Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Formula 1 - Kausi 2006

Sivun loppuun

Tumpelo [12.03.2006 15:36:55]

#

Ajattelin laittaa tällaisen topicin pystyyn, onhan Formula sentään niin iso asia että varmaan koskettaa kaikkia (?) tälläkin foorumilla käyviä.

Tässä lainaus tekstistä jonka laitoin eräälle toiselle foorumille: "Todellakin uskomattoman hieno kisa! Ei pelkästään Kimin jumalattoman ajosuorituksen ansiosta (Ja kerrankin pelittäneen Mäcin ansiosta) vaan myös sen takia että nyt kilpailut ovat menneet siihen suuntaan että sijoista todella taistellaan, eikä vain mietitä taktiikoita ja sitten körötellään radalla. Upeita taisteluita ja ohituksia, tällaista sen formulan pitää olla! Kerrankin ollaan sääntömuutoksilla viety asiaa oikeaan suuntaan, toivottavasti FIA ei saa päähänsä muuttaa asetelmia ensi kaudeksi...

Mutta ehdottomasti paras näkemäni kisa sitten Häkkisen valtakauden!"

Bahrainin GP oli todellakin näkemisen arvoinen. Toivottavasti yhtä tiukkoja kisoja on vastaisuudessakin tiedossa.

EDIT: Suosittelen muuten erästä todella mielenkiintoista Formula 1 online manageripeliä, nimittäin Pitwallia. Hiukan samantapainen kuin Hattrick mutta mielestäni paljon monipuolisempi. www.pitwall.org

KimmoKM [12.03.2006 17:26:03]

#

..mikä koskettaa? Formula? Mikä se on? </vitsi>

Mutta en kyllä usko, että formulat kiinnostavat (puhumattakaan koskettamisesta) pätkääkään ainakaan suurta osaa tämän foorumin kävijöistä. Keskustellaan mieluummin vaikka GPL v3:sta, joka joitakin voi koskettaakkin.

(Viestiä ei ole tarkoitus ottaa loukkauksena mikäli formuloista on kiinnostunut)

Heikki [12.03.2006 17:36:12]

#

Itsellä oli harmittavasti kauden viimeinen lätkäpeli enkä pystynyt kisaa seuraamaan. Olin kyllä melkoisen yllättynyt Räikkösen noususta kun siitä kuulin, tarkemmin en osaa kommentoida kun en nähnyt.

Uusi aika-ajojärjestelmäkin näytti toimivan aikas hyvin, katsottavaa riittää koko tunnin ajaksi, vaikkakin viimeisen session alku menee bensan kuluttamiseksi. Pudotuspeli saattaa aiheuttaa yllättäviä lähtöjärjestyksiä (kuten nyt saatiin Räikkösen kohdalla kokea). Mukava kompromissi wanhan hyvän systeemin (1h, 12krs) ja viimevuotisten välillä.


Edit. Jos topikin aihe ei kiinnosta, ei sitä tarvitse toitottaa vaan voi pysyä hiljaa (yksi "ei kiinnosta"-viesti tuottaa monia vastaavia ja se sekoittaa aihetta).

Metabolix [12.03.2006 17:37:16]

#

Jep, eipä ole mikään formula, kurlaus, mäkihyppy tai huippu-urheilu koskettanut eikä tule koskettamaankaan, eli eipä tehdä tyhjiä olettamuksia.

Mikähän mahtoi olla tämän aiheen tarkoitus noin yleisesti ottaen? Et varsinaisesti avannut keskustelua mistään muusta kuin siitä, kiinnostaako aihe ketään.

Olga [12.03.2006 17:37:18]

#

KimmoKM, aloita toki säie GPL v3:sta jos se sinua ja muita kiinnostaa. Itse kisasta tänään ei kyllä jännitystä puuttunut ja saatiinpa vielä Räikkönen podiumillekin, mikäpä sen hianompaa :)

Mihin muuten katosi ajv:n viesti?

Tumpelo [12.03.2006 18:15:35]

#

No ilmeisesti yliarvion ihmisten kiinnostuksen Formuloihin, mutta Metabolix, tarkoitus ei suinkaan ole keskustella ihmisten kiinnostuksesta Formulaan vaan siitä Formula 1 -sarjasta itsestään. Jos et huomannut. Vai olisiko pitänyt laittaa otsikkoon "Täällä sitten puhutaan Formula ykkösen kaudesta 2006 vaikka se ei kaikkia kiinnostakaan" jotta olisin välttynyt sarkastisilta kommenteilta.

Tuli muuten Montoyalle mukavasti nenille tuossa kisassa, viimeiseltä sijalta lähtenyt tallikaveri nousi edelle vaikka Montoya juuri ennen kisoja hehkutti olevansa vähintään yhtä hyvä kuski kuin Räikkönen. Hah! Montoyalla tainnut nousta päähän muutakin kuin alkoholia.

Ihmetytti vähän Alonson kisan jälkeiset "seremoniat". Haiskahti hiukan epäilyttävälle ne sen, hmm, heilumiset. Tai sitten täällä Suomessa vain leimataan homoksi heti jos vähän liikahtaa julkisella paikalla. :D

Hmm voi hyvin olla että Ron Dennis alkaa kosimaan Nicoa McLarenille. Tai no se on päivänselvää, Denniksellä kun on tapana houkutella kaikki suomalaiset* McLarenille kärsimään moottoririkoista. Omasta puolestani toivon ettei Nico vaihda tallia, Williams on ihan kilpailukykyinen talli vaikkei ihan kuumimmassa kärjessä olekaan. Ainakin luotettavuus on kohtalainen toisin kuin eräällä kärkitallilla... -_-

*Vaikka Nico ei 100% suomalainen olekaan

setä [12.03.2006 18:20:05]

#

Juu, oli tosi hieno kisa ja kyllä seuraan kisoja jatkossakin, vaikka olikin mitä upein ulkoilu sää. Aamupäivällä tuli sentään hiihdettyä 14 km. Oikeastaan kaikki mahdollinen kiinnostaa niin kauan kuin henki pihisee. Mutta mikä ihmeen GPL v3 ?? (/ei vitsi).
Alonso tosiaan on jo pitkään vaikuttanut turhan leuhkalta tyypiltä vaikka onkin taidokas ja onnekas kuski. Nico oli aivan Kimiin verrattava taidoiltaan. Ties kuinka hyvin olisi sijoittunut ilman lähtöhässäkän törmäilyjä.

Heikki [12.03.2006 18:27:01]

#

Tumpelo kirjoitti:

*Vaikka Nico ei 100% suomalainen olekaan

Eikös Keke sanonut jotain että "on Suomen ja Saksan passi mutta kumpaakaan kieltä (tai ainakaan suomea) tuskin osaa ja asunut koko ikänsä Monacossa".

Jos Nico nyt menestyy, siitä varmasti tehdään "suuri Suomalainen". Itse en Nicoa kuitenkaan samalla tavalla seuraa/kannusta kuin "kunnon" Suomalaisia. Toivottavasti Kovalainen pääsee ensi kaudeksi rellun rattiin kisoihinkin, saataisiin kaksi "oikeaa" Suomalaista ajamaan vieläpä kärkitalleissa!

KimmoKM [12.03.2006 18:28:50]

#

lainaus:

Mutta mikä ihmeen GPL v3 ??

GNU General Public License on yleisimmin käytetty lisenssi Free Software/Open Source -ohjelmissa, sitä käyttää mm. Linux, kaikki GNU-työkalut, GIMP, KDE ja suurin osa muista ohjelmista. Siihen ei ole tullut päivityksiä yli kymmeneen vuoteen ja tuleva versio 3 ottaa kantaa mm. ohjelmistopatentteihin ja DRM:ään (Omasta mielestäni ihan hyvä idea, mutta Linuxin kaltaiset softat eivät voi myöskään tästä syystä oikein ottaa uutta versiota käyttöön, osassa on hyvä).

ajv [12.03.2006 18:31:23]

#

Olga: Otin sen pois kun siitä tuli niin sisällötön, enkä just siihen hätään kerennyt sitä muokkaamaankaan... :)

Mutta siis. Uudet sääntömuutokset (aika-ajosysteemi) näyttivät toimivan hyvin ja erittäin positiivista olivat nuo pienet nopeuserot tallien välillä. Ensimmäisen kisan jälkeen kausi 2006 näyttää todella mielenkiintoiselta verrattuna tuohon M. Schumaherin valtakauteen, jolloin mestaruus ratkesi parhaillaan jo kauden puolen välin tienoilla.


Ja oli kyllä mahtava kisa Kimiltä! Vielä pari kuukautta sitten ei olisi uskonut McLarenin yltävän moiseen suoritukseen.

Ja menkää nyt he*****iin sen GPL v3:n kanssa, nyt keskustellaan formuloista!

Tumpelo [12.03.2006 18:56:35]

#

Heikki kirjoitti:

Tumpelo kirjoitti:

*Vaikka Nico ei 100% suomalainen olekaan

Eikös Keke sanonut jotain että "on Suomen ja Saksan passi mutta kumpaakaan kieltä (tai ainakaan suomea) tuskin osaa ja asunut koko ikänsä Monacossa".

Jos Nico nyt menestyy, siitä varmasti tehdään "suuri Suomalainen". Itse en Nicoa kuitenkaan samalla tavalla seuraa/kannusta kuin "kunnon" Suomalaisia. Toivottavasti Kovalainen pääsee ensi kaudeksi rellun rattiin kisoihinkin, saataisiin kaksi "oikeaa" Suomalaista ajamaan vieläpä kärkitalleissa!

En kyllä itsekään oikein tiedä miten tuohon Nicoon suhtautuisi. Mutta suomalaiselta isältään hän on ajotaitonsa perinyt, siitä ei ole epäilystäkään. Kyllä Nicon pärjääminen on paljon helpommin sulatettava asia kuin vaikkapa Schumaherin tai Alonson. Mutta minä kuitenkaan en lukkiudu tähän suomalaisuuteen, kannatan monia muitakin kuljettajia (joskaan en yhtä paljon kuin suomalaisia, luonnollisesti) lukuunottamatta Schumaheria (luulisi seitsemän mestaruuden riittävän) ja Alonsoa. Jos FIA keksisi ettei suomalaiset saa osallistua Formuloihin (en yhtään ihmettelisi) ja kaikki kuskit olisivat yllättäen tasavertaisia niin kannattaisin luultavasti Buttonia, Takuma Satoa ja Coulthardia. Talleista Super Aguria, Hondaa ja ehkä Renaultiakin.

Onneksi on kuitenkin susi suomalaisia joita kannattaa! :D


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta