Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Kuinka "restartata" x server (fc5)

javerkki [05.09.2006 08:11:12]

#

Niin, kuinka Fedora Core 5:ssa "restartataan" X server ?
Jostain kuulin, että login ruudussa pitäisi rämpyttää
Ctrl-Alt-Bksp mutta ei ainakaan minulla toimi.

Metabolix [05.09.2006 08:36:26]

#

Ei sitä tarvitse kuin kerran painaa eikä edes login-ruudussa, ja kyllähän sen pitäisi toimia, ainakin minulla on aina toiminut. Varma vaihtoehto on sitten käytellä init-skriptejä:
/etc/init.d/sopiva-juttu restart

javerkki [05.09.2006 09:01:11]

#

Kiitos Metabolix.

Toinen tyhmä kysymys.

Jos haen jonkun softan yum:llä, niin mihin se softa menee ja miten pääsen sitä käyttämään ?

Täytyykö se installoida jotenkin yum hakemisen jälkeen vai kuinka ?

A-P [05.09.2006 12:49:17]

#

Jos CTRL-ALT-BKSP ei toimi, niin komentoriviltä pääkäyttäjän oikeuksin service gdm restart. Edellämainittu komento olettaa, että työpöytäympäristönä on GNOME. Jos käytät KDE:tä tai muuta niin korvaa gdm kdm:llä tai xdm:llä.

Toinen käynnistää X komentoriviltä uudelleen on telinit 3 && telinit 5 komentopari. Tämä siirtää käyttöjärjestelmän nykyiseltä ajotasolta ajotasolle 3 ja takaisin ajotasolle 5.

Molemmat tavat käynnistävät X:n uudelleen.

javerkki kirjoitti:

Jos haen jonkun softan yum:llä, niin mihin se softa menee ja miten pääsen sitä käyttämään? Täytyykö se installoida jotenkin yum hakemisen jälkeen vai kuinka?

Kun haet jonkun softan yum:lla, oletustoimenpide on asentaa se. Se asentuu sinne minne paketin tekijä haluaa sen asentuvan. Onneksi se ei kuitenkaan asennu minnekkä sattuu sillä eri hakemistoilla on erilaiset tarkoitukset. Todennäköisesti se asentuu johonkin seuraavista:

/usr/bin/
/usr/sbin/
/usr/X11/bin/

Ja näiden lisäksi työpöytäympäristön valikkoon (mikäli on graafinen ohjelma).

Olga [05.09.2006 13:13:42]

#

http://www.fedorafaq.org/

Cornix [10.09.2006 13:12:09]

#

Kun olet asentanut ohjelman yum:lla, pääset käyttämään sitä yksinkertaisesti valitsemalla sen K-valikosta (tai muissa ku KDE:ssa vastaavanlaisesta valikosta) Jos ohjelmaa ei tuolta löydy, sen voi käynnistää terminaalista kirjottamalla ohjelman nimen ja painamalla enteriä. (ohjelman asennushakemisto löytyy yleensä pathista) Jos ohjelman haluaa käynnistää taustalle niin, että terminaali ei lukkiudu ohjelman tulosteita varten ja että voit sammuttaa termiksen, voit laittaa ohjelman nimen perään &-merkin.

Mikäli ohjelma ei käynnisty millään edellisistä, voi sitä koittaa ettiä tiedostojärjestelmästä esim. graafisen järjestelmän etsintätyökalulla tai findin avulla:

find / -name <ohjelma>

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta