Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Teinpä tässä matopeliä

Metabolix [25.02.2006 23:10:56]

#

Tein tässä aikani ratoksi pienen, huonon, bugisen ja muutenkin onnettoman matopelin. Se asustelee nyt täällä: linkki. Myös lähdekoodi on julkisesti saatavilla. En kuitenkaan suosittele koodin kopioimista. Tähän on kaksi syytä. Ensinnäkin se on huonoa ja rumasti tehtyä koodia. Toiseksikin kopioimalla ei opi mitään. Mutta saa sitä vilkaista ja vaikka käyttääkin, jos oikeasti uskaltaa :o Ehkä joskus tuota jatkan, jos aikaa ja kiinnostusta riittää, vaikka onhan noita muitakin projekteja. Mutta kiva tehdä välillä jotakin aivan käyttökelpoiseksi asti. Saa antaa ideoita ja ehdotuksia (matopelin rajoissa).

Merri [26.02.2006 02:21:37]

#

Sain tässä hassuhkon, mutta ehkä jopa innovatiivisen idean matopelille.

Kuvitellaanpa että ollaan Amazonilla. Siellä on jättiläiskäärmeitä. Pelaaja ohjaa jättiläiskäärmettä, jonka tehtävänä on syödä piraijoja. Normaalisti näitä piraijoja näkyy vain siellä täällä ja niitä napsimalla saa vain vähän pisteitä. Todellisen taktiikkajuhlan saakin aikaan sillä, että käärme voi napsaista kasvavasta pituudestaan osan pois, menettää napsaistun osan edestä pisteitä, mutta tämä kuollut osa luonnollisesti houkuttelee paikalle niin maan hemmetisti piraijoja. Näitä napsimalla voi sitten saada pisteitä. Peli voisi päättyä sillä, että piraijoja voisi tulla liikaa käärmeen kokoon nähden, jolloin ne uskaltaisivat käydä myös itse käärmeen kimppuun. Toinen kuolema on luonnollisesti reunaan törmääminen.

Tämän kun hioo juuri oikeaan suhteeseen taktikoinnin, tarkkuuden ja taidon suhteen, niin voisi saada aikaan aika hyvän pelin. Eikä pitäisi olla vaikea toteuttaa, rungon kun saa kuntoon niin voi alkaa hiomaan ja säätämään pelattavuutta.

Metabolix [26.02.2006 10:07:05]

#

Kiitoksia, Merri, sain tuosta kehiteltyä jo aika hyvät visiot. Oikeastaan juuri jotakin hyvää pikkuprojekti-ideaa olen kaivannut. Vielä sellaista mietin, että 2d vai 3d, ja, kummassakin tapauksessa, pitäisikö kalojen syömisen ja/tai itsensä katkaisemisen vaatia napinpainalluksia? 3d:nä tuosta tulisi mitä ilmeisimmin First Person Eater, 2d:tä en oikeastaan edes tullut ajatelleeksi lyhyen esisuunnitteluni aikana.

Touho [26.02.2006 12:40:37]

#

Tuossa pelissä tuo "omena" voi ilmestyä madon alle. Se on vähän kurjaa, kun ei näe, mihin pitäisi mennä. Hieno tausta. :P

Merri [26.02.2006 13:27:03]

#

Minä taas kuvittelin tuon ihan suoraan 2D:nä, koska imo matopeli ei yksinkertaisesti toimi 3D:nä. Tietty mikään ei estä toteuttamasta teknisesti 3D:nä, mutta rajoittamalla liikkumisen silti 2D:ksi :)

Meitsi [26.02.2006 20:04:17]

#

Joo ihan kivasti tuo toimi, ohjaus oli hieman erilainen kuin normaalisti niin ihmettelin eka hetkisen :)

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta