Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Kieliä Macille

Juhko [08.10.2006 18:28:27]

#

Etsitään kieliä Macille. Itsekin etsin, mutta tännekin on hyvä kirjoittaa. Tietääkö joku ohjelmointikieliä Mac OS X:lle. OCamlin tiedän jo, kun Koopekka kertoi.

Blaze [08.10.2006 18:36:40]

#

Eiköhän OSX:lle löydy kääntäjä/tulkki jokaiselle käyttämisen arvoiselle kielelle.

Metabolix [08.10.2006 21:17:17]

#

Objective C taitaa olla Mac OS X:n peruskieli. Java on tyypillinen vaihtoehto, ja kuten Blaze sanoi, eiköhän kääntäjiä löydy liki mille tahansa. GCC:n osista ainakin C-kääntäjä gcc ja C++-kääntäjä g++ kuuluvat jokseenkin vakiovarustukseen. Python, Perl, PHP ynnä muut skriptikielet ovat varmasti helposti saatavilla. Ihan kokeilumielessä voisit saman tien kirjoittaa päätteeseen python, jos vaikka sellainen löytyisi ihan suoraan.

A-P [08.10.2006 23:05:47]

#

Perusasennuksen mukana tulee Python, Perl ja TCL/TK. Näiden lisäksi OS X:llä saa GCC:n (Gnu Compiler Collection) kääntäjät ja Javan.

Juhko [09.10.2006 13:09:54]

#

Mistäs ladataan? Ovatko ilmaisia?

folio [09.10.2006 13:25:40]

#

Niin siis ainakin perl, ryby, pyhon, gcc, g++, java ja applescript tulee käyttöjörjestemän mukana, ja toimii ilman mitään lisäkikkailuja (ainakin minulla). Lisäksi mukana tulee xcode kehitysympäristön asennuspaketti.

http://www.tol.oulu.fi/kurssit/macosx/

Juhko [09.10.2006 20:10:52]

#

Mul ei oo mukana!

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta