Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: windows ajurit linuxiin?

tempoe [18.01.2006 21:48:47]

#

Tämmöistä huhua levisi irkissä että windows ajureita voisi käyttää Linux pohjaisessa käyttöjärjestelmässä, liekö totta vai onko vain sopaskaa?

Meitsi [18.01.2006 21:54:41]

#

Epäilempä että joku on vedättänyt... Ellei sitten joku ole kehitellyt jotain mutu systeemiä joka converttaa ajurit emt... epäilen kuitenkin että aikainen aprillipila...

Heikki [18.01.2006 21:57:21]

#

Joissain tapauksissa (lue: Wlanin tapauksessa) on mahdollista käyttää eräänlaista ajurien emulointia.

Tässä on jonkin verran ongelmia, mutta jos muuta mahdollisuutta ei ole niin ndiswrapperilla saa oman wlan-kortin toimimaan.

linux.fi-wiki kirjoitti:

Ndiswrapper on ytimen moduuli, joka emuloi Microsoftin NDIS-rajapintaa. Suorituskyky ei ole aivan alkuperäisen veroinen. WPA-tuki on mahdollinen wpa_supplicantin avulla. WPA:n toimivuus voi olla riippuvainen käytettävästä NDIS-ajurista tai jopa sen versiosta. Ndiswrapper vaatii Windowsin ajuritiedostot (*.inf). On suositeltavaa käyttää mahdollisimman tuoreita Windows ajureita.
Ndiswrapperilla on kannattajansa ja vastustajansa. Toisaalta sillä saadaan joillekin wlan-korteille tuki Linuxiin, mutta toisaalta joudutaan ajamaan vierasta suljetun lähdekoodin binääriä, joka myrkyttää (taint) kernelin. Jos myrkytetty ydin panikoi tai siihen tulee muuta vikaa, tuskin kukaan on halukas selvittämään asiaa: on lähes mahdotonta selvittää vikaa tilanteessa, jossa osaan kerneliä ei ole lähdekoodia saatavilla. NDISWrapper itsessään on kuitenkin GPL-lisenssin alainen. Pelätään myös, että wrapperin olemassaolo jarruttaa natiiviajurien kehitystä.

Muille kuin wlan-korteille en ole tuollaista systeemiä nähnyt.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta