Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Brainfuck

Sivun loppuun

moptim [20.08.2006 21:16:22]

#

Kenellä on BrainFuck? Itselläni on tulkki (en itse kieltä osaa yhtään muuta kuin jotain räpellystä)

Tzaeru [20.08.2006 21:19:14]

#

Tässä vaiheessa seuraa kysymys.. Osaaksä oikeasti mitään? :D

Tumpelo [20.08.2006 22:05:01]

#

Mitä pirua..? Mikä on aivojen nussija? x-x

Blaze [20.08.2006 22:38:24]

#

http://en.wikipedia.org/wiki/Brainfuck

tgunner [21.08.2006 11:48:02]

#

Voiko tuosta edes käyttää termiä "Onko kenelläkään sitä ja tätä kieltä?". Minä ainakin olen tottunut kutsumaan niitä vain kääntäjiksi, kielet ovat semmoista mystistä, oktaaninhajuista magiaa bittimaailmassa, mutta kääntäjät ovat sitä ehtaa ja aitoa tavaraa. :)

moptim [21.08.2006 14:33:11]

#

Tzaeru kirjoitti:

Osaaksä oikeasti mitään?

En oikeastaan

Tzaeru [21.08.2006 14:35:40]

#

KingOfTheWorld kirjoitti:

Tzaeru kirjoitti:

Osaaksä oikeasti mitään?

En oikeastaan

Opettele.
en.wikipedia.org
www.suomalainenkirjakauppa.fi
www.docendo.fi

moptim [21.08.2006 14:43:21]

#

kyse on siitä että en osaa ascii-merkkejä :( ja äläkä sano "opettele, fi.wikipedia.org/wiki/ASCII", saatan itsekin tehdä (ei varmaa)

efteri [21.08.2006 16:08:08]

#

nyt kyllä meni ihan ohi.

Tzaeru [21.08.2006 16:29:49]

#

joo, niin meni.. Pitäsköhän sille sitten ihan kirjoittaa kaikki huikeat 120 ja risat tähän?

moptim [21.08.2006 18:04:32]

#

emt
EDIT:jos voitte ni eihän se mua haittaa, saatan oppia käyttämään brainfuckia kunnolla

Lebe80 [21.08.2006 18:55:08]

#

Kysymys sinulle KingOfTheWorld. Näetkö mitään hyvää etua oppia tuota kieltä?

moptim [21.08.2006 19:14:25]

#

okei en

squid [21.08.2006 20:36:51]

#

Jos se vaan tuntuu hyvältä, kun osaa mahdollisimman monimutkaisen kielen edes jotenkin... kun muut pysyttelevät noissa "helpommissa" kielissä ja osaavat ne hiukan paremmin....

Blaze [21.08.2006 21:11:12]

#

squid kirjoitti:

Jos se vaan tuntuu hyvältä, kun osaa mahdollisimman monimutkaisen kielen edes jotenkin...

Eiks Brainfuck ole nimenomaan mahdollisimman yksinkertanen kieli? Malbolge sen sijaan...

temu92 [21.08.2006 21:37:19]

#

Juu. Yksinkertanen on. Itse katselin noin 15 min ja osasin jo :D

moptim [22.08.2006 19:00:28]

#

Blaze kirjoitti:

Eiks Brainfuck ole nimenomaan mahdollisimman yksinkertanen kieli? Malbolge sen sijaan...

En sanoisi Malbolgesta...

Käypä Blaze katsomassa Numberix ja Ook!. Spaghettikin on aika kiva, ja niin on myös Whirl ja Wierd.

tgunner [22.08.2006 21:37:51]

#

Ook! on juuri kauhean yksinkertainen kieli! Eihän siinä ole kuin pari toimintoa :o

tejeez [23.08.2006 15:28:53]

#

TGunner kirjoitti:

Ook! on juuri kauhean yksinkertainen kieli! Eihän siinä ole kuin pari toimintoa :o

Ookin käskyjen toiminnathan on samat kuin brainfuckissa, eiksni?
Itseasiassa brainfuck on viel kivempi ja yksinkertasempi ku ook ku siinä ne merkit on ainaki jotenki järkeviä, toisin ku ookissa ;)

tgunner [23.08.2006 15:33:05]

#

Juu, kutakuinkin, mutta minusta BF:ssä on enemmän käskyjä (?). En ole pahemmin siihen tutustunut.

moptim [25.08.2006 20:35:06]

#

vilkaiskaa numberix, spaghetti, whirl ja wierd

efteri [25.08.2006 20:51:17]

#

eiks irkki sopis tähänki aiheeseen kohta peremmin, kohta tulee iso lista kaikista kielistä tätä menoa ^^

FooBat [26.08.2006 03:18:54]

#

TGunner kirjoitti:

Juu, kutakuinkin, mutta minusta BF:ssä on enemmän käskyjä (?). En ole pahemmin siihen tutustunut.

Ook! ja BF ovat ihan yksi yhteen kieliä. Molemmissa on samat 8 toimintoa, jotka voi korvata 'search and replace' -tyyliin. BF on oikeasti yksinkertaisuudessaan aika kaunis kieli ja Ook! on vain siitä tehty muunnos, joka helpottaa orangutangien ohjelmointiharrastusta. BF on kuitenkin siistimpi ihmisten käyttöön.

Siistein ja yksinkertaisimmalta näyttävää koodia on kuitenkin hyvin kommentoitu whitespace-kielinen koodi. Se näyttää juuri siltä, miltä ohjelmien pitäisi näyttää täydellisessä maailmassa. Vai mitä mieltä olette seuraavista esimerkkiohjelmista.
Hello world!:
http://compsoc.dur.ac.uk/whitespace/hworld.ws
Nimen kysyminen ja tervehtiminen:
http://compsoc.dur.ac.uk/whitespace/name.ws

moptim [26.08.2006 07:34:18]

#

whitespace on aika cool

Touho [30.08.2006 20:26:39]

#

Ajattelin joskus tehdä juuri tuommoisen Whitespace tyylisen ohjelmointikielitulkin, joka tuottaisi c++ koodia. Nyt ei tarvitsekaan tehdä sellaista itse. :)


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta