Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Kannettava ohjelmointiin

Sivun loppuun

Spirit [11.09.2006 09:33:20]

#

Kovasti tekis mieli kannettavaa, mutta budjetti on aika olematon. Minkä tasoinen (vanhempikin) kone riittää perus ohjelmointiin, java, python, c++ kielillä. Ja tietysti sais olla mahdollisimman pieni, niin että olis helppo ottaa mukaan ja vois ohjelmoida muuallakin kuin kotona.
Eli, minimitehoja noihin hommiin?

Blaze [11.09.2006 09:47:28]

#

Riippuu nyt vähän siitä, mitä koodaat. Esimerkiksi Java-IDEt tuppaavat vaatimaan sujuvaan käyttöön sen gigatavun muistia, mitä nyt ei kyllä ihan halvoista laitteista löydy. Peliohjelmoija tarvitsee kunnollisen näytönohjaimen, joka niinikään on vanhoissa/halvoissa laitteissa harvinainen.

Jos akkukestoa havittelet, unohda kotikäyttöön tarkoitetut mallit. Ainakin Lenovolla (entisellä IBM:llä) oli varsin houkuttelevan näköisiä yritysmalleja tuohon tarkoitukseen.

Myöskään ei kannata aliarvioida näyttöä, jonkun pienikokoisen laitteen 1024x768-paneeliin hajoaa vikkelään. Ohjelmoijilla erityisesti tuppaa olemaan ruudulla tavaraa reilummanpuoleisesti.

Loppuyhteenveto tästä taitaakin olla: halvalla ei oikein hyvää saa :/

Spirit [11.09.2006 13:41:53]

#

Ei välttämättä pelin ohjelmointiin, vaan ihan perusjuttuihin ja kirjoittamiseen. Ja nettiä varten. Onko noi halvat yleensä miten äänekkäitä?

Blaze [11.09.2006 14:42:24]

#

Ainakin tämä minun halpis-Fujitsu pitää kovempaa möykkää kuin tämä pöytäkone, ja käy silti tosi kuumana.

sooda [11.09.2006 15:13:57]

#

Kunhan prossu tukee kellotaajuuden säätämistä lennossa, mitä varmaan ~kaikissa läppäreissä tuetaanki, niin kannattaa muistaa laittaa joku automaaginen systeemi alikellottelemaan se aina kun ei huimaa vauhtia tarvita. Kaviaarin läppäriin kun asentelin gentoota, niin suht idlenäkin prossufani huusi miltei koko ajan (hyrrätessä kahdella gigahertsillä). Cpufreqd:n konffittuani sit prossu 600 megahertsiin ellei muuta tehdä ku irkata ja surffailla, niin fani hyrähtää kerran parissa minuutissa. Siinä sitten enää valitellaan sitä, et uudehkot läppärikiintikset ei pidä meteliä josta voisi enää valittaa :)

Yleensä sääntönä on, että tosi ihkulia läppäriä ei helpolla saa alle tonniin. Voihan sitä ajatella, ettei tällä muuta tehdä kun koodailla jotain pientä ja ostaa halvemman, mutta yllättävän äkisti varmaan haluais muutakin tehdä ja kaduttaa (?).

Blaze [11.09.2006 15:26:47]

#

sooda kirjoitti:

Kunhan prossu tukee kellotaajuuden säätämistä lennossa, mitä varmaan ~kaikissa läppäreissä tuetaanki

Tuon tämä vielä tukisi, mutta Celeron M ei tue prosessorin jännitteen laskemista, joten se syö ihan yhtä paljon virtaa oli kellotaajuus sitten 1500 tai 150 megahertsiä. Hyöty on siis tasan tarkkaan nolla. :)

Caveat emptor, buyer beware.

ezuli [11.09.2006 16:00:35]

#

Itselläni on perusohjelmointiin koottu 333MHz/96mt pöytäkone, jossa ei tosin ole graafista työpöytää. Läppäreitä en ole käyttänyt kuin alle 8 vuotiaana, mutta luulisi niiden olevan periaatteltaan tässä tapauksessa samanlaisia.

Jos siis sinulla on käytettävissä myös pöytäkone, niin koodausläppärin saa ihan kirpparihintaan (150e-200e). Muistia tarttee graafisella deskillä mieluummin yli 128mt, mutta ilman riittää hieman allekin.

moptim [11.09.2006 16:53:09]

#

mulle kelpaa ainakin mun nykynen läppäri, jossa on 2,4 GHz, 768 mt ja 40 gt kovoa (ja wintoosa xp houm edisöön), joka kyllä kestää vb-ohjelmia

Spirit [12.09.2006 09:44:52]

#

ezuli kirjoitti:

Itselläni on perusohjelmointiin koottu 333MHz/96mt pöytäkone, ..
Jos siis sinulla on käytettävissä myös pöytäkone, niin koodausläppärin saa ihan kirpparihintaan (150e-200e).

Tätä lähinnä hain. Pöytäkone kun on pelaamiseen, niin jos jostain sais todella halvalla säälittävän tehoisen kannettavan, jolla kuitenkin voisi perusohjelmointia ja surffailua tehdä, ja se olisi vielä hiljainen(luentosalit) ja akkukesto saisi olla hyvä. Eikä haittais jos olis pienikokoinen.
Muutenhan voisi ostaa huippukannettavan, mutta ei oo rahaa tarpeeks.

tesmu [12.09.2006 11:52:41]

#

Hyvää ja halpaa ei ole olemassa, jos haluat halvan ja hyvän ni sun täytyy ostaa molemmat. Kannattaa kysellä firmoilta kuten esim nokialta kun hankkiutuvat eroon vanhoista läppäreistään. Toinen mahdollisuus on käydä kierrätyskeskuksesta kattomassa. Sieltä voi saada jopa ilmatteks kannettavan. (ovat menossa murskaukseen muussatapauksessa)


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta