

El-Ejecutor [17.10.2006 08:43:07]

#

Pitihän sitä laittaa hakemus menemään ihan kokeilumielessä.
Vaikuttais liian hyvältä ollakseen totta / toimiakseen kunnolla, mutta pianhan se nähdään.

ajv [17.10.2006 08:50:22]

#

Olisiko tuossa ideaa ylläpitää putkan FAQissa listaa ilmaisista kotisivutiloista?

tgunner [17.10.2006 09:16:26]

#

Mutta eikös FAQ:n pitäisi koskea VAIN Ohjelmointiputkaa? Jos FAQ:ssa kertoisi ilmaisista kotisivutiloista niin sehän olisi sama kuin heittäisi kaikenmaailman ohjelmointivinkkejä sinne.

ajv [17.10.2006 09:18:49]

#

Niin siis en tarkoittanut putkan FAQilla sitä Ohjelmointiputka-aluetta, vaan esim PHP:n alle. Tai perustaisi ihan oman alueen "Kotisivut" tjsp...

Wizard [17.10.2006 10:34:41]

#

Ahso...no tuosta palvelusta voipi pistää palautetta minulle itselleni, olen kyseisen palvelun omistaja.

Rekisteriselosteesta: se on päässyt kaikessa tohinassa unohtumaan. Pistetään näkyville kun päivitetään tuota sivustoa seuraavaksi.

Varmuuskopioista: kun mietitään palvelun ilmaisuutta, niin voiko vaatia liikaa. Voidaan sitä tietysti pistää, että 1€/GB varmuuskopioista / kk. Mutta pienissä hinnoissa ei ole järkeä, koska pankki- ja kirjanpitokulut iskee vastaan.

Domain nimestä: rekisteröin sen jokin aika sitten itse asiassa vahingossa henk.kohtaiselle nimelle, tarkoitus oli kyllä pistää se yrityksen nimelle.


Mutta kehitetään palvelua palautteen perusteella koko ajan ja katsotaan mitä saadaan aikaiseksi. Sen verran voin valottaa, että kunhan saamme tuon vanhan mirrorjames.com palvelun palvelimen käyttöön, niin levytilamäärää voidaan kasvattaa jossain vaiheessa esim. 1G palveluksi. ;)


--W--

El-Ejecutor [17.10.2006 11:26:51]

#

Kuulostaapi kaikin puolin hienolta. Mitäs tulee käymään maksuttomuuden suhteen jos homma alkaa rassaamaan jossain vaiheessa tms?
Onko oletettavaa että jossain pisteessä palvelusta tulee maksullinen?

Merri [17.10.2006 11:28:11]

#

Minä olen kokemuksien kautta päätynyt ilmaisista/halvoista palveluista vähän kalliimpiin. Ottavat huomattavasti vähemmän päähän: ilmaisuus tai halpuus ei korvaa ärsyttävyyksiä. Toisaalta kaikki maksullisetkaan palvelut eivät ole automaattisesti hyviä (tästä räikeimpänä esimerkkinä Int2k, joka on niin perseestä kuin olla ja voi; huomatkaa ruman sanan käyttö, joka ei normaalisti kuulu tapoihini).

Mutta niin, tarkoituksenani ei ole kertoa, että ilmaispalvelut ovat pahasta: ennemminkin vain nostamaan ilmaispalvelujen ongelmia esille, että porukat tietävät myös nurjan puolen, jotta voivat päättää onko palvelu varmasti sopiva omiin käyttötarpeisiin. Kovalevyrikkojen tai MySQL-onnettomuuden sattuessa kun ei ole kenelläkään kivaa, esimerkiksi foorumia pyörittäessä tulee varmasti ongelmia varmuuskopioinnin suhteen, jos se täytyy suorittaa itse.

<offtopic>
MySQL:llä voi tapahtua kaikenlaista, Scene Groupilla tässä parisen kuukautta sitten alkoi MySQL:n päivittämisen jälkeen ongelma, että mikä tahansa poistotoiminto saattoikin tuhota kokonaisen taulun, johon poistotoimenpide suoritettiin. Tämä ei tapahtunut kuitenkaan aina, vaan hyvin harvakseltaan ja keskittyi yleensä jonkin kellonajan tuntumaan (joka sekin vaihteli, jotta asia olisi mahdollisimman vaikea selvittää). Tähän päivään mennessä ei taideta tietää, miksi näin tapahtui; ratkaisuna kaikki sivustot siirrettiin kokonaan uudelle palvelimelle.
</offtopic>


Hyvin tehdyt ilmaiset sivut voivat myös saada sponsorin: värkkäämistäni sivustoista Mozilla.fi on Nebulan sponsoroima ja Kontu Scene Groupin :)

Wizard [17.10.2006 11:39:27]

#

El-Ejecutor kirjoitti:

Kuulostaapi kaikin puolin hienolta. Mitäs tulee käymään maksuttomuuden suhteen jos homma alkaa rassaamaan jossain vaiheessa tms?
Onko oletettavaa että jossain pisteessä palvelusta tulee maksullinen?

Ei ole oletettavaa eikä edes odotettavaa, että tulisi maksullinen. Tämä kotisivutila on yksi niistä asioista joissa sitten itse etusivua koristellaan joskus jollain muulla. Toistaiseksi käytämmme esim. omistamani mirrorjames.com palvelun vanhoja palvelimia sekä hieman muistakin omistamistani palveluista saamiani vanhoja palvelimia.

Jos vilkaisen tulevaisuuteen, niin ainakin suunnitelmissa on erillinen MySQL palvelin ja ehkä toinenkin. Harkinnassa on postgresql palvelin, koska itsekin tarvitsen sitä omiin testeihin ja saisin sen siinä samalla. Lisäksi kapasiteettia tullaan varmasti kasvattamaan rajusti prosessorin, muistien sekä kovalevyjen muodossa, koska eräs uusi palvelu tulee tarjoamaan personal.fi palvelun kautta kotisivutilaa.

Resurssit ei varmaan lopu ihan äkkiä kesken. Pyöritän mirrorjames.com palvelua joka peilaa tunnettujen tahojen Suomen mirror -palvelimia kuten MySQL, Apache (apache.fi), Opera, Webmin, kernel.org. Lisäksi odottamassa on postgresql ja muutama muukin. Mirrorjames.com pyörittää yksinään tällä hetkellä joka päivä verkkoon 150GB dataa (laskekaa siitä kuukausi liikenne ;)) ja kyseisen palvelun investoinnitkaan eivät ole olleet halpoja.

Käyttäjät voivat tukea näiden ilmaispalvelujen pyörittämistä kun he pistävät linkin tai tulossa olevan personal.fi logon omille kotisivuilleen. Palvelua kyllä kehitellään jatkuvasti ja parasta aikaa käydään neuvotteluja operaattorien kanssa siitä, että mihin uusi personal.fi palvelin sijoitetaan ja mitä se meille maksaa.


--W--


Ps. kaikki palvelimemme ovat kyllä ihan RAID -levyjärjestelmillä varustettuja sekä UPS sähkönsyötöt löytyvät. On aika harvinaista, että todellisia varmuuskopioita tarvitaan, se on vain markkinaihmisten luoma harha tänä päivänä. Toista se oli 5-7 vuotta sitten kun varmuuskopioita oikeasti tarvittiin.

Blaze [17.10.2006 13:35:42]

#

TGunner kirjoitti:

Mutta eikös FAQ:n pitäisi koskea VAIN Ohjelmointiputkaa?

"Usein kysytyt kysymykset Ohjelmointiputkaa koskien" on aika lyhyt ja hyödytön listaus, "Ohjelmointiputkassa usein kysytyt kysymykset" on huomattavasti hyödyllisempi.

TGunner kirjoitti:

Jos FAQ:ssa kertoisi ilmaisista kotisivutiloista niin sehän olisi sama kuin heittäisi kaikenmaailman ohjelmointivinkkejä sinne.

No siellähän on jo ohjelmointivinkkejä :)

Suurin ongelmahan tuossa listassa on sen ajantasalla pitäminen.

tgunner [17.10.2006 17:26:20]

#

Blaze kirjoitti:

TGunner kirjoitti:

Jos FAQ:ssa kertoisi ilmaisista kotisivutiloista niin sehän olisi sama kuin heittäisi kaikenmaailman ohjelmointivinkkejä sinne.

No siellähän on jo ohjelmointivinkkejä :)

Suurin ongelmahan tuossa listassa on sen ajantasalla pitäminen.

Oho, niinpäs onkin! Olin lukenut vain tuon etusivun, mutta sieltähän paljastui LINKKEJÄ eri ohjelmointikielien kysymyksiin. :-)

Tumpelo [17.10.2006 18:27:08]

#

Tuohan vaikutti varsin pätevälle palvelulle. Harmi ettei itselläni ole tällä hetkellä mitään nettiin laitettavaa, muuten voisin kokeillakin. :D Tai ehkä voisin huvikseni verestää html ja php taitojani ja värkätä kotisivut taas kerran, vaikkei minulla sinne mitään järkevää sisältöä olekaan.

renni [18.10.2006 23:14:15]

#

Noilla ehdoilla ei kyl mitään vakavaa sivustoa vois pitää mut puoli gigaa ilmaista tilaa jollekin sivuprojektille kuulostaa aika hyvältä. Rajoittamaton kaista mukamas, hmph, vois jättää ton pois ku on erittäin rajoitettu kuitenkin. Firman rahoitus on aika huteralla pohjalla, saas nähdä kuinka kauan toimii tuollaisena.

Wizard [18.10.2006 23:46:20]

#

renni kirjoitti:

Noilla ehdoilla ei kyl mitään vakavaa sivustoa vois pitää mut puoli gigaa ilmaista tilaa jollekin sivuprojektille kuulostaa aika hyvältä. Rajoittamaton kaista mukamas, hmph, vois jättää ton pois ku on erittäin rajoitettu kuitenkin. Firman rahoitus on aika huteralla pohjalla, saas nähdä kuinka kauan toimii tuollaisena.

Aika näyttää. Olen vuosia pyörittänyt omalla rahoituksella huomattavasti isompiakin palveluita. Vuosittain pistän menemään rahallisesti tuhansia euroja palveluihin, mutta saan sen toki takaisin aina jotain kautta. Tässä palvelussa se ei loppukäyttäjälle maksa mitään tosin ja keinoa jolla palveluun pistetty raha hankitaan takaisin, niin se on taas liiketoimintasalaisuus. ;)

Ja mitä tulee kaistaan, niin kyllä se on rajoittamaton niin kauan kun ei ala pyörittämään ehdoissa mainittuja warez tai pornopalveluita. Niitä ei tulla hyväksymään eikä mitään laittomuuksia muutenkaan.

Ja onhan näitä sivujen pyörittäjiä mistä saa ilmaista kotisivutilaa. Tämä palvelu tarjoaa ilmaiseksi jotain tietyillä ehdoilla ja rahalla saa sitten enemmän jos on tarvetta. Tosin rahallakaan ei sitä varmuutta välttämättä saa kun todella isotkin firmat menee nurin kaikesta huolimatta (kuten Enron rapakon takana).

Mitä tulee itse palveluun, niin uudet laitteet on jo lähtökuopissaan palveluntarjoajalle. Laitteista mainittakoon sen verran, että yhdestä laitteesta löytyy 4*CPU, 8GB ram, SCSI levyjärjestelmiä jne jne. Kaupassa kyseinen laite maksaa yli 10.000 rahaa eli ei tässä napeilla pelata. ;)

--W--

Merri [19.10.2006 11:08:33]

#

Wizard kirjoitti:

On aika harvinaista, että todellisia varmuuskopioita tarvitaan, se on vain markkinaihmisten luoma harha tänä päivänä.

Tästä olen eri mieltä, varmuuskopiot ainakin tietokannasta olisivat todella tervetulleita. Ainakin minulla on parilla omalla sivustolla omien varmuuskopioiden ottaminen jo varsin mahdoton urakka, koska siihen menisi tuntitolkulla aikaa 512/512 yhteydellä. Automatisointi olisi työlästä. Varmuuskopioiden olemassaolosta on myös ollut kymmenisen kertaa hyötyä tässä neljän vuoden aikana kun olen eri palveluntarjoajia käyttänyt. Ei tietty ole paljon tullut tarvittua, mutta ovat olleet niinä hetkinä kultaakin kalliimmat.

(Mod. edit. lainaustagiin ei kuulu yhtäsuuruusmerkkiä. :)

baabloo [19.10.2006 11:30:43]

#

Pääseekös tuonne statistiikkaan tavallinen käyttäjä vai onko käyttäjille jossain näkyvissä sivujen liikennöinnit, uniikit kävijät...

Wizard [19.10.2006 11:52:18]

#

Merri kirjoitti:

Tästä olen eri mieltä, varmuuskopiot ainakin tietokannasta olisivat todella tervetulleita. Ainakin minulla on parilla omalla sivustolla omien varmuuskopioiden ottaminen jo varsin mahdoton urakka, koska siihen menisi tuntitolkulla aikaa 512/512 yhteydellä. Automatisointi olisi työlästä. Varmuuskopioiden olemassaolosta on myös ollut kymmenisen kertaa hyötyä tässä neljän vuoden aikana kun olen eri palveluntarjoajia käyttänyt. Ei tietty ole paljon tullut tarvittua, mutta ovat olleet niinä hetkinä kultaakin kalliimmat.

Asiaa ollaan harkittu toteutettavaksi sillä kuuluisalla keskitiellä niin, että palvelin tekee kerran päivässä (aamuyöstä) automaattisen varmistuksen jokaisesta kannasta ja pakkaa sen. Tämän jälkeen se sijoittaa sen käyttäjän ladattavaksi. Tämä koskee siis vain tietokantapalvelinta.

Jossain vaiheessa kun uusi mirrorjames.com palvelin käy ahtaaksi 3.5 teran levyjärjestelmineen (joka näyttäisi tulevan vastaan aika nopeasti :o ), niin saisimme siitä varmistuspaikan pakatulle tiedolle. Toistaiseksi emme lähde ottamaan nauhakopioita levyjärjestelmistä ja se, että ostaisimme varmistusta varten toisen levypakan, niin tässä vaiheessa ei ole kannattavaa. Mutta ehkä tämän vuoden aikana itse tiedostoille saadaan jotain tehtyä.

Mutta pitää muistaa, että palvelin jonka nyt sijoitamme uudeksi personal.fi palvelimeksi, sisältää 4 tunnin vasteajan valmistajan toimesta joka päivä. Se että samaan aikaan hajoaisi useampi kovalevy palvelimesta, niin SE on harvinaista.

Muutama kuukausi mennään nyt näin ja katsotaan, että mihin palvelu kehittyy. Jos käyttäjiä tulee lisää, niin palveluun investoidaan lisää.


Statistiikasta: toistaiseksi statistiikkaan ei pääse kukaan muu kuin ylläpitoon määritellyt ja tietyt muut tahot joilla siihen on oikeus syystä tai toisesta. Jatkossa tilannetta voidaan miettiä jos löydämme kunnon stats ohjelmia.


Mitä tulee uusiin palvelimiin, niin niihin tulee saamaan shell oikeudet joita ei nykyiselle palvelimelle myönnetä.

--W--

baabloo [19.10.2006 12:06:54]

#

Olisiko http://www.phpmyvisites.us/ Tuo nyt ainakin vaikuttaa pätevältä, kun katsoo esim. http://www.phpmyvisites.us/phpmv2/?lang=fi-utf-8.php

kayttaja-2791 [19.10.2006 12:21:07]

#

Awstatsiahan monet käyttävät, ja sehän käsittääkseni käyttääkin Apachen logeja tilastojen muodotamiseen. Tuossakin kannattanee varmaan tehdä homma ajastetusti kerran päivässä, aina latauksen yhteydessä generointi on raskasta, eikä tietoja olekaan kenelläkään tarpeen seurata niin tiheästi.

Wizard [19.10.2006 13:12:51]

#

Tilastointia voidaan tehdä monella tavalla, mutta ne perustuvat käytännössä poikkeuksetta palvelimen nimeen ja palvelimen logiin. Palvelimen alihakemistotasolla ei pystytä yleensä seuraamaan tilastoja (tai jos pystytään luotettavasti, niin siitä olisi moni taho kiinnostunut wink wink).

Eli on webalizer, awstats, analog ja monia muitakin logitilastoja joita kyllä suoritetaan mm. personal.fi palvelimellakin automaattisesti ajastettuna.

Joku näppärä ehkä voisi tehdä automaattisen tilastoscriptin .htaccess tiedostolla käyttäen Apache rewrite mokkulaa? Tilastotiedosto vain sitten esim. käyttäjän oman kotihakemiston juureen josta voimme ajastaa esim. webalizerin hakemaan sen kerran päivässä ja luomaan tilastot käyttäjälle hänen omasta hakemistostaan. On mahdollista, mutta valitettavasti emme ainakaan tässä välissä ehdi moista tehdä.

Apachen mokkuloita kyllä käytetään ja asennetaan tarvittaessa ja nykyiset ladatut modulit voi kaivaa esim. vaikka phpinfo(); käskyllä.

--W--

feenix [19.10.2006 15:26:11]

#

Merri kirjoitti:

Tästä olen eri mieltä, varmuuskopiot ainakin tietokannasta olisivat todella tervetulleita. Ainakin minulla on parilla omalla sivustolla omien varmuuskopioiden ottaminen jo varsin mahdoton urakka, koska siihen menisi tuntitolkulla aikaa 512/512 yhteydellä. Automatisointi olisi työlästä.

Itse olen automatisoinut ja muutenkin rakentanut omat järjestelmäni varmistukseen, ei ole työlästä enää sen jälkeen. Mutta myöskin voin kertoa että tuossa juuri hetki sitten tuli synkattua noin viikon tauon jälkeen (tuona aikana varmistus meni muualle) varmistusta megaisen letkun läpi ja siihen meni kolme vuorokautta. Että kivempi kun varmistukset menee ihan muilla letkuilla kuin kotiletkulla ;)

---

Ja mistään mirrorjamesista ikinä kuullutkaan ja tuskin kauhean moni muukaan, puhumattakaan siitä että rautahehkutus on turhaa vpenistelyä. Sitä saa kaupasta kuka tahansa.

Ja kaistaa jos kerran saa rajoittamattomasti, sitä lienee sitten useampia petabittejä ulospäinkin, vähempi ei ole rajoittamatonta.

Wizard [19.10.2006 15:50:21]

#

feenix kirjoitti:

Ja mistään mirrorjamesista ikinä kuullutkaan ja tuskin kauhean moni muukaan, puhumattakaan siitä että rautahehkutus on turhaa vpenistelyä. Sitä saa kaupasta kuka tahansa.

Ja kaistaa jos kerran saa rajoittamattomasti, sitä lienee sitten useampia petabittejä ulospäinkin, vähempi ei ole rajoittamatonta.

http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=28456&tyyppi=1

El-Ejecutor [22.10.2006 12:46:00]

#

tarviiko sitä alkaa joka asiasta narisemaan kun kerran ilmatteeks saa?

ajv [22.10.2006 12:54:43]

#

Nimenomaan, ilmaisuutensa nähden omasta mielestä erittäin hyvän tuntunen paketti. Kyllä tuolla helposti omia kotskaporttaaleitaan pitäisi.

squid [22.10.2006 21:36:48]

#

Vaikuttaa todella hyvältä, hintaansa nähden :) Varsinkin aloittelijoille aivan mahtava paketti.

kwanttitatti [23.10.2006 15:49:38]

#

Täytyy sanoa että aika huonosti pelaa koko juttu koska olen lähettänyt jo 2 hakemus lomaketta mutta kumpaakaan ei ole hyväksytty tai jotain.Mikä mättää?

El-Ejecutor [23.10.2006 15:53:18]

#

Millon laitoit ne? Tuollahan sanotaan että 0-2 vrk menee. Ite laitoin hakemuksen jo aikaisessa vaiheessa ja kesti sen pari päivää. Nyt puskee varmaan hakemuksia enempi.

Wizard [23.10.2006 17:35:57]

#

Hakemuksien käsittelyä hidastaa hieman uuden palvelimen asennus paikalleen joka haukkaa ylläpidon aikaa. Ylläpidolla kun pitäisi joskus olla muutakin elämää. ;)

Ensi viikosta lähtien hakemukset käsitellään koneellisesti samantien ja manuaalinen vaihe jää pois välistä.


Mutta koittakaa kestää, hakemuksia käsitellään kyllä päivittäin.


--W--

kwanttitatti [26.10.2006 17:17:26]

#

Wizard kirjoitti:

Hakemuksien käsittelyä hidastaa hieman uuden palvelimen asennus paikalleen joka haukkaa ylläpidon aikaa. Ylläpidolla kun pitäisi joskus olla muutakin elämää. ;)

Ensi viikosta lähtien hakemukset käsitellään koneellisesti samantien ja manuaalinen vaihe jää pois välistä.


Mutta koittakaa kestää, hakemuksia käsitellään kyllä päivittäin.


--W--

Olen lähettänyt jo kaksi lomaketta ja toisesta on kulunut jo 4 päivää mikä mättää?

squid [26.10.2006 18:00:43]

#

Eikös juuri ollut puhetta tuosta elämästä. On varmasti monia muitakin, joiden hakemus on odottanut tuon neljä päivää. KÄRSIVÄLLISYYTTÄ :D

Wizard [26.10.2006 20:13:03]

#

Uusia tunnuksia on syötetty UUDELLE palvelimelle ja se ilmestyy verkkoon huomisen ja/tai ylihuomisen aikana. Asennukset on jo tehty, mutta uusien websivujen ja paneelien scriptien työstäminen on vienyt hieman enemmän aikaa kuin oli suunniteltu. Muutostyö on ollut suuri: ensi viikosta lähtien käyttäjä voi itse hallita ja luoda tietokantoja sekä muuttaa lennosta kotisivukansiotaan. Se on vain vaatinut jonkin verran myös koodausta ja palvelimen tietoturvan tsekkausta sieltä sun täältä.

Kärsivällisyyttä siis vielä päivän pari. Hakemuksien määrä on myös ollut yllättävän suuri ja sitä varten automatisoitu järjestelmää pitää olla jatkossa hakemuksia hoitamassa.

Mutta uusilla sivuilla onkin sitten se bonus jonka näkee kun ne ilmestyvät verkkoon. ;)

--W--

Juhko [29.10.2006 16:28:34]

#

Todella hienolta näyttää, ei tila näytä loppuvan kesken, ja pääsen kai VIHDOINKIN käyttämään PHP:tä!

Juhko [17.11.2006 18:21:54]

#

Antti Laaksonen kirjoitti:

Sivuille on tilaa 500 megatavua, PHP ja MySQL ovat käytössä ja kaistankäyttöä ei ole rajoitettu.

Nytpä tilaa onkin 1000 megatavua, ja .htaccess käytössä!

Tumpelo [11.12.2006 18:51:35]

#

Hmm, koitin saada sivut mutta ei onnistu, lukee että jonottaa robotille pääsyä ja aika laskee aina nollaan ja palautuu neljään - viiteen. Lisäksi phpmyadmin antaa erroria.

Kentti [11.12.2006 18:59:01]

#

Et sitten vanhempaa ketjua löytänyt, johon vielä voi vastata :)


Minullakin oli sama ongelma, kesti n. päivä pari

Tumpelo [11.12.2006 20:38:43]

#

Kentti kirjoitti:

Et sitten vanhempaa ketjua löytänyt, johon vielä voi vastata :)

Hmm, kolme viikkoa ei ole mikään äärettömän pitkä aika mielestäni.

Wizard [12.12.2006 07:08:07]

#

Robottia ohjataan tällä hetkellä manuaalisesti eli noin kerran päivässä tai parissa. Syynä lähinnä robotissa esiintyvä virhe äärimmäisissä tapauksissa.

Jossain välissä tuo muuttuu kuitenkin reaaliaikaiseksi kun nuo bugit on saatu korjattua muun elämän ja lapsen syntymän ohella.


-W-

Lebe80 [12.12.2006 12:06:00]

#

Onkos ohjelmointiputkasta tullut virallinen personal.fi:n tukifoorumi? ;)

Tumpelo [12.12.2006 18:54:04]

#

Noniin, nyt sain ilmeisesti sivutilan, vielä kun phpmyadmin toimisi että pääsisi niitä sivuja rukkaamaan. ;)

Juhko [12.12.2006 19:20:08]

#

Sivujen tekemiseen et tarvitse phpMyAdminia vaan FTP-ohjelmaa, jolla uploadaat sivut. Servu on ftp.personal.fi ja käyttäjätunnus ja salasana ne, joilla olet rekisteröitynyt.

Tumpelo [12.12.2006 19:41:15]

#

Juhko kirjoitti:

Sivujen tekemiseen et tarvitse phpMyAdminia vaan FTP-ohjelmaa, jolla uploadaat sivut. Servu on ftp.personal.fi ja käyttäjätunnus ja salasana ne, joilla olet rekisteröitynyt.

Jaah, no pitää käyttä sellaista vaikka en niistä tykkääkään erityisemmin.

Juhko [12.12.2006 20:50:37]

#

Enpä ole itsekään sitä phpMyAdminia päässyt vielä kokeilemaan, joten en tiedä, mitä siitä sitten seuraisi...

Tumpelo [13.12.2006 20:46:56]

#

Siitä varmaan seuraisi että pääsisi tekemään sen mysli-tietokannan ja tuosta palvelusta olisi jotain hyötyäkin... Minulla tyssäsi homma tuohon. Ilman mysliä homma ei toimi.

Tumpelo [22.12.2006 21:02:12]

#

Siirryin arkku.netin palveluihin kun tämä ei tuntunut millään toimivan. Vähän voisi panostaa toimivuuteen / julkaista homman sitten kun on täysin valmis. ;)

Wizard [22.12.2006 23:53:27]

#

Miten sen ottaa...omistajanmuutos välillä ja homman jotenkuten kasassa pitävän henkilön isyysloma piti viivästykset kohtuullisen pitkinä aikoina.

Nyt kuitenkin tietokannat saatavilla hallintapaneelissa ja järjestelmä niitä sitten viiveellä pistää kuntoon huomenna lauantaina pyhien alun kunniaksi. Jouluna on hyvä testailla kun on hiljaista. ;)

Viivästyksiä tulee aina. Ehkä yllättävin tekijä on ollut rekisteröityneiden käyttäjien suuruusluokka = monta sataa lyhyessä ajassa.

Mutta kyllä se siitä kun ensi vuoden alussa saadaan toivon mukaan uusia tiimiläisiä väsäämään palvelua. Vanhat tekijät jatkavat edelleen muiden töiden ohessa.

-W-

Minä [23.12.2006 13:05:02]

#

Hei, miten ois SSH-putki käyttöön? Ei ainakaan näyttänyt olevan auki kuin FTP-yhteys.. :/

Quirzo [28.12.2006 23:00:04]

#

Wizard muuten, suosittelsin hieman poistelemaan noita sivuja, sillä satuin vain katsomaan atk -kansiota ja siellä oli ehkä 50% jotakin, loput tyhjiä.
Siellä myös oli esim. 1234, testi, testiä jne.

Muuten, todella hieno palvelu. Nopeasti kaikki pelaa.
Teen juuri uusia sivuja tänne :)

Wizard [28.12.2006 23:23:26]

#

Valitettavasti se ei ole minun asia niitä poistaa enkä edes oikeuksien puutteessa sitä voi tehdä. Niin kauan kun laittomuuksia ei ole eikä esiinny, niin kansiot voivat olla sellaisenaan.

Tosin joihinkin kohtiin on tulossa muutoksia kuten se, että tilejä pitää käyttää tietyn ajan sisällä tai muuten järjestelmä pistää niitä disabled tilaan ja tietyllä aikavälillä myös poistaa niitä. Ajat ovat tosin jonkin verran pitkiä (3-6kk) joten pikaista muutosta ei tule. Tosin käyttäjille pitää varata aikaa...


-W-


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta