Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Maailman paras hakkeri

Sivun loppuun

Merri [14.09.2006 15:50:19]

#

http://www.crisscross.com/jp/forum/Worlds_worst_hacker%_IRC_t ranscript/m_422436/tm.htm

Mäki osaisin.

Draiz [14.09.2006 16:03:20]

#

Heh. :)

Lebe80 [14.09.2006 16:16:45]

#

Suomessakin on erään irc-legendan mukaan käynyt vähän vastaavalla tavalla.

Siinä tosin eräs nuori käyttäjä tuli irkkiin ensimmäistä kertaa (ei sinne missä on kuvia) kyselemään mistä saisi ladattua pelejä. Jonkin verran kinuamista kuunneltuaa ystävälliset päättivät auttaa nuorta ystäväänsä.

Ystävälliset irkkaajat neuvoivat, että kirjoittamalla windowsissa tiettyyn kohtaan "format c" alkaisi pelejä latautumaan.

"Tää heitti ilmoituksen ettei pysty, jotain erroria pukkaa".. Selvästikään tuon aikainen windows antanut pääsyä tuollaisille latausohjelmille. Noh ystävälliset irkkaajat päättelivät ettei nuorella ystävällä ole asennettuna vielä peleille suunnattua latausohjelmaa nimeltä deltree. Aikansa pähkäiltyä ja tapeltuaan asetusten kanssa nuori irkkaaja sai kun saikin ohjelman päälle, ihmetteli tosin kun jotain tekstirivejä taisi tulla, mutta kokeneemmat kertoivat että siinä niitä pelejä nyt latautuu.


Lopuksi piti enää vain käynnistää kone uudelleen. Nuori irkkaaja sai varmaankin haluamansa pelit ladattua, koska ei tullut enää apuja pyytelemään.

zacura [14.09.2006 16:42:48]

#

Lebe80 kirjoitti:

Suomessakin on erään irc-legendan mukaan käynyt vähän vastaavalla tavalla.

http://www.abo.fi/~trahkila/files/warez.fi-kusetus.txt

E.K.Virtanen [14.09.2006 20:04:53]

#

Siis ei jumanklavi noita juttuja :D Meinas tulla housuu noita lukiessa.

Tumpelo [14.09.2006 20:29:58]

#

*reps* Tämmösiä haxoreita lisää.

Lebe80 [14.09.2006 20:52:26]

#

Tumpelo kirjoitti:

*reps* Tämmösiä haxoreita lisää.

Onhan _teit_ ihan tarpeeks ;)

Heikki [14.09.2006 22:22:54]

#

Ensimmäisessä jutussa sai "hakkeri" kyllä ansionsa mukaan :)

Tuolle deltree-kusetukselle ei kyllä saisi nauraa mutta nauran silti :) Vaikkakaan ei kyllä olisi kiva jos joku saisi rm -fr:ttyä minulta /homeni...

Grey [14.09.2006 23:54:34]

#

Heikki kirjoitti:

Vaikkakaan ei kyllä olisi kiva jos joku saisi rm -fr:ttyä minulta /homeni...

.. Linuxin yleistymistä odotellessa..

-Grey-

KimmoKM [15.09.2006 02:53:56]

#

Heh, nyt tulee mieleen kun eräällä NetHack -aiheisella IRC-kanavalla joku tuli sinne olettaen, että se on joku 1337-h4xx0r -mesta. Hänestä sai sitten kaikkea hauskaa irti ja taisin saada asentamaan Gentoonkin, taisi tosin onnistua vain hajottamaan koneensa sillä. ^^

kayttaja-4976 [15.09.2006 08:14:24]

#

Melkein kuin #ohjelmointiputkalla mutta siellä ei kuseteta ketään, kai. Jännää miten jotkut voi olla et "missä on warezii?"

Lebe80 [15.09.2006 10:24:37]

#

kayttaja-4976 kirjoitti:

Jännää miten jotkut voi olla et "missä on warezii?"

<eilistä kielitulkintaa jatkaen>
Niin ja mä oon sit niinku et "wft".
sit se on et "O'rly"
ja mä oon et "Y'rly"
sit se on et "O'rly"
ja mä oon et "Y'rly"
...
</eilistä kielitulkintaa jatkaen>

Toi "warez" tarina oli viime vuosituhannelta (ainakin se, jonka itse kuulin), jolloin wareja sai myös tuollalailla.

HellCome [15.09.2006 14:30:27]

#

Warezeja formatoimalla kovalevyt? Himmel - sukeltakaa! Hehheh.. ei vaites. Muistuupa männävuosilta sellainenkin niksi, kun alkoivat nämä nämä.. nämä chatit yleistyä ja itsekin kävin sellaisessa vakoilemassa meininkiä. Osa heeboista valitti, että pätkii piruna (28.8 kt kulta-aikaa) ja toiset neuvoivat, että "paina Alt + F4 niin tulee nopeemmaks". Yleensä hetken perästä tultiin takaisin ja avauduttiin: "Hitsi, mul selain sekos.. miten se ohje meni?".

Ah, voi tuota nostalgiaa.

moptim [15.09.2006 21:25:11]

#

heh heh

Kentti [15.09.2006 21:59:33]

#

Miten joku vaan voi olla niin tyhmä... Ei deltree sano mitään :)

Tyhmyydestä sakotetaan.
Tuo käy tässä varsin loistavasti ilmi.

Noh.. Enpä itekään ennen noita deltree, jne komentoja tienny, mutta ku ny ees osaa englannista sanat delete ja tree, nii pitäs tajuta :)

moptim [16.09.2006 07:23:27]

#

ei kyllä osannu mitään tietsikasta. format c... hyvin menee silläki ja sitten "Alt+F4 nopeuttaa huomattavasti chattia". vähän aikaa ainaki nopeutu, koska ei mitään valitusta

tejeez [16.09.2006 18:02:09]

#

Heikki kirjoitti:

Ensimmäisessä jutussa sai "hakkeri" kyllä ansionsa mukaan :)

Tuolle deltree-kusetukselle ei kyllä saisi nauraa mutta nauran silti :) Vaikkakaan ei kyllä olisi kiva jos joku saisi rm -fr:ttyä minulta /homeni...

Mulla kävi joskus noin ku olin vähän tyhmä ja annoin koneelle tunnukset melkeen kaikille joka sitä vaan pyys.. Sitte joku keksi et kernelissäpäs on kiva aukko ja oho hävis melkeen kaikki :(

T-Error [19.09.2006 20:36:46]

#

voiko ihminen olla noin tyhmä, että onnistuu tuhoomaan oman koneen? :D Aika hölmöjä molemmat, bitchchecker ja QmiManolo. Ei voi verrata kumpi on tyhmempi toinen joka ei tajua että se olikin sen oma IP vai että on muuten vaa tyhmä (eikä osaa enkkua) ''<gen3> ne o kyl aika vekkulei noi uudet madot'' HêHê :)

jcd3nton [20.09.2006 19:45:15]

#

bitch kyllä sai ansionsa mukaan kun oli niin olevinaan :).
Mut minusta tuo seuraava tapaus oli vähän jopa julmaa. En minä lähtis mielelläni hölmömpiä kusettamaan, paha mieli siitä vaan tulee.
Hyvät naurut noista tosin irtosi!

feenix [25.09.2006 11:16:44]

#

Alkuperäinen on ihan oikein mutta on todella typerää ja lapsellista laittaa toinen tuhoamaan kaikki tiedostot. Ei kukaan ole syntyessään moisista mitään tiennyt, voisi vähän muutenkin asian hoitaa. Uhoamiseen voi vastata, ei muuhun.

Grey [25.09.2006 17:28:38]

#

feenix kirjoitti:

mutta on todella typerää ja lapsellista laittaa toinen tuhoamaan kaikki tiedostot.

Paitsi että lieventävänä asianhaarana voisi pitää sitä että tyyppi halusi warea. Ei siinä muu kuin se että nykyään moisten vuoksi on lähes kaikki hyvät pelitalot kuolleet pois. Mitään uutta ei tule, vain tusinaa joka ainoastaan myy, mutta mitä ei voi sitten "pelata" kunnolla..

-Grey-

Merri [25.09.2006 18:26:15]

#

Njaa-a, tuosta nyt voi olla montaakin mieltä. Yksi perimmäisiä syitä pelien tusinoitumiseen on se, että tehdään isoja pelejä, runsaasti grafiikkaa, paljon pikkusäätöä ym. jolloin pelin kehittäminen on ***vetin kallista. Ja tämä koska sitä pelaajat ovat toivoneet (koska aina halutaan lisää sitä samaa ja hienompana). Isot kulut pakottavat luottamaan samaan vanhaan, jotta pelillä olisi toivoa myydä hyvin. Se mitä nyt on sitten konsolipuolella tapahtumassa asian suhteen onkin jo aivan oma tarinansa.

Piratismi on vähän joko-tai -juttu: jos piratismia tekee sen takia, ettei yksinkertaisesti ole varaa ostaa, niin se ei sinällään ole vielä keneltäkään pois, kunhan edes joskus ostaa jotain kun on varaa... tai jos haluaa testata peliä ennen ostamista, ei sekään ole pois keneltäkään; mutta jos warettaa vain warettamisen vuoksi ja vaikka olisi varaa ostaa, niin sitten mennään jo moraalisestikin huonolle puolen aitaa.

Queq [26.09.2006 08:08:34]

#

Jep, feenixin kanssa samoilla linjoilla. Ei naurattanut eikä ollut hauska. Onko se nyt niin kivaa pilailla toisen tietämättömyydellä ja hymistellä itsekseen kuinka toinen ei tunne kaikenmaailman deltree ja format-komentoja? Eikä välttämättä ollut edes pojan oma kone, vaan tod.näk. isukkipapan.

temu92 [26.09.2006 16:14:34]

#

Hauskaa. Tyhjentää oma koneensa. Aikas masteri haxor asialla kun ei tiedä että 127.0.0.1 on oma kone :P lol

Kentti [26.09.2006 16:21:40]

#

Queq kirjoitti:

Onko se nyt niin kivaa pilailla toisen tietämättömyydellä ja hymistellä itsekseen kuinka toinen ei tunne kaikenmaailman deltree ja format-komentoja? Eikä välttämättä ollut edes pojan oma kone, vaan tod.näk. isukkipapan.

Jep.. Ja jos näin, niin ainakin koneen käytön tais saada unohtaa hetkeks.

T.M. [26.09.2006 16:30:22]

#

Hmm, mulla pääsee omalle servulle kaikista osoitteista jotka alkavat 127 paitsi: 127.255.255.255 ja 127.0.0.0 Eikö olisi ollut ovelampaa huijata se IP vaikkapa 127.82.210.63 kuin 127.0.0.1 ?

dflies [26.09.2006 16:39:56]

#

Ei helmi toi eka :DDDD
Vähänkö käy kateeks miten hyvä hakkeri :| >_>;

Lebe80 [26.09.2006 17:08:18]

#

Merri kirjoitti:

Piratismi on vähän joko-tai -juttu: jos piratismia tekee sen takia, ettei yksinkertaisesti ole varaa ostaa, niin se ei sinällään ole vielä keneltäkään pois, kunhan edes joskus ostaa jotain kun on varaa...

Jotenkaan en itse olisi samaa mieltä. Sama kuin asiakas kaupan kassalla isojen ostosten kanssa sanoisi ettei ole varaa ja ottaisi silti kaiken itselleen ilmaiseksi. Tällöin se juuri _on_ kaupalta/tekijöiltä pois.

He ovat käyttäneet aikaansa tuotteen tekemiseen ja korvaukseksi tuotetta tarvitsevat maksavat osuutensa.

Ware on aina väärin, oli varaa tai ei.

edit:
jahas, osa kommenteista kuulostaa jo ihan ircquoteseilta. "*reps* lol, vähä reilut ku ei tiedä et 127.0.0.1 on oma kone, ouned"

Merri [27.09.2006 13:09:51]

#

Olisin samaa mieltä, jos kyse olisi jostakin materiaalisesta. Digitaalinen media on kuitenkin materiaalitonta: siitä voi tehdä kopioita niin paljon kuin lystää. Ainoa materiaali on kovalevy tai poltettava levy ja nämä taas ovat jo valmiiksi maksettuja, eivätkä ne vaikuta mitenkään siihen mitä kukin on digitaalisena tehnyt. Materiaalisessa varkaudessa menetetään jotakin konkreettista. Digitaalisessa varkaudessa ei. Siksi vertaus perinteiseen kauppaan ontuu ja lainsäädännönkin määritteleminen on vaikeaa. Kaiken kopioinnin kieltäminen on selvästi liian rajua rajoittamista. Sitten kun on jo materiaalitonta myymistäkin, eli käytännössä "myydään ilmaa", kun kopioidaan vaan bittitietoa koneelta toiselle.

Joten siksi suosin enemmän moraalista näkemystä piratismin oikeellisuuteen kuin ehdotonta piratismin vääryyttä. Se on minusta järkevämpi näkökulma kuin täysin kapitalistinen näkökulma. Sitä paitsi piratismista on hyötyäkin yrityksille ja tekijöille: suuremmalle yleisölle levittäytyessään tieto esimerkiksi artistista leviää ja lopulta syntyy ostopäätös. Lähes kaikki musiikkikokoelmani levyt ovat artisteilta, joista en tietäisi mitään ilman piratismia. Enkä olisi koskaan ostanut mangaa ja animea mikäli en olisi sortunut piratismiin.

LaNu [07.10.2006 04:08:37]

#

Lebe80 kirjoitti:

Toi "warez" tarina oli viime vuosituhannelta (ainakin se, jonka itse kuulin), jolloin wareja sai myös tuollalailla.

Nykyäänkin Warezia saa mitä erilaisimpia teitä. Huvittavimmillaan/surullisimmillaan ohjelma ladataan kuluttaen ohjelmistotalon kaistaa. Edellinen on sääli ihmisten palkkapussin takia, mutta säälittäviä ovat nekin raukat, joilla waretus muuttuu addiktiksi. Siinä vaiheessa homma ei ole enää keneltäkään pois - kiintolevyjen valmistajat varmasti tykkäävät.

Muutaman kerran kuunnellut naureskelua omalle softa-valikoimalle koukkuun jääneiltä kavereilta. Nettiriippuvaisille ja huumeriippuvaisille on hoitonsa: entäpä piratismista eroon pyrkivien leirikoulut mestiköss? Milloin niiitä tulee? Huhujen mukaan intin käyntikin voi ottaa koville...

Merri [31.10.2006 16:30:48]

#

Onhan se kivaa, että näitä jotka yrittää hyötyä enemmän kuin on tarve riittää...

K_L [08.11.2006 08:34:14]

#

Varmaan jokaisella irkkaajalla logeissaa jokin vastaava tapaus. IRCNETissä kyllä vastaan tullut muutama keissi, jossa sitten kävikin toisin. Tämä siis ennen viimeisiä päivityksiä. Eli uhoojalle näytetty kinnasta, ja 5 min sen jälkeen nick collisionilla kaikki opit pihalle, ja pian sen jälkeen split ridellä itte op:ksi.

tesmu [11.11.2006 18:14:25]

#

Kentti kirjoitti:

Miten joku vaan voi olla niin tyhmä... Ei deltree sano mitään :)

Tyhmyydestä sakotetaan.
Tuo käy tässä varsin loistavasti ilmi.

Noh.. Enpä itekään ennen noita deltree, jne komentoja tienny, mutta ku ny ees osaa englannista sanat delete ja tree, nii pitäs tajuta :)

Entäs linuxin killall? Kuullostaa sitlä että tappaa ihan kaiken, mutta vain kyseisen prosessin...

sooda [11.11.2006 18:19:49]

#

tesmu kirjoitti:

Entäs linuxin killall? Kuullostaa sitlä että tappaa ihan kaiken, mutta vain kyseisen prosessin...

No selkeäähän se on että killall softa tappaa kaikki softa-nimiset, eikä kaikkia prosesseja.

Blaze [11.11.2006 18:51:34]

#

tesmu kirjoitti:

Entäs linuxin killall? Kuullostaa sitlä että tappaa ihan kaiken, mutta vain kyseisen prosessin...

Solariksen killall tekee sitä, mitä haluat. Kannattaa olla varovainen, jos on tottunu Linuxiin :)

tesmu [11.11.2006 21:38:55]

#

T.M. kirjoitti:

Hmm, mulla pääsee omalle servulle kaikista osoitteista jotka alkavat 127 paitsi: 127.255.255.255 ja 127.0.0.0 Eikö olisi ollut ovelampaa huijata se IP vaikkapa 127.82.210.63 kuin 127.0.0.1 ?

<offtopic>
ei se oo huijaamista 127 on luonnollisesti A ja B classin IP:n välissä ja 127 on loopback osoiteluokka ja on tarkoitettu muunmuassa sitävarten että voidaan katsoa toimiiko NIC
</offtopic>

no okei oli pakko sanoo -.-

tejeez [13.11.2006 21:01:01]

#

tesmu kirjoitti:

<offtopic>
ei se oo huijaamista 127 on luonnollisesti A ja B classin IP:n välissä ja 127 on loopback osoiteluokka ja on tarkoitettu muunmuassa sitävarten että voidaan katsoa toimiiko NIC
</offtopic>

Joo, AB-luokan vahvistimet on kivoja. A-luokalla on huono hyötysuhde ja B saattaa särkeä liikaa. 127 koostuu kolmesta numerosta: 1, 2 ja 7.

lainaus:

no okei oli pakko sanoo -.-

Niin munki.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta