Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Sarjaportin ohjaus?

Jabe [14.04.2006 20:01:50]

#

Lähdetään siitä, että en ymmärrä ohjelmoinnista juuri mitään. C++:lla olen joskus jotain hyvin yksinkertaista tehnyt ja PHP:lla nyt osaan jotakin tehdä, mutta siitä ei ole tässä apua. Tai voisi ollakin, kun näyttää olevan jotakin laajennuksia, joilla vois tuon aika helposti tehdä, mutta se vaatisi uuden http-serverin asennusta ja muuta säätöä niin paljon, että vaivaa on tässä vaiheessa liikaa.

Tarttisin siis ohjelman jonka vois ajaa windowssin komentoriviltä ja ainoa mitä sen pitäisi tehdä olis käyttää sarjaportin DTR- tai RDS-linjaa hetken ylhäällä. Tarkoituksena olis tehdä kytkin, joka tuo ohjelma kytkisi päälle. Tuohon perään sitten luulen osaavani tarvittavan elektroniikan tehdä.

Jos joku osaisi noin suurin piirtein neuvoa miten ja millä tuo kannattaa tehdä, tai jos vaikka ihan valmis ohjelma jostain löytyisi, niin olisin kiitollinen.

panttu [14.04.2006 23:17:56]

#

.net frameworkissä on jonkin tason luokat olemassa sarjaportin ohjaamiseen, joten alla olevasta osoitteesta löytyy ainakin esimerkki c#:lle.
http://www.codeproject.com/csharp/SerialCommunication.asp

ja itse serial port luokan kuvaus löytyy täältä
http://msdn2.microsoft.com/en-US/library/system.io.ports.serialport_members­(VS.80).aspx

.net kielille on oma c++ laajennus, joten ohjelmointi onnistuu jossain määrin tutulla c++:lla. Tosin vaatiin .net:ä tukevan kääntäjän kuten visual studio.net tai sharp developin.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta