Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: RTC ja VS2005

hulikko [20.01.2006 10:26:26]

#

Hei!

Olen mukana projektissa, jossa kehitetään VB:llä RTC(Real Time Communication) pohjaista viestintäohjelmaa. Käytämme sovelluksessamme hyväksi rtcdll.dll komponenttia. Olemme tehneet sovelluksesta täysin toimivan version VS.NET(2003) kehitysympäristössä. Toisin sanoen pystymme viittaamaan projektissamme rtcdll.dll komponenttiin, mutta vs2005 puolella se ei ole mahdollista. Onko kukaan törmännyt vastaavaan? Koneessani on asennettuna RTCClientAPI 1.2 ja 1.3 ja tietenkin sovellusympäristöistä vs2003.NET ja vs2005 ja VB6. Jos tuohon referenssiongelmaan on jollain ratkaisu, olisin kiitollinen avusta.

hulikko

Metabolix [20.01.2006 21:36:33]

#

Onko tuo nyt siis VB:llä vai VB.Netillä tehty? Klassisesta VB:stä ei tietääkseni ole uutta versiota, joten sillä tehdyn ohjelman pitäisi toimia kuten ennenkin, ja .Net ei myöskään ole tietääkseni juurikaan muuttunut.

hulikko [23.01.2006 08:13:01]

#

Se on tehty VB.NET:illä. Tilanne on tosiaan niin että VB.NET puolella voin viitata komponenttiin, mutta VS2005 puolella referenssiä tehdessä se herjaa seuraavasti: " A reference to 'C:\windows\WinSxS\x86_Microsoft.Windows.Networking.RTCdll_6595b64144ccf1df_5.2.1002.3_x-ww_92561fce\rtcdll.dll could not be added. Please make sure that file is accessible, and that it is a valid assembly or COM component." Olisiko niin, että viittaan komponenttiin väärässä paikassa? Tosin se tunnu oikealta syyltä, koska voin kuitenkin tehdä sen viittauksen VB.NET:in puolella.

rutkis [25.01.2006 14:13:46]

#

Mitä tarkoitat komponenttiin viittaamisella? Se feilaa tähän kohtaan?

hr = CoCreateInstance( CLSID_RTCClient,
                       NULL,
                       CLSCTX_INPROC_SERVER,
                       IID_IRTCClient,
                       reinterpret_cast<void **> &pIRTCClient));

CSLID:t yms arvot voivat olla hieman pielessä, mutta se ei ole pointti. :)

C++:lla kun halutaan jokin comilla tehty komponentin-interface niin includella .h jossa on id:t ja komponentti saadaan käyttöön cocreateinstancella ja/tai queryinterfacella. Tuossa comin framerwork + windows hoitaa dll:n etsinnän ja lataamisen.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta