Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: VB6: Väsynyttä Beisikkiä Kuusessa

Merri [13.07.2006 22:23:12]

#

'modRuoka.bas
Option Explicit

Public Enum Mielipide
    [En osaa sanoa]
    [On hyvää]
    [On pahaa]
End Enum
'Ruoka.cls
Option Explicit

Public Property Get Hyvää() As Boolean

End Property
Public Property Let Hyvää(ByVal SeOn As Boolean)

End Property
Public Property Get Kuvaus() As String

End Property
Public Property Let Kuvaus(ByVal Nimi As String)

End Property
Public Sub Maista()

End Sub
Public Property Get Pahaa() As Boolean

End Property
Public Property Let Pahaa(ByVal SeOn As Boolean)

End Property
Public Sub Syö()

End Sub
Public Function Syöty() As Boolean

End Function
'Makkara.cls
Option Explicit

Implements Ruoka

Dim OmaMielipide As Mielipide
Dim Kuvaus As String
Dim Syöty As Boolean

Private Sub Class_Initialize()
    Kuvaus = "Makkara"
End Sub
Private Property Get Ruoka_Hyvää() As Boolean
    Ruoka_Hyvää = (OmaMielipide = [On hyvää])
End Property
Private Property Let Ruoka_Hyvää(ByVal RHS As Boolean)
    If RHS Then
        OmaMielipide = [On hyvää]
    ElseIf OmaMielipide = [On hyvää] Then
        OmaMielipide = [En osaa sanoa]
    End If
End Property
Private Property Get Ruoka_Kuvaus() As String
    Ruoka_Kuvaus = Kuvaus
End Property
Private Property Let Ruoka_Kuvaus(ByVal RHS As String)
    Kuvaus = RHS
End Property
Private Sub Ruoka_Maista()
    Select Case OmaMielipide
        Case [On hyvää]
            MsgBox "Tämä on ihan hyvää."
        Case [On pahaa]
            MsgBox "Tämä on aika pahaa."
        Case Else
            MsgBox "En oikein osaa sanoa onko tämä hyvää vai pahaa... aika perustavaraa."
    End Select
End Sub
Private Property Get Ruoka_Pahaa() As Boolean
    Ruoka_Pahaa = (OmaMielipide = [On pahaa])
End Property
Private Property Let Ruoka_Pahaa(ByVal RHS As Boolean)
    If RHS Then
        OmaMielipide = [On pahaa]
    ElseIf OmaMielipide = [On pahaa] Then
        OmaMielipide = [En osaa sanoa]
    End If
End Property
Private Sub Ruoka_Syö()
    If Not Syöty Then
        If OmaMielipide = [On pahaa] Then
            MsgBox "Parin haukkaisun jälkeen on pakko sanoa, että tämä lentää roskiin."
        Else
            MsgBox "Kyllähän tuon söi."
        End If
        Syöty = True
    Else
        MsgBox "Se meni jo."
    End If
End Sub
Private Function Ruoka_Syöty() As Boolean
    Ruoka_Syöty = Syöty
End Function
'frmMaistiaiset.frm
'Command1.Caption = Mikä se on?
'Command2.Caption = Miltä se maistuu?
'Command3.Caption = Syö se

Option Explicit

Dim SuosikkiRuoka As Ruoka

Private Sub Command1_Click()
    MsgBox "Se on " & LCase$(SuosikkiRuoka.Kuvaus) & "."
End Sub
Private Sub Command2_Click()
    If Not SuosikkiRuoka.Syöty Then
        Randomize
        If Int(Rnd * 2) = 1 Then
            SuosikkiRuoka.Hyvää = True
        Else
            SuosikkiRuoka.Pahaa = Int(Rnd * 2) = 1
        End If
    End If
    SuosikkiRuoka.Maista
End Sub
Private Sub Command3_Click()
    SuosikkiRuoka.Syö
End Sub
Private Sub Form_Load()
    Set SuosikkiRuoka = New Makkara
End Sub
Private Sub Form_Unload(Cancel As Integer)
    Set SuosikkiRuoka = Nothing
End Sub

Laajentakaa. Silloin kun on tylsää. Minäkin tein niin.

tgunner [13.07.2006 22:24:46]

#

Eikös tämä kuuluisi QBasic ja Visual Basic -osioon?

Merri [13.07.2006 22:34:28]

#

En usko. Tämä ei ole kysymys eikä vakava aihe, joten eikö tämä siinä mielessä kuulu ihan tänne muuhun keskusteluun? Vai onko tällä foorumilla jotenkin poikkeava käytäntö sen suhteen, että kielille tarkoitettuihin huoneisiin saakin laittaa myös "pila-aiheita"?

tgunner [13.07.2006 22:38:07]

#

Paha sanoa. Annetaan moderaattoreiden ratkaista!

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta