Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Tekijänoikeudet WEB-sivuilta tietoa haettaessa

es4 [11.03.2006 17:05:56]

#

Terve!

Selailin tässä yhtenä päivänä finnkinossa pyöriviä leffoja, mietin minkä niistä menisin katsomaan. Tätä tehdessäni pompin
väliä www.finnkino.fi ja www.imdb.fi, koska halusin saada jonkinlaisen yleiskäsityksen eri elokuvien tasosta. Kaikki olisi ollut helpompaa, jos elokuvat olisi listattu yhdellä sivulla vaikkapa IMDB käyttäjien pisteytyksen mukaan (sivulla voisi myös näkyä itse pistemäärä, genre, yms.).

Jos tekisin tälläisen sivun (vaikkapa php:n avulla), joka hakisi tarvittavat tiedot www.finnkino.fi:sta ja www.imdb.com:sta ja tulostaisi ne edellä mainitulla tavalla, olisiko se tekijänoikeusrikkomus? Vaikuttaako asiaan se olenko sivun ainoa käyttäjä vai onko sivu julkisessa käytössä?

-Es4

Metabolix [11.03.2006 17:31:43]

#

Omaan käyttöönsä saa tietenkin hakea mitä tahansa julkisesti saatavilla olevaa, enkä usko, että rikkoisi oikeuksia laittaa tuollaista julkiseenkaan käyttöön, ainakaan, jos sivuilta selvästi ilmenee, mistä tiedot ovat peräisin, tai jos tiedot eivät sisällä toisten kirjoittamaa tekstiä (sanallisia arvosteluja tai muuta sellaista) vaan ainoastaan faktatietoja, kuten genre, kesto, esitysajankohdat ja vastaavaa.

Antti Laaksonen [12.03.2006 01:10:46]

#

Ainakin IMDb:n sivulla mainitaan mm. seuraavaa:

lainaus:

You may not use data mining, robots, screen scraping, or similar data gathering and extraction tools on this site, except with our express written consent as noted below.

Jos teet sivun omaan käyttöösi ja tiedot päivitetään esim. kerran päivässä, ongelmia tuskin kuitenkaan tulee. Sillä ei ole minusta merkitystä, käykö sivuilla itse vai antaako tämän tehtävän PHP-skriptille, joka muodostaa sivuista koosteen.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta