Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Moottori sähköpotkulautaan

aeolus [19.06.2006 18:24:02]

#

Parin päivän pähkäilyn jälkeen tulin siihen tulokseen, että rakennan sähköpotkulaudan =) Suurinpiirtein kaiken rakentaminen potkulaudassa on helppoa, paitsi moottori. Aluksi ajattelin puu/muovilaatikkoon laitettavaa sähkövatkaimen moottoria (o_O), kunnes tulin ajatelleeksi että pitäisi mokomassa olla johto pistorasiaan =D Ja muutenkin, sähkövatkain pyörittäisi vain yhtä rengasta, kun laitteeseen tulisi kolme. Ja potkulauta varmaan kääntyisi vatkamen pyörittämän renkaan suuntaan. Joten pliis, hyviä ideoita potkulaudan moottoriksi/ moottorin tekemiseen. Mielelläni en uhraisi kovinkaan paljoa rahaa potkulaudan tekemiseen.

Jogge [19.06.2006 19:16:39]

#

Yksi mahdollisuus olisi hyödyntää akkuporakoneita. Halvoista noin 10 euron akkuporakoneista revityillä moottoreilla ja alennusvaihteilla saisi jo sähköpotkulaudan kulkemaan. Akkuporien mottoreissa on huonona puolena kova lämmöntuotto, eli yhdellä halpisporan moottorilla kulkevasta sähköpotkulaudasta nousee melko varmasti savut liian pitkän ajelun jälkeen. Useammalla halvan akkuporan moottorilla voisi homma jopa toimia kunnolla, tai sitten yrität hommata jostain yhden tehokkaamman akkuporan moottorin alennusvaihteineen.

tejeez [19.06.2006 21:25:17]

#

Laita se moottori samalla pyörittämään tuuletinta, joka viilentää sitä moottoria - tai sit laita ihan erillinen tuuletin, tai vaan iso jäähdytyssiili. No joo, en kyllä tiedä miten tollaset jäähdytykset toimii moottoreiden kanssa..ja eiköhän melkein mikä tahansa moottori tuota lämpöä.
Hei, asenna siihen gentoo ja wlan.

tsuriga [20.06.2006 13:41:39]

#

Ja gps-paikannin vorojen varalta.

tejeez [21.06.2006 10:39:04]

#

Joo, ja gps-paikantimen avulla voi virittää siihen lautasantennin tai cantennan joka kääntyy aina tukiasemaa kohti. Ja tottakai siihen pitää tulla radio ja tv. Lisäks jääkaappi ois kätevä potkulaudassa.

tkarkkainen [21.06.2006 15:31:52]

#

Akkuporien moottoreita tosiaan käytetään mm. 6kg sarjan taisteluroboteissa. Sitä en tiedä, löytyykö tarpeeksi tehoa ihmistä kuljettavan potkulaudan kuljettamiseen.

tesmu [23.06.2006 15:34:37]

#

Käytä speden keksintöä eli akkuporakonetta :D (siis speden keksintönä oli laittaa porakone potkulautaan)

tejeez: Yleensä moottoreiden kanssa jos käytetään jäähdytyssiiltä niin sillon moottori on nestejäähdytteinen ja moottorissa on nesteelle omat jäähdytyskanavat. Tai näin ainakin on polttomoottoreissa :E

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta