Oletteko koskaan miettineet minkälaista olisi jos jokaiselle maailman ihmiselle tehtäisiin oma profiili jolla pääsee jokaiseen maailman tietokoneeseen. Eli voisit sisäänkirjautua kaverin koneelle omalla tunnuksella ja kaikki tiedostosi olisivat siellä. Kaikki tiedostot olisivat siellä silla lailla kuin olet ne sinne jättänyt. Kiintolevyjä ei enää tarvittaisi paitsi pieni jossa on käyttöä varten tarvittava käyttöliittymä. Kaikki olisivat bittimaailmassa eli jossain muualla palvelimilla. Voisit ostaa lisää kiintolevytilaa internetistä sitä mukaan mitä sitä tarvitset.
Voin olla väärässä, mutta tälläistä jo kehitetäänkin oli mielen kiintoista tietää kuka tätä kehittää jotta voisin lukea aiheesta lisää.
Tuollaisesta puhuttiin jo kaiketi 90-luvulla, tai sillä suunnalla. Ehkä jo varhaisemminkin. Oikeastaan, ensimmäiset tietokoneet taisivat tuon tyylistä periaatetta käyttää, eli ei mikään uusi idea. Lisäksi, aika toimimaton, jos nykyisille verkoille ei voida taata täyttä toimivuutta. Parempi vain olla oma kone ja siinä oma kiintolevy, niin ainakaan ei haittaa, jos netti katkeaa viikoiksi pahemman vian vuoksi. Tai ainakin se avuttomuuden tunne puuttuu..
-Grey-
Totta mutta tässä tilanteessa voisi vetää vaikka kahdet piuhat nettiä varten ja ne olisivat täysin riippumattomia toisistaan.
No, minä en oikein pidä tästä ideasta. Mieluummin pidän omat tavarani omalla koneellani :)
teksturi kirjoitti:
Kiintolevyjä ei enää tarvittaisi paitsi pieni jossa on käyttöä varten tarvittava käyttöliittymä.
No, onhan olemassa PXE ja LTSP ja niin edelleen, eli kiintolevyjä ei välttämättä tarvitsisi ollenkaan (asiakaskoneessa).
Tullut ihan käytännön kokemusta tästä LTSP-systeemistä koulussa, ja koulussa se ainakin toimii hyvin.
Ei tule toimimaan ennen kuin yhteyksien nopeudet ovat vähintään kymmenkertaisia (ehdoton minimi) nykyisistä nopeuksista ja jokaisen saatavilla. Eli ei ainakaan tällä vuosikymmennellä vielä. :)
Muutenkin homma kaatuu käytettävyyteen. Sähkönkulutus kuitenkin kasvaa yleisesti mikäli käyttäjät alkaisivat pitää koneitaan päällä jatkuvasti. Sekä tiedon pitäisi olla useammassa paikassa tallessa, mikäli jokin kone vaikka sattuisi kaatumaan. Ja mikäli haluaisi kirjautua koneelle ja pelata, joutuisi koko pelin (voi olla vaikka useamman gigan) sekä käyttöjärjestelmän asetukset (tosin itseasiassa koko käyttöjärjestelmän) lataamaan ensiksi koneelle. Näillä yhteysnopeuksilla se ei käy kovin nopeasti, eikä näin ollen saa suosiota. Entäpä jos haluaisi säätää koneen BIOS asetuksia, mm. boottijärjestyksen koneelle? Joutuisi koneessa periaatteessa olla jokin käyttöjärjestelmä alla, joka mahdollistaisi tämän. Jotenka se on lähinnä teknillinen ongelma myös. Tosin ratkaistavissa, mutta ei kovin nopeasti. Tässä vain osa syitä miksi järjestelmä ei *koskaan* (ei vielä pitkään aikaan :P) tule saamaan suurta suosiota ja mikäli käyttäjien määrä jää vähäiseksi, ei koko järjestelmä tule toimimaan ikinä hyvin.
Rehellisesti sanottuna pelottaisi perkeleesti. Kaikki tiedostoni jollain überserverillä jonkin hikisen hampuusin armoilla? Nein, Ich sage - nein!
Kaikennäköset haxxorit saattaisivat selailla tiedostoja.
Meillä on koululla jokaisella oma profiili tietokoneissa (käyttöjärjestelmänä WinXP) ja oma tallennustila serverillä. Kaikki asetukset ja tiedostot ovat samanlaiset joka koneella.
ja meil mut ei me niil mitään kivaa tehdä, typingmaster (kymmensormijärjestelmä) ja jaska paintshop pro 8 oli ohjelmistoa. netscape niissä romuissa on ja sitten ollaan atk:n jälkeen käyty saksan, englannin ym. tunneilla siellä. viime tunnilla yritin vapaana aikana vääntää .BAT tekstipeliä, mutta yksi netistä ladattu data.exe puuttui. :( olis pitäny kirjoittaa PHP:tä... koneet hitaita ku etana (rehellisesti sanottuna etana on nopeampi). tylsiä laitteita ovat (ai niin ja alfa-dragotkin on niissä, saksan opiskeluun ja sitten joku ihan epäselvä englannin ohjelma, vain historian & uskonnon opettaja antoi kirjoittaa battia, muut kieltäisivät. on se niin tylsää vain muokata jollain jaska paint shop prolla tylsiä kuvia ja koneet ovat hitaita romuja netscapella. turhaan edes koko laitteita on. ois kiva jos edes sais tehä vapaavalintaista niillä
Meidän koulun koneissa (ne ovat aivan laatupelejä) taas ei pysty tekemään juuri mitään; ei pääse CMD:hen, ei internet-asetuksiin, jne. Myös "Suorita (run)" on kovin ystävällisesti poistettu. Kyllä sille kai voi ladata tiedostoja, mutta jonkun PHP:n ja Apachen lataaminen open huomaamatta 45 minuutissa vois olla jo vähän haasteellisempi juttu :)
Ja kun C:\ :henkää ei pääse... Niin :)
Ja tietenkin on yleisemmille pelisivuillekkin laitettu estot.
Tosinörttihän toki koodaa (ja irkkaa ^^;) koulusta etänä kotikoneella SSH:n läpi.
Blaze kirjoitti:
Tosinörttihän toki koodaa (ja irkkaa ^^;) koulusta etänä kotikoneella SSH:n läpi.
Ja onhan niitä btw irc-servereitä portissa 80 myös.
Meitsi kirjoitti:
Ja onhan niitä btw irc-servereitä portissa 80 myös.
Vaan miksipä käydä vieraissa, kun voi saada sen oman tutun irssin?
Se oikeuksien blokkaaminen johtuu ihan vain siitä syystä, että suurin osa käyttäjistä eivät tiedä yhtään mistään yhtään mitään ja saavat aikaan helvetillisen ongelmavyyhden. Työmaalla opiskelijoiden oikeudet on rajoitettu melkolailla minimiin, mutta silti aina joku onnistuu olemaan tyhmempi, mitä luulisikaan. Gradut tallennetaan työpöydälle (josta joku ne ovelena kaverina poistaa), ssh:n liitetiedostot tallennetaan kaikkien nähtäville milloin minnekkin c:\n juureen (valkovuotoni.txt on tullut ulkopuolisille tutuksi), perustiedostoja muokkaillaan tuosta vaan (mikähän tää on.. jospa mä deletoisin sen..) ja kaiken kukkuraksi tullaan viiden viikon päästä itkemään, kun gradu on kadonnut jonnekin eikä sitä ole missään tallessa.
Uskomatonta, mutta totta.
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.