Tämmöistä huhua levisi irkissä että windows ajureita voisi käyttää Linux pohjaisessa käyttöjärjestelmässä, liekö totta vai onko vain sopaskaa?
Epäilempä että joku on vedättänyt... Ellei sitten joku ole kehitellyt jotain mutu systeemiä joka converttaa ajurit emt... epäilen kuitenkin että aikainen aprillipila...
Joissain tapauksissa (lue: Wlanin tapauksessa) on mahdollista käyttää eräänlaista ajurien emulointia.
Tässä on jonkin verran ongelmia, mutta jos muuta mahdollisuutta ei ole niin ndiswrapperilla saa oman wlan-kortin toimimaan.
linux.fi-wiki kirjoitti:
Ndiswrapper on ytimen moduuli, joka emuloi Microsoftin NDIS-rajapintaa. Suorituskyky ei ole aivan alkuperäisen veroinen. WPA-tuki on mahdollinen wpa_supplicantin avulla. WPA:n toimivuus voi olla riippuvainen käytettävästä NDIS-ajurista tai jopa sen versiosta. Ndiswrapper vaatii Windowsin ajuritiedostot (*.inf). On suositeltavaa käyttää mahdollisimman tuoreita Windows ajureita.
Ndiswrapperilla on kannattajansa ja vastustajansa. Toisaalta sillä saadaan joillekin wlan-korteille tuki Linuxiin, mutta toisaalta joudutaan ajamaan vierasta suljetun lähdekoodin binääriä, joka myrkyttää (taint) kernelin. Jos myrkytetty ydin panikoi tai siihen tulee muuta vikaa, tuskin kukaan on halukas selvittämään asiaa: on lähes mahdotonta selvittää vikaa tilanteessa, jossa osaan kerneliä ei ole lähdekoodia saatavilla. NDISWrapper itsessään on kuitenkin GPL-lisenssin alainen. Pelätään myös, että wrapperin olemassaolo jarruttaa natiiviajurien kehitystä.
Muille kuin wlan-korteille en ole tuollaista systeemiä nähnyt.
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.