Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Web-tallennustilaa?

Sivun loppuun

jounithenerd [27.05.2006 16:46:30]

#

Tietäiskö joku, että onko netissä jotain sivua, johon voi tallentaa yli 600 Mt:n tiedostoja. Freewebsiin ei voi laittaa kovin isoja ja se on ongelma.

Niko [27.05.2006 17:04:02]

#

Jaat osiin ja laitat waresi vaikka rapidshareen.

Heikki [27.05.2006 17:04:10]

#

Enpä usko että mikään paikka tarjoaa ilmaiseksi mahdollisuutta levittää ISO-tiedosotojen kokoluokkaa (niitä varmaan haet) olevia tiedostoja ainakaan siten että palvelua voi kutsua käyttökelpoiseksi.

Vaihtoehtoina on lähinnä oman palvelimen pystyttäminen tai esim. torrenttien käyttäminen.

Tzaeru [27.05.2006 17:05:02]

#

hanki itsellesi gmail-tunnus ja tallenna isot tiedostosi (mitä se tilaraja siellä on? yli 2 gigaa?) sinne

Mutta muista, ware on pahasta! (ei millää pahalla, mutta 600 megaa aina itelleni kuulostaa joko pelin imagelta tai leffalta :)

EDIT: hitsi, muut ehti huomauttaa waresta eka :< luulin että olisin ite ollut se ensimmäinen.. hemmetin nopeat jänikset, tai mitä nyt olettekaa!

jounithenerd [27.05.2006 18:12:57]

#

Voikohan ne gmailiin pistetyt tiedostot sitten hakea nettisivun latauslinkillä? Siitä olis nyt kyse.

Tzaeru [27.05.2006 19:34:46]

#

Miks ne pitäis hakea nettisivun latauslinkillä?
Kai tiedät että KRP pidättää tuollaiset julkiset piraatit!
jos vain haluat ladata ne sitten toisella koneella tai antaa kaverin ladata, niin luot tunnuksen jonka salasanan kerrot kaikille, noni, helppoa kun sen osaa :)

Meitsi [27.05.2006 20:01:34]

#

Tilaa Mikrobitti. Kotisivutila on "50MB" mutta kyllä sinne saa enemmänkin laitettua ;)

Tzaeru [27.05.2006 20:12:55]

#

Katos jounithe"nerd" mitä löydettii: http://www.freewebs.com/jounithenerd/
hehe :)

kai tiiät, että piratismi on pahasta?

tkarkkainen [27.05.2006 20:14:35]

#

Tzaeru kirjoitti:

Kai tiedät että KRP pidättää tuollaiset julkiset piraatit!

Jospa ei kuitenkaan tehtäisi mitään perusteettomia syytöksiä. Ihan sama, mikä ensivaikutelma on, mutta ei tässä kuitenkaan ketään vielä ole todistettu syylliseksi mihinkään rikokseen.

Tzaeru [27.05.2006 20:16:11]

#

Eikö? ;)

no, vitsillä tuonkin sanoin, enkä mä mitää tosissani syytä. Vähän vain leikin. (kanttii kattoa toi URL tossa ylempänä)

jounithenerd [27.05.2006 21:50:41]

#

Ei piraattikopioiden levittämisessä ole mitään moraalisesti pahaa. Kukaan ei varmaan (pelien tekijöitä lukuunottamatta) todellisuudessa ole sitä vastaan. Eivät edes poliitikot, vaikka niiden täytyykin antaa erilainen julkinen kuva. Jos joku vastustaa sitä, että jokin hyväntahtoinen ihminen laittaa maksullisia ohjelmia piraattina nettiin ja täten aiheuttaa hieman vahinkoa muutamalle rahanahneelle pelintekijälle ja suunnatonta hyötyä lukemattomille ihmisille, jotka mielellään käyttäisivät rahansa johonkin muuhun, niin olisi mukavaa jos tällainen kyseinen henkilö kirjoittaisi jonkinlaisen perustelun mielipiteelleen.

Metabolix [27.05.2006 21:54:01]

#

Esimerkiksi sen, että ne rahanahneet pelintekijät ovat uhranneet tuhansia työtunteja pelintekoon ja usein suuria rahasummia ohjelmistoihin ja usein lisensseihinkin ja ansaitsisivat saada hieman rahojaan takaisin?

jounithenerd [27.05.2006 22:04:08]

#

Mahdollisesti, mutta ajatteletko tuota asiaa, jos olet löytänyt jonkin huippuarvostelut saaneen pelin netistä piraattina? Mieti... olet kiinnostunut siitä, olet kuullut, että siinä on mahtava moninpeli-mahdollisuus ja kaupassa huomaat, että se maksaa ihan homona.

Metabolix [27.05.2006 22:10:26]

#

... mahdollisesti, nimenomaan vain mahdollisesti enkä välttämättä, lataan sen, testaan, totean, että kiva oli, poistan, ja jos se oli riittävän kiva, ostan sen sitten parin vuoden kuluttua, kun hinta on tullut hieman alemmaksi.

Esimerkiksi StarCraftia tuli pari vuotta pelattua piraattina, kunnes tuossa viime kesänä törmäsin siihen kaupassa. Heti ostin. Myöskin olen ostanut aivan oikealla rahalla itse asiassa kai ainakin 95% tällä hetkellä käytössä olevista peleistä ja ohjelmista, mikäli ne ovat maksullisia olleet. Mainittakoon listalta vaikkapa nuotinnusohjelma Sibelius3, joka maksoi vaatimattomat 600e ja jonka ohjekirjan takana luvataan muistaakseni 1000£ palkkio laittoman levittäjän paljastajalle.

jounithenerd [27.05.2006 22:38:18]

#

Ostanhan minäkin melkein puolet käyttämistäni ohjelmista, mutta on se vaan aina kiva saada haluamansa binäärikoodi-taideteokset hintaan 0€, jos ne jostain löytää.
Suurin osa ihmisistä kuitenkin ostaa ohjelmansa kaupasta vain siksi, ettei tunne piraattisivuja eikä osaa etsiä niitä esim. Googlella.

Blaze [27.05.2006 23:44:25]

#

jounithenerd kirjoitti:

mutta on se vaan aina kiva saada haluamansa binäärikoodi-taideteokset hintaan 0€

Minäkin tykkäisin saaja uuden Ferrarin. Hintaan 0€ tietenkin.

Mua ei kiinnosta, mitä te kotonanne teette, mutta älkää tulko julkiselle sivustolle yllyttämään toisia laittomuuksiin. Piratismi on laitonta, tykkäsitte siitä tai ette.

Gwaur [28.05.2006 00:00:49]

#

jounithenerd kirjoitti:

mutta on se vaan aina kiva saada haluamansa binäärikoodi-taideteokset hintaan 0€, jos ne jostain löytää.

Kyllä se varmaan siinä vaiheessa viimeistään alkaa mietityttää, kun sen johdosta joutuu tiilenpäitä lukemaan.

lainaus:

Voikohan ne gmailiin pistetyt tiedostot sitten hakea nettisivun latauslinkillä? Siitä olis nyt kyse.

Ei, jos tiedostot ovat siis liitetiedostoina itselle lähettyjä. Liitetiedostot ovat osa sähköpostia, joihin myös pätee kirjesalaisuus. Täten suoraa linkkiä ei liitetiedostoihin voi antaa ilman, että pitäisi vaikkapa paljastaa salasana. Silloinhan se olisi julkisana eikä salasana, ja syntyy paradoksi, eikä kenelläkään ole enää kivaa.

Tzaeru [28.05.2006 01:07:58]

#

Itelläni ei piratismia vastaan ole mittää, ja ovathan useat tutkijat sitä mieltä, että se siitä on vain hyötyä jokaiselle osapuolelle. Ihmiset piratoivat, kokeilevat, toteavat, että olispa kiva päästä kunnolla nettiinki yms ja ostavat täyden version. (ite nyt en usko että noin oikeasti tapahtuisi, mutta njoo, voihan se niinkin olla :)

Mutta anyway se on laitonta ja sillä sipuli. Tai vaikka porkkana. Ellei peräti kaviaaokkana <3

tkarkkainen [28.05.2006 11:09:18]

#

jounithenerd kirjoitti:

Suurin osa ihmisistä kuitenkin ostaa ohjelmansa kaupasta vain siksi, ettei tunne piraattisivuja eikä osaa etsiä niitä esim. Googlella.

Melkein haluaisin tietää lähteesi. Varmaankin jokin tutkimus, jossa on haastateltu ihmisiä, jotka ostavat kaiken kaupasta?

Blaze kirjoitti:

Piratismi on laitonta, tykkäsitte siitä tai ette.

Vaikka sen jo omassa postauksessasi julistitkin foorumin sääntöjen vastaukseksi, todetaan vielä että rikokseen yllyttäminen on rikos.

Vastatakseni alkuperäiseen viestiin, etpä taida tuon kokoluokan tallennustilaa saada ilmaiseksi. Eli rahaa tiskiin vaan. Muista ottaa myös tarpeeksi siirtokaistaa.

ajv [28.05.2006 11:54:37]

#

Ei ehkä ole oikea paikka tulla koodaraeille puhumaan piratistismin puolesta, koodarithan ne softat/pelit kuitenkin vääntää. Ja mitä alkuperäiseen kysymykseen tulee, et selvästi tiedä mitä pyydät. Ilmaista laadukasta sivutilaa (onneksi) ei ole vielä saatavilla ja perus webhotellipaketeissakin on nuo kaistanrajoitukset, jotka paukkuvat heti vastaan moista toimintaa harjoittaessa. Tuon kokoisten tiedostojen jakamiseen tarvitset siis jotain ihan muuta kuin ilmaista kotisivutilaa / webbihotelleja, jota taas onneksi ei irtoa ihan pikkuhinnalla. Tämä yhteiskunta ei vain toimi, jos kaikki on ilmaista. Viitaten Blazen viestiin, mullakin on tuolla puupino, tuletko halkomaan sen ilmaiseksi?

ZcMander [28.05.2006 12:34:46]

#

Joo, ollan sitten hieman aiheen ulkopuolella, tosin olen siä mieltä,että takaisin aiheeseen ei tarvi mennä.

sankari [28.05.2006 15:03:05]

#

Liittyen aiheeseen, Filefrontille saa niin isoja filuja kun haluaa, tietääkseni.

jounithenerd [29.05.2006 12:30:39]

#

Kiitti vinkistä. Just tämmöstä mä oon ettiny.

Pyrkyri [29.05.2006 12:41:01]

#

Pelien piratisointi on tehnyt sen että pelientekijät satsaavat enemmän massamarkkinoille jossa isät/äidit/hopealusikka-kakarat ostavat aina sen Jeesuspeli numero 4:sen.

Tiedätte varmasti mitä Looking Glassille kävi. Firma puskee bugitonta laatukamaa System Shock, Thief, ynnä muita jota en tiedä, mutta koska pelit eivät ole se mitä massa ostaa mutta joita fanit warettaa niin jo vain menee putiikki alta.

Kaikki ovat pelanneet System Shockia ja/tai Thiefiä. Montako laillisesti ostettua peliä olette nähneet?

-Wareta vaan minkä haluat, mutta älä valita jos nykyajan pelit ovat jatko-osien jatko-osia joiden pelityyli on ruoskittu puhki jo inkvisition aikaan.

HellCome [29.05.2006 14:11:53]

#

Täsä nyt hieman aihetta sivuten, niin olen ihmetellyt tuota Baanan kummallista P2P vihamielisyyttä. Silloin, kun taloyhtiöön viimeinkin saatiin Baana, niin DC++:kin toimi kohtalaisesti, mutta ajan kuluessa nopeus vain hidastui, hidastui, hidastui ja hidastui, kunnes jämähti jäihin kokonaan. Idealismia, ehkä, mutta minä keksin P2P kikkailuun muutakin käyttöä, kuin laittomien pelien imuroinnin. Mieleni olisi jo pidemmän aikaa tehnyt mieli lopultakin nähdä se kuuluisa StarWrek, mutta filmin sivuilta ladattuna koko filmi oli täynnä kaikenlaista ä'ää.

Olipa sivulla jopa maininta, että kannattaisi käyttää bit-torrenttia, mutta kun ei se Baana ala siihenkään. Olisi monenmoisia hienoja kotitekoisia filmejä (-kotikin), olisi omia kotifilmejä, olisi monenlaista sellaista jännää etsittävänä, mitä ei Kuukkelin kautta löydy. Monet iciwanhat tv-mainokset, hullunhauskat omatekoiset pelit (joita niitäkään ei koskaan löydy netin puolelta) ja monenlaista muutakin pientä naposteltavaa... mutta jostain syystä OPOYllä ei ole tätä asiaa ymmärretty, vaikka siitä mainitsinkin kerran puhelinkeskustelussa. Vihaisena vain tokaisivat, että heillä ei mitään rajoitella. Hyvä etteivät murisseet päälle.

Ettäpä semmoista. Mahtaneekohan muu kansa tietää sellaisista laajakaistaliittymistä, jotka ymmärtävät ihmisten käyttävän nettiyhteyttään muuhunkin, kuin vain järjestäytyneen rikollisuuden tukemiseen ja Ladenin Binin puhepostin välittämiseen?

Grey [29.05.2006 14:29:42]

#

>HellCome
Täällä päin en ole nähnyt että tiedostonsiirtoja haitattaisiin. Tosin, on minulla kyllä ihan eri liittymä kuin sinulla, mutta toisaalta..

The kyylärit kirjoitti:

-Hei! Katsohan mitä tuo yksi siellä taas latailee!
-En kyllä katso!
-Täh? Mikset?
-Siis, tuo tyyppi on aivan pervo! Oli pakko ottaa vuoden hermoloma, kun erehdyin katsomaan mitä videoita se oli ladannut.
-Ai? Pahus! Ne täytyy kyllä nähdä!

Eh, jooh..

-Grey-

HellCome [29.05.2006 14:35:22]

#

>Grey

heh heh.. noinhan se menee, mutta jäi mietityttämään, että minkälaisia liittymiä te siellä linnunradalla käytätte?

Akseli F [29.05.2006 14:41:05]

#

Jounithenerd: Mieti miltä itsestäsi tuntisi, jos olisit tuhlannut kolme vuotta tehdäksesi jonkun hienon pelin, käyttänyt paljon rahaa lisensseihin ja laitteistoon testataksesi että peli toimii monella alustalla...

Vihdoin peli on valmis ja löytyy kaupan hyllyltä. Kaikilla on se, mutta itse olet saanut siitä vain yhden pelin hinnan, muut ovat sen ladanneet netistä.

Olet siis tuhlannut aikaa ja rahaa, oletat että sinusta tulee multimildardööri (no OK, ei ehkä ihan) ja sitten jäätkin vain tappiolle...

Jollakin pelin tekijöidenkin on elettävä.

jounithenerd [30.05.2006 19:11:57]

#

Niin moni henkilö kumminkin ostaa pelinsä kaupasta, että eivät pelin tekijät juuri tappiolle jää(ellei peli sitten ole ihan paska). Jos itse olisin pelintekijä, niin olisisin tyytyväinen, jos pelini tulisi mahdollisemman monen käyttöön. Raha on tietysti myös tärkeä asia, mutta tuoton maksimointi ei varmaankaan ole läheskään kaikille pelintekijöille se kaikkein tärkein asia. Sitäpaitsi suurin osa pelien myyntituotosta menee kustantajalle, eikä pelien tekijöille.

ajv [30.05.2006 19:32:59]

#

Niin no ehkä 18-vuotias vielä voi ajatella noin, mutta siinä vaiheessa kun koodaat työksesi ja sinun pitäisi sillä perheesikin elättää, niin voi olla että alat katsomaan waretustakin hieman eri kantilta.

jounithenerd [30.05.2006 19:57:36]

#

Tuosta en nyt ole aivan samaa mieltä. Vaikka olenkin vasta aloittamassa ohjelmoija-opintojani teekkarissa, niin mielipiteeni tuskin muuttuu myöskään sitten, kun olen valmistunut ja töissä. Kun ajattelee sellaisia ohjelmia kuten Daemon Tools, Bit Comet yms., niin tuskin niitäkään ovat tehneet harrastajakoodaajat. Niidenkin tekijät ovat aika varmasti koulutuksen saaneita ammattikoodaajia, jotka ovat varmasti tehneet muutakin, kuin vain piraattejen levitykseen ja estojen ohittamiseen liityviä hommia. Silti he työskentelevät piraattejen levityksen ja käytön edistämiseksi.

Väitökset siitä, että piraatteja suosivat vain harrastajat ja nuoret on aivan väärä.

Metabolix [30.05.2006 20:14:15]

#

Haluaisin huomauttaa, että noista kumpikaan ei ole päätarkoitukseltaan piratismia edistävä ohjelma. Se, että Windowsissa voi käyttää laittomia ohjelmia, ei tee Windowsista piratismia edistävää. Torrent-verkkoa käytetään aivan yleisesti monien ilmaisohjelmien levitykseen, ja monet vapaan lähdekoodin ohjelmien lataussivut tarjoavat paketeista torrentteja, jottei palvelimen kaista tukkeutuisi. Myös CD-kuville löytyy aivan laillisiakin sovelluksia.

Pääasia tässä nyt kuitenkin on se, että piratismi on laitonta, eikä jounithenerdin kieroutunut mielipide muuta asiaa miksikään. Aivan samoilla perusteilla voisi ihmetellä, miksi ihmiset ostavat ruokansa kaupasta, kun voi aivan hyvin käydä naapuritilalla naurisvarkaissa tai tappaa ja syödä kadulla vastaantulevia koiria.

tkarkkainen [30.05.2006 20:15:58]

#

jounithenerd kirjoitti:

tuoton maksimointi ei varmaankaan ole läheskään kaikille pelintekijöille se kaikkein tärkein asia

Aivan, ei kaikille. Ne, joille se ei ole sitä, jakavat pelinsä jo muutenkin ilmaiseksi tai pilkkahintaan. Suuret pelitalot taas ovat olemassa vain tehdäkseen rahaa. Firman johto haluaa rahaa, ja se on ykkösprioriteetti. Firmassa työskentelevät suunnittelijat, graafikot rivikoodarit tarvitsevat rahaa, että jääkaapissa olisi muutakin kuin valo, ja niinpä työpaikan säilyminen on elintärkeää. Työpaikka vaan ei tahdo säilyä jos firma menee nurin. Eipä pelin laiton leviäminen laajalle paljon mieltä lämmitä siinä vaiheessa.

Pyrkyri [30.05.2006 20:23:25]

#

Tämä on se ikuinen oravanpyörä: pelit maksavat paljon jotta tuotolla voidaan korvata kustannukset ja maksaa tekijöille kohtuu palkkaa. Piratismi syö tuottoja -> pelit maksavat enemmän.

Ai että warettamisen estäminen on tuoton maksimointia? Kappas kummaa, totta kai se on. Hyvä jos pelitalot pysyvät pystyssä. Arcanumin ja Vampire: Bloodlinesin tekijöiden firma Troika Games (sen keulahahmoista Tim Cain oli mies Fallout 1:sen ja 2:sen takana) meni nurin koska:
a) Pelit olivat yksinpelejä (paha paha paha)
b) Pelit olivat roolipelejä (suoraan isästä perkeleestä)
c) Jäljelle jäävä vähäinen kohderyhmä harrastelee pirawaree.

Mahtaa miehiä nyt lämmittää, "Meidän pelien tekeminen loppu tähän, mutta olipa onni että ihmiset waretti niitä laajalle ennen kuin levyjen painaminen loppu rahotuksen puutteeseen."

Juuri sillä ei ole mitään tekemistä menestyksen kanssa kuinka hyvä peli on, ainoastaan markkinoinnilla, peligenrellä ja numerolla nimen perässä.

Daemon toolseja voi käyttää muuhunkin kuin piratismin harrastelemiseen. Itse tykkään pitää kaikkia arkistoituja tiedostoja cd-imageina. Ihan samalla tavalla DC++ ei ole piratismi-ohjelma, monet vain käyttävät sitä siihen tarkoitukseen.

Voi kuule Jouni, jos joku päivä julkaiset jonkun itse koodaamasi ohjelman niin minä lupaan noudattaa elämänkatsomustasi ja warettaa sitä niin paljon että tukka lähtee.

jounithenerd [30.05.2006 20:29:10]

#

Kiitos paljon.

ajv [30.05.2006 20:31:32]

#

Kuten jo tuolla aikaisemmin totesin, et ole ehkä ihan oikealla foorumilla puhumassa piratismin puolesta ;)

T.M. [30.05.2006 20:37:38]

#

jounithenerd kirjoitti:

Mahdollisesti, mutta ajatteletko tuota asiaa, jos olet löytänyt jonkin huippuarvostelut saaneen pelin netistä piraattina? Mieti... olet kiinnostunut siitä, olet kuullut, että siinä on mahtava moninpeli-mahdollisuus ja kaupassa huomaat, että se maksaa ihan homona.

Elämä on.

jounithenerd [30.05.2006 20:49:57]

#

Nyt alkaa vähän mennä harhaan aiheesta.

str4nd [30.05.2006 23:01:23]

#

jounithenerd kirjoitti:

Nyt alkaa vähän mennä harhaan aiheesta.

Eikä mene. Luulet vain. Alkuperäinen aihe oli "Web-tallennustilaa" ja nyt se on "Mitä mieltä olet piratismista?"

Aku2 [30.05.2006 23:24:06]

#

jounithenerd kirjoitti:

Niin moni henkilö kumminkin ostaa pelinsä kaupasta, että eivät pelin tekijät juuri tappiolle jää(ellei peli sitten ole ihan paska). Jos itse olisin pelintekijä, niin olisisin tyytyväinen, jos pelini tulisi mahdollisemman monen käyttöön. Raha on tietysti myös tärkeä asia, mutta tuoton maksimointi ei varmaankaan ole läheskään kaikille pelintekijöille se kaikkein tärkein asia. Sitäpaitsi suurin osa pelien myyntituotosta menee kustantajalle, eikä pelien tekijöille.

Et taida oikeasti seurata peliteollisuutta juuri lainkaan?
Pelifirmoja kaatuu varmaan yhtä usein kun sinä vaihdat sukkiasi.
Ei peleillä rikastu kuin harvat.

Jotenkin yrität puolustella tekoasi sillä, ettei ole rahaa.
Rahan vähyys ei ole kovinkaan järkevä peruste varastamiselle varsinkin kun kyse on viihteestä, eikä elintärkeästä asiasta, kuten esim. ruoka.

Ehkä kun sinä kasvat isoksi ja joudut omalla työlläsi elättämään perheesi, maksamaan ruokasi, vuokrasi, lainasi, jne, jne, niin ymmärrät, että tehdystä työstä on hyvä saada myös korvausta.
Olen satavarma, että vaikka tienaisitkin pärjätäksesi, niin et todellakaan tykkäisi, jos sinun palkkatulosi on riippuvainen siitä, miten paljon ihmiset ostavat tekemääsi tuotetta ja sitten huomaat warepellejä, jotka tekevät kuten sinä nyt.

Ja jos sinäkin joskus rikastut niin paljon, että sinulle ei rahanmäärällä ole paljoa merkitystä, niin aivan varmasti et edelleenkään tykkäisi, jos sinun työtulostasi varastettaisiin varsinkin jos se vaikuttaa sinun tuloihisi.

No. Sivu tuskin on kauaa enää pystyssä. Ilmoitus on jo tehty. Siinähän rupeat tekemään töitä, että saat sanktiot maksettua :)

Use your head, man!!!!

juha127 [30.05.2006 23:34:12]

#

Aku2 kirjoitti:

No. Sivu tuskin on kauaa enää pystyssä. Ilmoitus on jo tehty. Siinähän rupeat tekemään töitä, että saat sanktiot maksettua :)

Use your head, man!!!!

Olisit pistänyt mieluummin levitykseen vanhoja pelejä(hyviä klassikkeja), joiden tekeminen on lopettu 8-10v sitten ja eikä niitä löydä edes kirppiksen hyllyltä vaikka valvoisi niitä 24/7/365. Eikä taas juuri 1vk - 6kk sitten ilmestyneiden pelien imageja.

ps. Tuli tämäkin sanottua... :)

tesmu [30.05.2006 23:38:45]

#

Ymmärrän piratismista koituvat haitat.... Tottakai se pelintekijöille on huono jos heidän tuotteitaan jaetaan ilmatteksi... Mutta toisaalta kun ajattelee esim paljon mulla on L******** ohjelmia koneella ja se että joka saatanan pikkunen apuohjelma pitäs ostaa hintaan 25€---> ja se että jokasen artistin levy jota kuuntelen pitäsi ostaa erikseen alkaa kuullostaa jo erittäin rahalliselta hommalta ja isolta hommalta myös. Olen kyllä ostanut ohjelmia sekä levyjä, mutta joka levyä ja ohjelmaa en kyllä jaksa ostaa. Koska ohjelmat saattavat olla sellasia jota tarvitsen vain sillähetkellä etc... Ja ne 3 ainoaa peliä jota omistan ja jota pelaan (Hl1, Hl2, Dod Source) olen ostanut...

Lebe80 [31.05.2006 10:08:58]

#

tesmu:
25e on melko pieni hinta. Se voi olla koululaiselle/opiskelijalle suurehko, mutta kun tekee vaikka kolmena iltana viikossa töitä, niin huomaa pian että n.400e "opintotuen" lisäksi tulee vielä tuplasti enemmän palkkaa.

Waretus on pahasta, eikä se hyödytä ketään. Ware-peleihin harvemmin saa päivityksiä/puhelintukea ja osa sisältää haittaohjelmia.

jounithenerd:
Mainitsemasi ohjelmat eivät suinkaan olekaan kaupallisia ohjelmia, vaan Open Source yms. ohjelmia, joilla on erilaiset lisenssit. Näitä ohjelmia saat levittää kuinka paljon tahansa, kunhan hyväksyt lisenssien antamat ehdot. Osa Open Source-koodareista kuuluu erilaisiin yhdistyksiin, jotka hankkivat tienestinsä muulla tavalla (rahoitus yms.), jos edes hankkivat tienestiä.

HellCome [31.05.2006 13:13:00]

#

Kun aiheesta on kerran poikettu jo näin railakkaasti, niin tuleepahan mieleeni vast'ikään televiissiossa vaahdonnut nuori vasemmistoidealisti, joka oli sitä mieltä, että "hänhän ei paskaduuneja tee ja että kaikille on maksettava kansalaispalkkaa - ihan noin vain". Mahtoikohan kaverin pienessä mielessä käväistäkään, että mistä ne rahat niihin kansalaispalkkoihin otetaan ja kuka vie roskat kaatopaikalle, jos kukaan ei tee niitä "paskaduuneja"?

Toki, en ole tietääkseni koskaan tavannut ketään tietokoneen omistajaa, jolla ei jossain elämänvaiheessaan olisi ollut laitonta tai paria kopiota ohjelmasta. Monelta koneelta on aikanaan löytynyt Doomit ja Wolfensteinit.. mutta samalla voisi sanoa, että aika moni lapsi on karkkia ostaessaan "keventänyt" Candy-Kingin vaakaa, eikä sekään ole laillista.

On myöskin huomattava, että laillisuus ja oikeudenmukaisuus eivät aina kohtaa, kuten esimerkiksi sellaisessa tapauksessa, jossa eräs suuri suomalainen pankkisetä suuren kyömynokkansa avustuksella keikkasi pankit nurin, piilotti kansan rahat ja tarjosi "eioota" ja elää nyt leveästi. Homma ei välttämättä ollut laitonta, mutta epäoikeudenmukaista ja sutkia toimintaa se kyllä oli.

Toinen puoli taasen voisi olla sellainen, jossa joutuu varastamaan läheisen auton saadakseen vakavasti haavoittuneen ajoissa sairaalaan. Se on laitonta, mutta oikeudenmukaista ja inhimillistä (suomalaisessa oikeuskulttuurissa tällaisesta toimesta saa tuomion "ajoneuvon luvattomasta käyttöönotosta", mutta jos ei saisi vietyä loukkaantunutta sairaalaan, niin silloin saisi tuomion "heitteillejätöstä") toimintaa ja moraalisesti oikein.

TS. jokaisessa tilanteessa tulisi pohtia sitä, että onko kyseinen toiminta oikeutettua lopputuloksen kannalta: onko väärin varastaa toisen omaisuutta auttaakseen muita (Robin Hood - syndrooma) tai onko oikein varastaa toisilta hyötyäkseen siitä itse. Erään vähemmän tunnetun sarjakuvasankarin mottoa lainatakseni "Suuri voima tuo mukanaan suuren vastuun".

Aku2 [01.06.2006 00:25:33]

#

HellCome kirjoitti:

Toki, en ole tietääkseni koskaan tavannut ketään tietokoneen omistajaa, jolla ei jossain elämänvaiheessaan olisi ollut laitonta tai paria kopiota ohjelmasta. Monelta koneelta on aikanaan löytynyt Doomit ja Wolfensteinit...

Itse uskon myös, että monelta on löytynyt/löytyy piraattikamaa omaan käyttöön, jonka vielä joksenkin hyväksyn varsinkin jos niillä ei hyödytä rahallisesti.
(esim. tekemällä piraatti Visual Studiolla kaupallisia softia)

Sitä minä en hyväksy, että saatua piraattikamaa myös levitetään muille.

tesmu [01.06.2006 09:18:35]

#

Lebe80

Ei 25€ ole oikeasti paljoa ja tarkoitin lähinnä että 25 eurosta ylöspäin, mutta kun jokaisesta pikkusesta apuohjelmasta jota tarviin pitäisi maksaa vähintään se 25€ niin tuosta muodostuu hirveä summa rahaa kun rahalle olisi muutakin käyttöä kuin ostaa softia.

Aku2 [01.06.2006 10:35:54]

#

tesmu kirjoitti:

Lebe80

Ei 25€ ole oikeasti paljoa ja tarkoitin lähinnä että 25 eurosta ylöspäin, mutta kun jokaisesta pikkusesta apuohjelmasta jota tarviin pitäisi maksaa vähintään se 25€ niin tuosta muodostuu hirveä summa rahaa kun rahalle olisi muutakin käyttöä kuin ostaa softia.

Tupakkiaskikin maksaa n. 2€ aski joka ei kauheasti ole, mutta jos laskee kaikki vuodessa ostetut askit mitä niihin on mennyt rahaa, niin se on valtava määrä.
Voit korvata tuon tupakan esim. oluella, viinalla, karkeilla, colalla, tms.

Tietotekniikka ei ole halpa harrastus. Kuten ei nykyisin moni muukaan harrastus.
Kyllä itseänikin "ketuttaa" kun itselläni on mennyt vuosien saatossa varmasti yli 20 000€ pelkkiin ohjelmistoleisensseihin rahaa ja lisää menee kokoajan.
Ja kyse on vain kahden koneen ohjelmistolisensseistä.
Olen kyllä itsekin käyttänyt piraattikamaa/ilmaista vaihtoehtoa, mutta heti kun on rahaa ollut, niin tarvittavan ohjelmiston olen laillisena hankkinut.
Voi niitä hankkia pikkuhiljaakin eikä niitä tarvitse kaikkia kertarysäyksellä hankkia.
Samoin jos ei ole rahaa, niin ilmaisia vaihtoehtoja (varteenotettavia) kyllä löytyy, joilla vaikka tienaa sitten sen verta rahaa, jolla saa ostettua niitä maksullisia softia.

Aku2 [06.06.2006 22:45:41]

#

jounithenerd kirjoitti:

Ei piraattikopioiden levittämisessä ole mitään moraalisesti pahaa.

Miksi sitten otit latauslinkin sivuiltasi pois? :)

miiro [07.06.2006 11:09:04]

#

Aku2:
Ei se sitä pois ottanut, freewebs sen pois otti kun se ilmiannettiin sivun yläpalkista ;)

jounithenerd [10.06.2006 00:20:18]

#

Freewebs poisti tiedoston, joten latauslinkki oli luonnollisesti aivan turha.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta