Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Kotiverkko

petrinm [25.07.2006 22:58:13]

#

Taloon hankittiin juuri uusi kannettava joka yhdistettiin langattoman reitittimen ja modeemin kautta nettiin. Toinen pöytäkone on kytketty saman reitittemen kautta. En ole ennen leikkiny tälläisillä koti verkoilla niin kysyn teiltä. Miten saan luotua näiden koneiden välille kotiverkon jossa jaan pöytäkoneen tulostimen ja pienen osan kiintolevyä. Kokeilin ja pöyrittelin Windows XP verkon luonti työkaluja mutten onnistunut. Kummassakin koneessa on XP. Koitin etsiä myös ohjeita mutten löytänyt, koska windowssin tietoturva päivitykset ovat estäneet ne tietoturva riskin takia!

Metabolix [25.07.2006 23:19:27]

#

Tietokoneilla on todennäköisesti nimet asetettuna (Oma tietokone -> Ominaisuudet / Hallinta tai jostain sieltä). Kone löytyy tiedostoselaimella osoitteesta \\kone\, ja tuohon voi sitten lisätä haluamansa resurssin nimen perään. Tiedostoja pääsee yleensä jakamaan ihan pudotusvalikon kohdasta Jakaminen. Levyasemat on "jaettu" jo valmiiksi, \\kone\c$ todennäköisesti nostaa esille salasanadialogin. Yleisesti ottaen koneeseen määritetyillä käyttäjillä voi siihen käydä käsiksi verkonkin yli.

petrinm [26.07.2006 14:04:49]

#

Onnistuin luomaan kannettavalla verkon johon voin mennä pöytäkoneella, mutta en onnistu tekemään pöytäkoneella verkkoa jota voisin katsoa kannettavalla. Verkon luonnissa huomasin että kannettavan kohdalla se kysyi verkkosovittimesta joka oli pöytäkoneen, mutta taas pöytäkoneella ei ole mitään tämän tapaista kysymystä. Pitääkö toinen verkoista purkaa tai jotain jotta saisi tämän pöytäkoneen verkon toimimaan. Se on kuitenkin se tärkeempi jako. Kun koitan mennä kannettavalla \\kone\ osoitteeseen se valittaa että tiedostoa ei löydy eli toisin päin tätä yhteyttä ei onnistu luoda.

jamppa110 [28.07.2006 00:04:55]

#

minäkin tein kotiini samanlaisen verkkosysteemin, huomasin sen että kun verkko on asennettu toiselle koneelle, niin windows palomuuri tulee käyttöön, en tiedä vaikuttaako se mitään, mutta vissiin pitää olla kaikki muurit pois käytöstä kun luo kotiverkon.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta