Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Sunnuntai

Sivun loppuun

E.K.Virtanen [05.03.2006 16:29:49]

#

Tänään on taas niitä päiviä.
Ei onnistu mikään. Ulkona on kylmä, eikä kaapissakaan oikein mitään syötävää. :D

Päivän "paras" koodi

Randomize Timer
CLS

' Lets set Min and Max values just to make code look bit better
Dim Min,Max AS INTEGER
    Min = 1 : Max = 100

' 5 randomed numbers on array. These are what we are tying to guess.
DIM Numbers(5,2) AS INTEGER
   For i = 1 TO 5
      Numbers(i,1) = INT(RND * 100) + 1
      Numbers(i,2) = 1
   Next i

' This is what player types at each round and how many rounds played. Guessed is number of correctly guessed numbers.
Dim Guess, Rounds, Guessed AS INTEGER
      Rounds = 0 : Guessed = 0
DO
Rounds = Rounds + 1 : Guessed = 0
   Color 15
   LOCATE 18,10 : Print "Kierros:"; Rounds
   LOCATE 20,10 : Input "Arvaa numero väliltä 1 - 100";Guess
   CLS
     IF Guess < Min OR Guess > Max Then END

   For i = 1 TO 5
      IF Guess = Numbers(i,1) Then Numbers(i,2) = 0
      IF Numbers(i,1) < Guess Then Color 14
      IF Numbers(i,1) > Guess Then Color 12
      IF Numbers(i,2) = 0 Then
      Color 10 : Guessed = Guessed + 1
      END IF
           LOCATE i+5, 15 : Print "Number:"; i;
   Next i
        IF Guessed = 5 Then EXIT DO
Loop

CLS
For i = 1 TO 5
   LOCATE i,5, 15 : Print "Numero:"; i ; " was "; Numbers(i,1);
Next i
Locate 15,15 : Print "Kierroksia yhteensä: "; Rounds
Sleep

FreeBASIC koodia mutta tiataa qb:lla kääntyä kanssa suoraan.
Pistääkö joku pahemmaksi? :D

Grey [05.03.2006 18:12:31]

#

Hm, minä?..

CLS
SCREEN 7
I = 11
DO
1 W$ = INKEY$
SLEEP 1
IF W$ <> "" THEN GOTO 1
I = I - 1
SOUND 1000, 1
LOCATE 12, 20: PRINT I; " "
IF I = 0 THEN EXIT DO
LOOP
SLEEP 2
CLS
FOR X = 0 TO 80
FOR Y = 0 TO 50
LINE (160 - X, 100 - Y)-(160 + X, 100 + Y), 12, B
LINE (160 - X + 1, 100 - Y + 1)-(160 + X - 1, 100 + Y - 1), 0, B
NEXT
NEXT
COLOR 14
2 DO
LOOP WHILE INKEY$ = ""
D = D + 1
SOUND 450, 1
SOUND 480, 1
SOUND 400, 1
LOCATE 13, 17: PRINT " TÖKS.. "
SLEEP 1
LOCATE 13, 17: PRINT "        "
IF D >= 3 THEN GOTO 3
GOTO 2
3 SOUND 950, 1
SOUND 980, 1
SOUND 900, 1
LOCATE 13, 17: PRINT "MÄISKIS!"
SLEEP 2
SOUND 950, 1
SOUND 280, 2
SOUND 990, 1
LOCATE 13, 17: PRINT " LÄTS!  "
SLEEP 5
SCREEN 0
WIDTH 80, 25
END

-Grey-

Draiz [05.03.2006 18:17:30]

#

Sunnuntai on kyllä viikon tylsin päivä. Ehdotan sen poistamista viikonpäivistä. Äänestättekö puolesta vai vastaan? Perusteluja. :P

BlueByte [05.03.2006 18:18:27]

#

sunnuntai o iha tymä päiovä !!3141

Tumpelo [05.03.2006 18:19:06]

#

Draiz kirjoitti:

Sunnuntai on kyllä viikon tylsin päivä. Ehdotan sen poistamista viikonpäivistä. Äänestättekö puolesta vai vastaan? Perusteluja. :P

Ei missään nimessä saisi poistaa, sitten viikonloppu kestäisi vain yhden päivän ja järkihän siinä lähtisi.

Draiz [05.03.2006 18:21:02]

#

Tumpelo kirjoitti:

Draiz kirjoitti:

Sunnuntai on kyllä viikon tylsin päivä. Ehdotan sen poistamista viikonpäivistä. Äänestättekö puolesta vai vastaan? Perusteluja. :P

Ei missään nimessä saisi poistaa, sitten viikonloppu kestäisi vain yhden päivän ja järkihän siinä lähtisi.

Voihan lauantaista tehdä kaksi päivää pitkän päivän. :)

E.K.Virtanen [05.03.2006 18:47:15]

#

@Grey. Joo, "voitit" tosiaankin :D

ville-v [07.03.2006 15:14:50]

#

Päivän paras koodi:

#include <cstdlib>
void main(){while(true) system("PAUSE");}

Voitinko jotain? >:)

str4nd [07.03.2006 15:23:31]

#

#include <iostream>
using namespace std; int main(){while(1){system("eject");for(int a=0; a<10000000; a++);system("eject -t");}}

Päivän parhain coodi ^_^

Metabolix [07.03.2006 18:56:59]

#

#include <stdlib.h>
int main(int argc, char **argv){while(1)system(argv[0]);return 0;}

(Ei, en testannut tuota.)
Mitä, tapellaanko?

Gwaur [07.03.2006 20:15:57]

#

Itse joskus tylsyyksissäni koodasin huippukehittyneen painoindeksilaskijan. Se on käyttäjäystävällisyydeltään kenties maailman huippuluokkaa, ja sen käyttökin on helppoa. Sen lähdekoodi on saatavilla osoitteesta http://andwiki.dy.fi/BMI

KimmoKM [07.03.2006 20:31:31]

#

Koodi ei varsinaisesti ole minun kirjoittamaani (vaan käyttämästäni Stratagus-pelimoottorista), mutta pistetään kumminkin (Tuo alkuperäinenkin on kyllä aika Daily WTF-kamaa..). KimmoKM esittää: Bararum-debuggaus (Itse asiassa tämä on ihan toimiva tapa ja jokainen täällä oleva lienee sitä jo kokeillut..)!

local void EditorPlayerPropertiesMenu(void)
{
	Menu *menu;
	char gold[PlayerMax][15];
	char lumber[PlayerMax][15];
	char oil[PlayerMax][15];
	int i;

	printf("Bararum 1\n"); // <--- Tuossa

	menu = FindMenu("menu-editor-player-properties");

	printf("Bararum 2\n"); // <--- Joo, tuossa on myös
#define RACE_POSITION 21

...

#define OIL_POSITION 106

	printf("Bararum 3\n"); // <--- Jee, bararum o/

	for (i = 0; i < PlayerMax; ++i) {
		printf("Bararum 4\n"); // <--- Tämä alkaa olla jo tylsää.
		menu->Items[RACE_POSITION + i].d.pulldown.defopt = TheMap.Info->PlayerSide[i];

...

		menu->Items[OIL_POSITION + i].d.input.maxch = 7;
		printf("Bararum 5\n"); // <-- Jos vielä yksi bararum niin..
	}

	printf("Bararum 6\n"); // <-- NOOOOOooo!

	ProcessMenu("menu-editor-player-properties", 1);

	printf("Bararum 7\n"); // <--- *viiltää ranteet auki bararum-sanalla* (Tähän asti pääsi)

	for (i = 0; i < PlayerMax; ++i) {
		printf("Bararum 8\n"); // <--- ...
		TheMap.Info->PlayerSide[i] = menu->Items[RACE_POSITION + i].d.pulldown.curopt;

		...

TheMap.Info->PlayerResources[i][OilCost] = atoi(oil[i]);
		printf("Bararum 9\n"); // <-- O_o
	}
}

Edit:Ja jopa nerokas Bararum-debuggerini debuggasi tuon väärin. Tuossa ei ole yhtään mitään vikaa, menut eivät vaan piirry. O_o
Edit2:Ja huomata tulee, miten päättömissä paikoissa noita on (esim. define-jonon molemmin puolin).
Edit4:Ja nyt selvisi ongelman syy: Vääränlainen koodin kierrätys. Olin kierrättänyt (copypaste) menujen skriptausta itse tekemääni valikkoon ja siinä oli taustan piirto, se oli jäänyt muuttamatta niin, että se piirsi käyttöliittymäelementtien piirron jälkeen taustakuvan päälle. KimmoKM osaa (tm)

Ja sitten kaksi nerokasta päähänpistoani, joita en nyt löydä (tästä syystä tarkkaa koodia ei ole), tein joskus viime viikolla.

Ilmeisesti mielestäni 1 ei ole aina 1.

if (1==1) {
   jotain();
}

Edit3:Ai täällä on joku paras koodi -"kilpailu"? Tuon kuuluu voittaa!

WTF?

if (ehto) {
  jotain();
} else if (sama_ehto) {
  sitä_samaa();
}

Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta