Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: onko reaaliaikaista keskustelua(java)

Paulus M [13.03.2006 20:08:55]

#

Kysyisin tässä sellaista, että sattuuko kukaan tietää onko missään keskustelu aluetta, jossa olisi joko englannin kielisiä, taikka sitten hyvällä tuurilla jopa suomalaisia javasta kiinnostuneita henkilöitä reaaliaikaisessa keskustelussa. Javassa näyttää olevan paljon pieniä yksityiskohtia mitä ei opi kuin vain kokemuksen avulla. Jos olisi mahdollista jutella reaaliaikaisesti jonkun java-osaajan kanssa, niin ongelmat ja hankaluudet olisi kymmeniä kertoja helpompi ratkaista.

Itselläni ainakin tulee jatkuvasti kääntäjältä valituksia, ja en vaan voi ymmärtää mitä väärää olen mahtanut tehdä.
Tosin kun olen muutamia kertoja tuonut sen tänne, niin näyttääpä siltä että java osaajat ovat hetkessä osanneet sanoa mistä on kysymys.
Mutta toistaalta on vähän hankala jos joudun jatkuvasti availemaan uusia aloituksia jonkun pienen ongelman takia, mikä ei ehkä tarvitsisi koko ohjelmointi ryhmän huomiota.

sooda [13.03.2006 20:14:34]

#

Irkissä on tosi helppo keskustella reaaliaikasesti, ja sieltä löytyy varmasti java-aiheisia kanavia sekä ohjelmointiputkankin kanava missä on varmasti pari javaosaajaa. Ite osaan suht perusteet ja vähän lisää, varmaan jossakin osaisin auttaa jonkin verran myös.

A-P [13.03.2006 21:17:16]

#

Paulus M kirjoitti:

Javassa näyttää olevan paljon pieniä yksityiskohtia mitä ei opi kuin vain kokemuksen avulla.

Yksityiskohdat selvinnevät kirjallisuuden avulla. Aina ei tosin tiedä mikä on vialla ja mistä lähteä etsimään selvennystä asiaan. Java Language Specification:sta ainakin voi tarkistaa kuinka jokin asia on.

Sami [14.03.2006 00:07:57]

#

Kannattaa tulla ircnetissä kanavalle #ohjelmointiputka, niin sieltä ainakin yleensä saa vastauksen kohtuullisen pian (nähdäkseni siellä pyörii lisäkseni ainakin pari muuta javaa osaavaa henkilöä, sekä ainakin yksi joka kyselee javasta silloin tällöin).
Privaviestejäkään ircissä en pistä pahakseni, joskin jollakin yleisellä kanavalla vastaukset tulee todennäköisesti esille nopeammin.

KimmoKM [14.03.2006 00:43:15]

#

[offtopic]#ohjelmointiputkasta mainitsisin sen verran, että siellä on oma kulttuurinsa johon kuuluu kaikista virheistä pilanpäiten haukkuminen "et vain osaa!"/"kannattaisi osata!"/"asenna Gentoo!" eikä sellaista kannata pelästyä.[/offtopic]

tsuriga [14.03.2006 02:30:43]

#

Jos englanti sujuu niin #java löytyy varmaan IRCnetistä kuin Qnetistäkin. Ohjelmointiputkan kanavalta avun hakeminen on vähän lottoamista (no niin ja kiitokset niille, joilta aina joskus vastauksia saanut [mm. Blaze IIRC]).

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta