Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: TP Rpg-peli

Sivun loppuun

Spirit [15.09.2006 20:50:45]

#

Ajattelin nyt laittaa tänne, ainakin vähäksi aikaa, tälläisen rogue-like game räpellyksen. Ladatkaa ja testatkaa, jos jaksatte.

http://cs.joensuu.fi/~avilja/rooli.zip

Kentän nimi kohdassa pitää painaa pelkästään enter, silloin se arpoo kentät. Bugeja on todennäköisesti aika paljon, eikä pelitasapainoa ole säädetty. Näppäinkomennot saa esiin, kun painaa "?". Joku vuos sitten tein tän projektin, ei ollu silloin nettiä, ni piti itse kantapään kautta kokeilla asioita --> koodi taitaa olla lähinnä purkalla kasassa.
Toistaiseksi pelissä ei oikein ole päämäärää. Pieni vinkki, ovien ohi pääsee ilman avaimia niin, että tutkii seinät "s" ja kaivautuu "h". Seuraavaan kerrokseen pääsee spacella semmoisesta vaaleansinisestä tähden näköisestä kohdasta.

Toivottavasti tämä nyt edes jollakulla toimii. Ja jos kokeilette, niin pistäkää kommenttia.

moptim [15.09.2006 21:14:18]

#

ihan kiva

rndprogy [15.09.2006 21:23:03]

#

Pyydämpä KeiZari MikkoMMM:ää tutkimaan pelisi perusteellisesti.
Itsellänikin muuten yksi tilegraafinen rpg tekeillä. :P
Kokeilin, ihan kivalta vaikuttaa.

MikkoMMM [15.09.2006 22:05:44]

#

Ihan mielenkiintoinenhan tämä on. Tosin 4. kerrokseen menemisestä jumittui. Jos tämä on tehty C:llä tai C++:lla, niin voisi olla mielenkiintoista saada lähdekoodit.

Spirit [15.09.2006 22:10:40]

#

Ihan vaan Turbo Pascalilla tehty. Ja lähdekoodi on jotain ihan uskomatonta.
Niin ja jos ottaa vaihtoehdon "ei mitään", niin saa itse vaikuttaa hahmon arvoihin enemmän.
Tosiaan noloslevelillä jumittaa. Voi piru.
Edit: Vaihdoin ton ladattavan paketin, nyt laski pelaamaan pidemmälle)
Jossain välissä pitäis tulla myös erikoiskenttä, mutta en muista pitäskö siinä olla mukana erikoiskarttatiedosto, vai arpooko se senkin. :)
Kun olis ollu sillon joskus järkee ja aikaa tehdä edes jonkinlaiseen loppuun tää peli.

tgunner [15.09.2006 22:34:41]

#

Ihan hienolta näyttää, mutten pahemmin jaksanut testailla. Tuollaiset merkkigrafiikkaropet ei innosta oikeen (paitsi NetHack ja ADOM, mutta niitäkin vain vähän kerrallaan).

MikkoMMM [16.09.2006 15:25:06]

#

Löysin kerroksen, jossa oli kolme portaikkoa. Kahteen pääsi, mutta kolmanteen menemisestä jumittui. Ilmeisesti siellä olisi ollut se erikoiskenttä...

MikkoMMM [16.09.2006 17:01:32]

#

Minulla oli äsken varsin pitkällä oleva peli (15. kokemustaso). Sitten minä päätin ottaa siitä kuvankaappauksen, mutta ilmeisesti se jumittui kuvankaappauksen oton yhteydessä jotenkin ihmeellisellä tavalla. Spirit saisi tehdä tallennusfeaturen... Kuvankaappaukseni: http://img132.imageshack.us/img132/2756/pelixn3.png

moptim [16.09.2006 17:53:07]

#

voisin tehä vb:llä vähä samanlaisen

tgunner [16.09.2006 18:22:19]

#

Yh VB. QBASIC on tuohon parempi vaihtoehto.

Spirit [17.09.2006 00:10:46]

#

Nyt lisäsin siihen pakettiin sen salakentän. Kyllä harmittaa, kun joskus tuli tehtyä niin hutiloiden tota koodia, nyt yritin vähän säätää jotain, niin eihän siitä saa mitään selvää.
Joskus tein tähän sellasenkin version, missä oli lemmikki mukana, mutta eihän siitäkään valmista tullu.
Samalla grafiikalla olen tehnyt myös vuoropohjaisen strategiapelin, ja taktiikkapelin, missä liikuteltiin ryhmän kokoista joukkoa. Silleen ukko kerrallaan siis. Vois laittaa niitäkin joskus nettiin, mutta nekin on yllättäen tollasia keskenertäisiä tekeleitä.

MikkoMMM [18.09.2006 15:14:11]

#

Löysin ainakin yhden mahdollisen jumittumissyyn: Kun painaa pause breakia pelin aikana, tuo jumittuu. En tosin tiedä, johtuuko se tästä kannettavan näppäimistöstäni. Yksi hyvä feature olisi myös nuolinäppäimien käyttö, nimittäin jos tähän tulee kunnolla featureja, niin kannettavan näppäimistöllä sitä voi olla ärsyttävää pelata, kun joutuu laittamaan num lockia pois päältä ja takaisin päälle, kun haluaa painaa jotain näppäimistä: u, i, o, j, k tai l.

MikkoMMM [19.09.2006 17:35:50]

#

http://img182.imageshack.us/img182/5034/bararum1ui2.png
Ennätyshahmollani menin pois pelialueelta ja siitä tuli tuollaista sotkua. Kannattaisi estää sellainen (varsinkin, jos näyttöruutualueelta menee pois, vaikka se ei siitä kaadukkaan). Pelin alussa pelaaja tuntuu epäonnistuvan ihan kaikessa mahdollisessa ja joutuu yrittämään n. 100 kertaa vaikkapa kaivamista, ennen kuin onnistuu. Kyllähän on hyvä, jos tuossa on yritetty tähdätä aitouteen, mutta noin monta kertaa on aika ärsyttävää napsutella jokaisessa tilanteessa. Noin 10. kokemustasolla pelaaja taas alkaa olla vähän liian paha noille olioille ja onnistuu kaikessa ehkä vähän liiankin helposti.

Hmm, jopas kesti kauan tajuta, että nuo vaaleansiniset kolmiot ovat kauppoja. Pitkään luulin niitä toimimattomiksi ansoiksi, mutta sitten tajusin käyttää välilyöntiä. Kulutin sitten päähahmoni vaivalla hankkimat rahat ja huomasin, että kaupoista ostamisesta ei saa tavaroitaan. Bararum. Joku keskeneräinen feature tuokin, varmaan. Päätin sitten lopettaa pelin ja otin hahmostani lopussa vielä kuvankaappauksen: http://img109.imageshack.us/img109/1268/loppuee4.png

Kipperi [21.09.2006 18:27:11]

#

Hehheh, itsekin juuri viikko sitten koodailin uusimpaan "peliini" tuollaisen nethack-tyyppisen kartan. Taistelut ovat Final Fantasyn tyyppisiä...

Saatan hyvällä lykyllä jopa ladata tämän...

Tumpelo [21.09.2006 18:54:36]

#

Yhyy, latauslinkki poksahti.

Spirit [22.09.2006 00:03:53]

#

Todella epätasapainoton toi peli, ja näkyy vanhoja, jo korjattuja bugejakin olevan. Voissin kyllä viel laittaa uudestaan ton tonne vaik huomen. Tai sit jotain muuta.

Spirit [22.09.2006 09:47:55]

#

Nyssoon taas siellä, mut se on tosiaankin todella raakile. Jaksaskohan siihen joskus tutustua taas vähän paremmin.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta