Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: ADSL versus kaapeli

Sivun loppuun

Janezki [05.03.2006 14:05:50]

#

Mietin vain kun katselin noita nettiyhteyksien hintoja, niin kaapelimodeemin kuukausihinta on reilusti halvempi kuin ADSL:än, ja kaapelin saa samana päivänä. Miksi niin suuri hintaero näiden kahden välillä? Onko henkilökohtaisia kokemuksia kaapelimodeemista?

ajv [05.03.2006 15:07:51]

#

On kokemusta Soneran kaapelista. En oikein tiedä mihin tuo halvemmuus perustuu, mutta tuntuu olevan vähän sellanen jatke eräällle elimelle. Eli kun olet "kaupunkilainen" niin kuulut eri yhteiskuntaryhmään, kuin ne jotka asuvat maalla ja jos vielä asut kaupungissa, missä on kaapeliverkko ja satut asumaan tuon verkon peittoalueella, niin kuulut tämän ryhmän eliittiin. Ja kun kuulut eliittiin, saat erinäisiä etuuksia, kuten ylimääräisiä televisiokanavia ja halvemman nopeemman kaapelinetin!


No ei vaan. Kaapeli on ihan pätevä liittymä, tosin Sonera on paska palveluntarjoaja, joten itse kaapelista on ihan positiivisia kokemuksia, mutta Sonera pilaa nekin kokemukset. Ainut miinus tuntuu olevan tuo rajoitettu upload-kaista. Se on ilmeisesti kaapeli-tekniikasta johtuen aina olemattoman pieni. Isompien tiedostojen uppaus nettiin kestää ikuisuuksia.

Nimim. Tässä saunalahden verkkoa odotellessa...

Edit. Ohhoh, nyt tuo saunaverkko on laajentunut tänne Hyvinkään peräkyläänkin. Täytyykin laittaa samantien tilaukseen...

JTJ [05.03.2006 15:45:11]

#

Ainakin itsellä Soneran kaapelimodeemiliittymä on toiminut ihan hyvin. Katkoksiakaan ei ole kovin montaa ollut useamman vuoden aikana. Huonoina puolina on lähinnä hidas upload-kaista ja ainakin täällä Hämeenlinnassa olematon hintaero ADSL-liittymiin, joissa tuo upload-kaista on nopeampi.

ajv [05.03.2006 16:04:42]

#

Joo, siis itse verkosta ei ole mitään pahaa sanottavaa minullakaan. Tuosta Soneran politiikasta sitäkin enemmän, kun sillä oli pitkään ainut verkko täällä Hyvinkäällä ja se piti hinnat katossa, kun kaverit tossa naapurikunnassa on nauttinut alhaisista hinnoista jo vuosia. Nyt Saunalahti on rakentanut oman verkon myös Hyvinkäälle ja humps vaan kun hinnat tulivat alas... Ennen maksoin 2M/256 kaapeliliittymästä 49€, nyt saunalahti tarjoaa 8/1 hintaan 45€.

[/offtopicvuodatus]

tkarkkainen [05.03.2006 16:34:38]

#

Osaisikohan Kuluttajavirasto tai vastaava tehdä asialle jotain? Eikö tuo ole määräävän markkina-aseman väärinkäyttöä?

ajv [05.03.2006 16:40:35]

#

En tiedä onko voiko yksittäinen ihminen vaikuttaa noin isojen rattaiden pyörimiseen. Mielestäni kyse on tosiaan tuosta määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä. Jokunen vuosi sitten tosta nousi isompi haloo, kun Elisa ekan kerran tuplasi nopeudet. No Sonera perässä pienellä viiveellä, mutta vain niillä alueilla, joissa oli saatavilla elisan liittymät. Eli jotkut peräkylät tuosta kärsivät ja itsekkin tuolloin nimeni johonkin adressiin kirjoitin, mutta sen enemäpää en asiasta kuullut, enkä ole tietoinen tuplasiko sonera ne nopeudet myös niissä peräkylissä loppujen lopuksi.

Hyvinkäällä toki on ollut saatavilla Elisan ja muiden kilpailijoiden liittymiä, mutta ne kaikki käyttävät Soneran verkkoa. Mutta kiitos Saunalahden Saunaverkon, nyt täällä on oikeasti kilpaileva operaattori.

Eipä ole näköjään vielä kerennyt Sonera laskemaan hintojansa. 8/1 liittymä hinnat Hyvinkäällä (5.3.2006):
Sonera: 59€
Saunalahti: 45€
Aika iso hintaero. Jos ajattelee vaikka pidemmällä aikavälilläkin paljonko tuosta kertyy säästöä...

tkarkkainen [05.03.2006 17:08:13]

#

ajv kirjoitti:

En tiedä onko voiko yksittäinen ihminen vaikuttaa noin isojen rattaiden pyörimiseen. Mielestäni kyse on tosiaan tuosta määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä.

Ei ehkä yksi ihminen. Siksi pitääkin masinoida. Kun kuluttajaa puolustaville tahoille tulee tarpeeksi yhteydenottoja samasta asiasta, jokin tutkimus voi jopa käynnistyä.

ajv kirjoitti:

Jokunen vuosi sitten tosta nousi isompi haloo, kun Elisa ekan kerran tuplasi nopeudet. No Sonera perässä pienellä viiveellä, mutta vain niillä alueilla, joissa oli saatavilla elisan liittymät. Eli jotkut peräkylät tuosta kärsivät ja itsekkin tuolloin nimeni johonkin adressiin kirjoitin, mutta sen enemäpää en asiasta kuullut, enkä ole tietoinen tuplasiko sonera ne nopeudet myös niissä peräkylissä loppujen lopuksi.

Sattumoisin olin juuri samaan aikaan kesätöissä Lieksan Teleringissä. Lieksa ei alunperin kuulunut tuplausalueeseen, joten päivittäin kävi ihmisiä kyselemässä, mistä asia johtuu. Ohjasimme heidät soittamaan Soneran asiakaspalveluun. Soitimme myös itse kauppiaspalveluun, ja kerroimme, kuinka ihmiset olivat uhkailleet vaihtaa Elisaan. Lopulta Sonera taipui laajentamaan nopeudentuplausaluetta, ja Lieksaankin saatiin hieman nopeutta.

tsuriga [05.03.2006 17:18:27]

#

Täällä Pohjois-Karjalassa on tuo Telekarelia onneksi. Laajakaistat ovat reippaasti halvempia kuin Elisan/Soneran/muiden vastaavien (oma 4/1 on musitaakseni 27e/kk). Lisäksi ei ole päivittäisiä katkoksia kuten Elisalla. Tuo uppikaista on niin nihkeä kaapelissa, että ei senkään puolesta innoittaisi moista ottaa. Joskus ammoisina alkuaikoina puhuttiin vielä kaapelin hitausherkkyydestä ruuhka-aikaan, tiedä häntä onko nykyään sen herkempi kuin laajakaistatkaan?

Janezki [06.03.2006 12:57:36]

#

Joo kävin äsken hakemassa Kajaanin Puhelinosuuskunnalta kaapelimodeemin (3Mt/512kt & 33€/kk) ja hyvin näyttää ainakin näin aluksi toimivan. Asennus kesti modeemin itsenäistä configurointia lukuun ottamatta n. 10 minuuttia.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta